שאלה למבינים!

היה פה דיון ארוך ומיותר על אותו

הנושא לפני מעט מאוד זמן. אין לי מה להוסיף. בנושא מה אני מנסה להשיג, אני מנסה לשלוח מסר לפיו יש שלוש אפשרויות: לעזוב (לאו דווקא העדיף בעיני, להוציא את הנקניק שניסה להטיל ספק בס.ז.א ודומיו), לשנות מדרכיך (עדיף, ועושים את זה) או להשאר כמו שאתה (ואז לספוג איזו חבטה מתחת לחגורה מדי פעם, מה שזדפריים במזנו וזאפון עכשיו עשו ועושים וגם מחזירים לפעמים. אולי, בעצם, זו האופציה העדיפה עלי). בקיצור, אם הפורום הזה הוא פורום טכני לייעוץ על אמנות לחימה חדשה לכל דכפין, בוא נהיה קורקטים - ואז יש את מאמר ההמלצה וקישורים לכל בי"ס עלי אדמות. אם, לעומת זאת, זו קהילה שמאגדת אמני לחימה (בשאיפה, לאחרונה ותמיד גם פנטזיונרי לחימה) כדי להשיג כל מיני מטרות (מישהו רוצה לדבר על זה? כי עלול לשלוף איזה קוד או שניים). במקרה הזה, אני מתייחס למקום הזה כאל בית ומה לעשות, לפעמים בבית אני מפליץ (במיוחד אחרי שאמא שלי מבשלת שעועית לבנה).

אני לא חושב שהדיון היה מיותר.

הפורום הזה לא שלי, גם לא שלך. בבית שלך אתה רשאי להפליץ, אבל בפורום הזה אתה "גר" עם עוד אנשים. נקודה פשוטה: הפורום הזה הוא לא רק "קהילה שמאגדת אמני לחימה", אלא גם "פורום טכני לייעוץ ... לכל דכפין". וכל דכפין ראוי ליחס מנומס, כמו שהיית מקווה לקבל כשתגיע למקום חדש ותשאל איך מגיעים למלון.

ועוד דבר: פרודו שינה את הסגנון שלו

אחרי בליצקריג שעשינו לו, שלא היה מבייש את הורמאכט אפילו, במסגרתו אפילו אתה טרחת ושלפת את בארט בתגובה לכל שאלת גוגל שלו. אז אולי התשובה להתמודדות עם הציניות מצויה לא רק באדם, אלא גם בתגובות הסביבה? אני בטוח שאם כל פעם שהייתי מתזז את החיילים שלי בטירונות היתה קופצת אמא פולניה מבין השיחים וזועקת "משיגינע, מה אתה עושה לילד?!" היה לי אחוז סירוב פקודות היסטרי. פידבק מהסביבה הוא פקטור חשוב מאוד.

בארט היה תגובה לנקודה ספציפית,

שהסבירה את עצמה באופן מושלם: "אני לא אשאל שאלות מעצבנות לפני שאבדוק בגוגל." האם התגובות שלך מובנות לאנשים אליהם הן מכוונות?

ניתוח ספרותי של הודעת המשורר

"הואקום היחיד שאפשר למצוא פה \ אוהד סמט זה הואקום בין כותרת ההודעה שלך לחתימה האוטומטית. נסה לא לענות על שאלות בנושאים שאתה לא מבין בהם." ברור לעיני כל שהפרפוזיציה בסיפור הקצר שלפנינו היא בעלת מוטיבים צינים, הנובעים אולי מילדותו העשוקה של הגיבור בכפר קטן ליד נייפרפוטרובסק המושלגת באוקראינה. לעומת זאת, ניתן לראות במשפט השני זעקה קשה ונוקבת, תחנון יידי-יהודי אמיתי לידע מוקדם של כל כותב בנושאים בהם הוא מתבטא (ורוצה לומר בין השורות, אפשר גם בלי ידע אבל לפחות תסייג את עצמך כמו בן אדם). ורוצה לומר: לו ציניות היתה כל מה שאני עושה, דרגון רור כבר היה שורף לי את הבית

ואתה חושב שאת זה הוא הבין?

שים את עצמך לרגע בנעליו של נער בן 15-16: אתה באמת חושב שהוא הבין?

אתה יודע מה אני חושב, בסופו של דבר?

זה כמו בסיפורים הcloning האלו, בהם אדם מתעורר ולא זוכר מה הוא עשה ופתאום מגלה שהוא עצמו השכפול ולא המקור - אולי בעצם אני הטרול שצריך להחסם. בשיא הרצינות, תמיד אמרו שטרולים הם קצת יותר מתוחכמים מהפקידו וולה טודו, והנה אני מחריב את האוירה. כל ה'ווה' הולכת קאפוט. אני כותב את זה כתרגיל מחשבתי - בעצם מה שאתה אומר, הוא שאין מקום לגישה שלי בפורום (ולא, אי אפשר להפריד את התוכן ההודעות שלי מדרך הכתיבה שלהן). עשיתי נסיון כזה, קצת lurking בזמן האחרון מלבד הודעה קטנה פעם בכמה ימים, ואם נהנית מההרגשה קפוצת הישבן שהיתה לפורום בזמן האחרון (ניסוח שלי, כרגיל) אז בכיף. כנראה שזה הפתרון.

אתה לא הטרול, כי

בכל נושא אחר אתה עונה לענין, בשפה ברורה ובלי להעליב או לחרחר ריב. אבל יש לך סריטה בתחום הזה. גם לי, וגם אני מעדיף פורום אליטיסטי, אני רק מעדיף שיטות אחרות להגיע לזה.

