שאלה למבינים

MOVEREP24

New member
שאלה למבינים

שלום
שוקל להביא כלב גור צ'יוואוואה או מלטז.
מאוד רוצה להגשים חלום ועכשיו שגר לבד להביא כלב.
הבעייה היא שאני רוב היום לא בבית. 9 שעות לא בבית.

שאלתי היא האם בכלל כדאי לי להביא במצב הנוכחי? אם כן, איך הגור ייגמל מצרכים? הגור בעצם לא יבכה במשך הזמן הזה? בסופי השבוע אני בבית, העניין הוא עם שאר ימות השבוע.

להמלצותיכם אודה

עומר TT

New member
אלו לא תנאים אידיאליים לגור

כלב בוגר יסתדר עם זה (כולנו אנשים עובדים), אבל לגור קשה פיזית להתאפק כל כך הרבה זמן והוא זקוק להרבה יותר הוצאת אנרגיה, אינטראקציה וחינוך.

MOVEREP24

New member
אז מה ההמלצה? לרדת מזה?

ניתן לחנך גור בתנאים כאלו או שזה חסר כל סיכוי?
אני מבין גם שהגור יבכה במשך 9 שעות?

אתה יכול לקחת כלב בוגר

שכבר גמול מצרכים

ולא, כלב לא בוכה כל היום עד שהבעלים חוזרים מהעבודה, חלק ניכר מהיום הם ישנים, ביחוד אם בבוקר תעשה טיול יותר ארוך ומוציא אנרגיה, ואפשר להשאיר להם קונג או עצם לעיסה להעביר את הזמן.
אם אתה רוצה גור, יש אפשרות לדוגווקר שיוציא אותו לטיולים

kukac731

New member
זה הרבה יותר טוב אבל...

הייתי מציעה לך לרדת מזה. אפילו אם הכלב בוגר ולא צריך ללמד אותו איפה לעשות צרכים הוא גם צריך חברה וירגיש אומלל שרוב השעות הוא יצפה לך ויהיה לבד.

במצב כזה לא הייתי ממליצה לך לקחת חתול או כלב.
מניסיון שניהם צריכים המון תשומת לב, אהבה חוץ מהדברים הברורים כמו טיפול וטרינרי, אוכל ומים.

KallaGLP

New member
הפתרון שלך הוא לא לקחת גור אלא כלב בוגר צעיר

שכבר קיבל חינוך בסיסי.
גור זקוק להרבה תשומת לב, הזדמנויות להוצאת אנרגיה ואילוף.
כלב בוגר שחונך לצרכים בהחלט מסוגל להישאר לבד בבית 9 שעות, אם בזמן שאתה כן נמצא אתה דואג להיות באינטראקציה איתו ולהוציא אותו לטיולים.

שירן ל11

New member
לדעתי עדיף כלב בוגר+ סידור לצהריים

עבור כלב צעיר, גם אם הוא כבר בוגר, 9 שעות הן הרבה זמן להיות לבד ולהתאפק. הם מסוגלים לכך אבל לדעתי זה יותר מדי ולא הייתי רוצה שהכלב שלי יתאפק כל כך הרבה שעות. עדיף להעזר בדוג ווקר או נער/ה אחראי/ת מהבניין שיוציאו את הכלב אפילו ל-10 דקות בצהריים.
בנוגע לגור- אלו אכן לא תנאים מתאימים. ראיתי לאחרונה הרבה מאד שיצואים לאימוץ אם זה הסגנון שאתה מחפש, קטן ופרוותי. שווה להכנס לאתרים של העמותות השונות, יש שם כלבים מקסימים, לא גורים.

MOVEREP24

New member
תודה ואם בכל זאת אני הולך על גור?

יהיה ניתן בשלב כלשהוא לגמול אותו מצרכים? (סופי שבוע אני כרגיל בבית)
הגור יבכה בזמן הזה? איך נחשב הגזע הזה בתוך גורים/בוגרים?

