שאלה למבינים

BJUNZUI

New member
שאלה למבינים

במסגרת פרויקט לימודי (עצוב תעשייתי) , עליי לעצב מטף כיבוי - אש למטבח הביתי . אשמח לקבל מידע בנוגע לסוג החומר שהמטף צריך להכיל (קצף? , אבקה? - סוג?),משקל? גודל?, בכדי שיתאים לסוג השרפות שיקרו במטבח (גז , חשמל , מחבת משומן שבוער, וכ"ד). ובכלל אודה על כל מידע בנושא, רעיונות והצעות תודה! עופר.

מטף שאמור להיות במטבח

אמוחר לשקול 6 ק"ג לא יותר לי במטבח יש מטףאבקה יבשה שמחבה את השריפות מוצקים חשמל ונוזלים. מטף אבקה יבשה המטף הביתי היעיל ביותר לפי דעתי מקווה שעניתי לך על המידע למידע נוסף מטף הלון 1121 מיועד לשריפת מוצקים ונוזלים

fireman

New member
אני שולל את ההלון בגלל הפגיעה

הסביבתית שהוא גורם לשימוש ביתי אני ממליץ בעיקר על מטפה אבקה במשקל של עד 6 ק"ג אמנם ההפעלה שלו מאוד מלכלכת אך הוא הכי פחות מסוכן למשתמש הלא מקצועי

Doron RGFD

New member
לגבי המשקל

אני חושב שמטף למטבח צריך להיות 3 קילו... 6 נשמע קצת מוגזם בהתחשב בעובדה שמדובר על עיצוב מטף למטבח... לדעתי מטף במטבח צריך להיות מטף קל, שמהירות התגובה שלו היא מידית, ככה שמטף במשקל 6 קילו יהיה דיי כבד לתגובה מהירה...

fireman

New member
יש משהו בדבריך

שוב, זה יתרון מול חסרון אמנם כבד יותר אבל כמות חומר הכיבוי גדולה יותר, מי כמוני וכמוך יודעים כמה מהר מתרוקן מטפה של 3 ק"ג....וכמה מהר מתרוקן מטפה של 12 ק"ג חשוב מאוד להתאים את המטפה לנוחות המפעיל או המשתמשים כלומר אם בבית ישנם אנשים בוגרים בלבד אינני חושב שתהיה בעיה אם יותקן מטפה 6 ק"ג עם צינורית מאריכה לנוחות מירבית אך אם בבית יש ילדים ובני נוער או קשישים יש להתקין מטפה של 3 ק"ג. יש להתאים בצורה אינדיבידואלית את אמצעי הכיבוי ליושבי הבית והמתפעלים, אני אישית יכול להחזיק בבית מטפה של 12 ק"ג, לי אישית או לאחי או אבא שלי לא תהיה בעיה להרים אותו על כל 16.8 ק"ג שלו אבל אם נניח אמא שלי תצטרך לתפעל אותו זו תהיה בעיה כי לה יהיה מאוד קשה לסחוב מטפה של 17 ק"ג כמעט

למעלה