WhiteBear

New member
../images/Emo24.gif אני לא חושב שצריך להקצין

פשוט תכתוב כפי יכולתך, ותתיחס למה שאומרים. אם אתה מרגיש שלהשתתף בפורום עושה לך טוב, ואתה מרוצה מזה, תמשיך. אם לא אז לא. כל מה שמנסים לומר לך, אם לא דוד, אז אני - שגישה צינית למשתתפים היא לא תמיד במקום. ולפעמים אפילו ממש לא במקום. אנחנו לא מוחקים או מגבילים אותך, כי זה לא רלוונטי (בין השאר מהסיבה שדלית הציג). כל מה שרלוונטי זה שאתה כותב, ולנו יש את המקום להגיב על האופן. לא למחוק אותו - אלא להגיב עליו. אני גם לא חושב שזה מגיע מסמכויות ה"ניהול" שדוד ואני לוקחים על עצמנו. אלא מתוך רצון שהפורום יזרום באופן, שבעינינו, יהיה טוב יותר. (להבנתי, דוד, אתה מוזמן לחלוק עלי אם יש במה) רק לסיום: את חשבון הנפש שלך בנושא, תעשה עם עצמך. אני לא רוצה לשפוט אותך על הנושא. ובאופן מחשיד, אני מאמין שגם דוד לא. או במילים אחרות, אוהבים אותך כמו שאתה
(ואם תיקרא לי ניו-אייג', אני מחטיף לך אגרוף
, אני לא צוחק, אני אראה אותך באוניברסיטה
) טל.

Tonjin

New member
אני גם לא חושב שצריך להקצין

וגם לא שהבנת ממש את אוהד... מה שכן הגישה הזאת באמת מריחה קצת מניו-אייג' אבל זו לא המילה שהייתי בוחר בשבילה - אולי, (אבל רק אולי ואחרי שהיו דוחקים אותי לפינה) הייתי בוחר במילה Uptight.... (איזה כיף שאותי לא תראה באוניברסיטה....
)

לא יודע לגבי אחרים

כשאני הייתי בן 15, הבנתי את זה ודברים אחרים. למה צריך לעשות לאחרים הנחות שלא תעשה לעצמך? מה הבקשה הגדולה כאן? שכותבים בפורום יבינו שהם במדיום בו הבעה בכתב היא דרך התקשורת היחידה? דימויים, ציניות, נימוס מוגזם, התנשאות, לעיתים אף עלבון או קללה - אלו הם חלק מהמכשירים שנועדו להחליף הבעות פנים ושפת גוף בתקשורת ממן זה. יש טעם להעביר מסר ברור - אין לך מושג עם מי אתה מתכתב, למעט הדרך בה התבטא עד כה הכותב. מסיבה זו אני מתנגד למחיקות - יש מקום להצביע על התבטאויות עבר של אדם, שמשתתפים חדשים ידעו עם מי יש להם עסק. יש מקום להצביע בשרשור על כך שכל העונים בו היו ילדים בני 15 לכל היותר, מה שיכול לרמז על רצינות התשובות, אבל יותר מכך - על הצורה בה התקבלה השאלה בין הכותבים הקבועים והרציניים בפורום. יש מקום לנסות להעביר את המסר שאם עונים לך בצורה מסוימת (או גרוע יותר - כלל לא עונים) - אולי הבעיה בך ולא בעונים. נכון - זה מסר אליטיסטי. אבל אנחנו בפורום אמנויות לחימה, לא? מישהו צריך תזכורת לגבי הנמכת האגו והשקעה בהפסד בהקשר ללימוד אמנויות לחימה?

אני מהמפלגה האליטיסטית.

חילוקי הדעות בינינו הן לגבי הדרך, לא לגבי המטרה. אני חושב שאין טעם לגעור בלי להסביר על מה אתה גוער. אני לא מתנגד לציניות באופן מוחלט - אני מתנגד לה כאשר היא באה במקום תגובה ענינית.

avshalomat

New member
הבעיה היא לא בציניות הבעיה היא

בחוסר נקודת היחוס, מה זה משנה לך בדיוק מה הוא אומר ואיך הוא אומר? ואם כל כך איכפת לך למה לא שתתנדב להדריך אותו ככה בשתי שורות? על הדרך? או שהציניות לבדה היא הרי נורא מחנכת וחיובית ... לדעתי ציניות היא יעילה רק למי שהוא כבר חזק ומוכן לשמוע את המסר שעומד מאחוריה, מי שלא רוב הסיכווים שהוא פשוט יפגע יעלב ולא יתקדם, מראש הוא צריך לרצות להתקדם כדי לראות שיש איזשהי משהו שאולי כדאי להפיק מהציניות הזאת? בעיטה סתם ללא הכוונה אחר כך היא לטעמי חסרת תועלת וטעם שלא לדבר שאני בטוח שהמורה לא בעט בך בצורה שהוא בועט היום בשיעור הראשון או השני

הבעיה שלי היא שהוא מדבר שטויות

השטויות מתחילות בעצות להתקבל לקורס מדריכי קמ"ג ונגמרות בהצעה להכות באגרופים בקיר בשביל לחזק את הצ'י שלך. אבל אין שום בעיה, אבשלומט, הציניות אינה פתרון וגם פתרון אחר אין, בואו נלך כולנו למאסטר והוא יתן לנו גישה חכמה, בסדר?

למעלה