KallaGLP

New member
לגור יהיה קשה מאוד לבלות כל כך הרבה זמן לבד.

הוא עלול לפתח בעיות התנהגות.

MOVEREP24

New member
מאוד רוצה גור

אבל אם זה בעייתי כמובן ארד מזה עם כל הצער שבדבר. מאוד רציתי להגשים חלום ולהביא גור שיגדל אצלי מההתחלה אבל אם אין סיכוי שזה יעבוד בעייתי

kukac731

New member
אני מבינה אותך אבל...

חוץ מזה שאתה מאד רוצה גור, צריך גם לחשוב על טובתו.
אני שנים רציתי כלב וחתול - ממש המון שנים - ולא לקחתי כי לא
היה לי התנאים הטובים בשביל חתול או כלב ולא רציתי
להקריב את טובתם בשביל אושרי האישי.

רק בזמן האחרון השתנה הכל ויכלתי לקחת.

DAHUJI

New member
לא צריך להבין בזה הרבה כדי לדעת שזו סיטואציה גרועה.

זה בהחלט אפשרי... משאירים פדים, מנקים אחר כך ומתמודדים עם דירה מסריחולה לכמה חודשים.
אבל גור כלבים צריך יחס, אהבה, אינטרקציה אנושית ("החתמה"), חינוך ולימוד...
ובטח שגור כלבים לא יכול להתאפק 9 שעות. גם יהיה לו די קשה ובודד להישאר 9 שעות לבד ויש אפשרות שהוא יילל את עצמו למשך שעות ארוכות ועצובות (גם למבוגרים יותר קשה, אבל לפחות הם מורגלים לאט).
הייתי ממליץ לך לוותר על הרעיון לבינתיים במתכונת הנוכחית, כי להשאיר גור לבדו מ- 8 בבוקר עד 5 בערב זה כאב לב.
אבל!!!
אם אתה ממש רוצה ומוכן להתאמץ ולהשקיע לאורך זמן של לפחות כמה חודשים טובים עד חצי שנה, להשקיע בכך תשומת לב וכסף, אז יש פתרונות וזה אפשרי.
אתה יכול לדאוג לו לסידור מקצועי בצהריים המוקדמים (הוצאה לצרכים) ועדיף אפילו סידור עם אילוף בקטנה (רגלי, שב, ארצה, בוא וכו').
בהחלט שתצטרך להתאמץ יותר מהרגיל, ולא רק להביא אותו להאכיל ולהשקות אותו, ולקוות שיהיה בסדר...
אם אתה ממש רוצה, מבין את ההשלכות והאחריות של לגדל ילד (גור), כולל להוציא אותו בבוקר גם כשלא מתחשק להתעורר, ובערב גם כשכל מה שמתחשק זה להיזרק מול המסך, גם בגשם כשקר ולא מתחשק להרטב, גם בקיץ כשמזיעים ורוצים להישאר במזגן... לדאוג שיהיה כלב חביב וחברותי, כזה שלא נושך ולא מציק לכלבים אחרים ולבני אדם... לגרום לו להתגבר על חרדת הנטישה שהוא בטח יפתח... תהיה המון עבודה.

במידה ויש בת זוג והיא חוזרת מוקדם יותר (כמו במקרה שלי), נניח בסביבות 2-3, זה יותר הגיוני כי יש מי שיוציא אותו לאחר כמה שעות וכו' וכו'...

MOVEREP24

New member
אין לי מי שיוציא אותו בשעות הצהריים זה רק אני והכלב

אפשר בכלל לפתח אילוף של גור בגיל 3 חודשים? עד מתי כלב נחשב גור? גיל שנה?

אני מבין את מה שרשמת ובהחלט מזדהה עם זה ואין לי שום רצון לגרום לסבל לכל בית חיים. נהפוך הוא כל מטרתי הוא שיהיה לכלב את הכי טוב שיש.

במידה ואצליח כן לצאת מהעבודה בהפסקה, להוציא אותו לצרכים וכמובן אחר כך כשמגיע שוב הביתה לכמה זמן אצטרך לעשות את זה?
בגיל שנה הוא כן יוכל להשאר לבד 9 שעות לבד? אם זה אכן כך וצריך להשקיע בשנה קשה אני מוכן

DAHUJI

New member
תשובות

1. בהכללה גסה שמקובלת פחות או יותר על הכלל - גזעים קטנים/בינוניים נחשבים גורים עד גיל שנה. גזעים גדולים/ענקיים נחשבים גורים עד גיל שנה וחצי-שנתיים.
שוב, רק נחשבים, זו לא קביעה מדעית.

2. אפשר להתחיל ולנסות אלף גור החל מהרגע שבו הוא מופרד מהאימא ומהשגר שלו (אחים/אחיות)... בהכללה - כבר מגיל חודשיים והלאה.

3. בהכללה גסה שמקובלת פחות או יותר על הכלל - גור מסוגל להתאפק לצרכים בשעות כמספר החודשים שלו. גור בן 5 חודשים יכול להתאפק 5 שעות. גור בן 9 חודשים יכול להתאפק 9 שעות וכו'...
זו רק הכללה וקביעת "כלל אצבע". יש גורים שיכולים הרבה יותר ויש כאלו שהרבה פחות. זה מאוד מאוד תלוי.
בעקרון, עד לימוד מלא לצרכים, שיכול להימשך גם 3-4 חודשים ויותר, צריך ורצוי ומומלץ להוציא תא הגור לפיפי-קקי כל שעתיים-שלוש. גם אם זה ל- 10 דקות, העיקר להוציא ולתת לו את ההזדמנות להתרוקן.
עדיף 10 דקות על בכלל לא.
עדיף תמיד במסלול קבוע שהוא מכיר.
עדיף לכמה שיותר זמן כי יש כלבים שלוקח להם זמן להיפטר מההתרגשות של לצאת בחוץ עם כל הגירויים ולעבור ל- MOOD של להתפנות.
אני מוציא את הכלב שלי (בן שנה, בדיוק סיים להיות גור) סביבות ה- 30-45 דקות בבוקר (6 בבוקר, תמיד סיבוב קבוע), שעה עד שעתיים בצהריים (3-4 בצהריים, תמיד מגרש מגודר וגדול ששם מריצים ומפעילים אותו) ושעה עד שעתיים בערב (8-10 בלילה, תמיד מסלול משתנה להכרת השכונה כדי שאם יאבד ידע לחזור).
כשהיה גור, הייתי מוציא אותו כל 3-4 שעות, וגם יותר מזה כשלמדתי את הסימנים שלו ואיך שהוא מבקש כשהוא צריך להתפנות (ובשביל זה גם צריך להיות עם הגור מידי פעם, בוקר חופשי או יום חופש וכו', להינות ממנו ושהוא יהנה ממך).

4. אחרי לימוד לצרכים, מה שלוקח זמן וסבלנות ואפילו לא תו אחד של עצבים - הוא בהחלט יוכל להישאר 8-9 שעות לבד ולהתאפק בסבלנות. אני מניח שרוב הכלבים של רובנו פה עושים את זה.

ולמה שכתבת - השנה היא לא "קשה" היא לא "סבל"... היא כן מאמצת. היא כן מאתגרת. היא כן לא פשוטה.
צריך זמן, המון סבלנות, המון התמדה ואם רוצים לגדל כמו שצריך, אז גם השקעה.
כל אחד יכול להביא ילד לעולם, לתת לו אוכל ומים ושיגדל. הקסם הוא באיך הוא יגדל.
השנה הזו למרות הקשיים והמאמצים היא מאוד מהנה ומתגמלת. היא אתגר עצום וענק לאופי ולהתמדה שלך. היא דרך ומסלול שבו אתה לומד המון על הכלב ועוד יותר המון על עצמך. דרך שבה אין לך זין להוציא אותו, אבל אתה בכל זאת מוציא אותו כי אתה אחראי לו, כי הוא תלוי בך. אין לך כוח לברר איזה אוכל הכי טוב, אבל אתה יושב וחופר על זה כי אתה רוצה שהוא יהיה בריא ומאושר. לקחת אותו לרופא ולדאוג לו. לטפל בו כשקשה.
ובעיקר בעיקר להינות ממנו וממה שהוא מכניס לחיים שלך (הוא מכניס נטו אהבה).
זה מבאס לפעמים, אבל זה תמיד מאתגר ותמיד מרגש כי כלב הוא נשמה אמיתית והוא מחזיר לך כל כך הרבה תמורת הדאגה ההורית שאתה מעניק לו.

MOVEREP24

New member
תודה על התשובה המפרטת:)

איך אומרים? מכל מלמדיי השכלתי. אני דיי חדש עם כלבים. מאוד אוהב כלבים אולם מעולם לא גידלתי גור מההתחלה ולכן אני לומד ועושה עבודה טובה. גם אם אאמץ זה יהיה רק בסוף חודש מרץ כך שיש לי זמן להתאמן ולחשוב וכמובן לאסוף מידע וללמוד ואז להחליט.

כמובן אינני רואה בזה שנה קשה, רואה בזה כמו שכתבת אתגר עבורי ועם כל הקשיים שבדבר יש גם תמורה ואם לא הייתי רוצה להכנס לזה לא הייתי נכנס לזה.
תיאורטית אם הגור נגיד בין שלושה חודשים ואם אגיע אישית ואצא באמצע העבודה כל יום להוציאו בצהריים ברור לי שהוא עדיין יעשה בבית, השאלה אם הפעם הזו תשנה משהו ותעזור לי לגמול אותו מצרכים או לא? בסופ שבוע אני בבית וכמובן יהיה לי הרבה יותר קל. השאלה שלי מתי זה יקרה. שאלה נוספת אפשר להשאירו רוב היום בגדר גורים?

KallaGLP

New member
גור בתור כלב ראשון למישהו

שהוא מצד אחד חסר ניסיון בגידול כלבים ומצד שני עסוק מאוד זה אתגר גדול ותובעני מאוד. טוב שאתה לוקח את הזמן לחשוב.
גם אם תוכל לצאת מהעבודה פעם אחת לזמן קצר באמצע היום - עדיין זה הרבה זמן להיות לבד לגור קטן, וזה גם לא זמן שמהלכו תהיה פנוי ממש לחנך ולאלף אותו. כשאתה עושה חושבים, תקדיש בכל זאת מחשבה גם לאפשרות לקחת בכל זאת כלב צעיר או אפילו גור מבוגר יותר, בן חצי שנה פלוס. תאמין לי מניסיון שלא חייבים לגדל כלב מגורות כדי שתהיה אהבה ותקשורת הדדית מעולה. נהפוך הוא, אם אתה לוקח כלב בוגר שאופיו כבר מעוצב ויציב פחות או יותר, אתה לא לוקח חתול בשק אלא בוחר כלב שמתאים לך ולאורח חיים שלך לפי קריטריונים שאתה קובע, ולכן סיכויי ההתאמה וההצלחה גבוהים יותר. גור הוא נעלם אחד גדול שכדי לוודא שאכן יגדל ממנו משהו שאתה תהיה מרוצה לחיות איתו במשך 15 השנה הבאות (פלוס מינוס) יש להשקיע המון זמן ומאמץ בחינוכו ובאילופו בחודשים הראשונים לחייו. במקרים כאלה ניסיון וזמן פנוי אלה גורמים חשובים, שאתה חסר את שניהם. זה אפשרי אם באמת תצליח להתמסר לזה נפשית, פיזית וכלכלית (למשל, להביא דוגווקר בתשלום, לקחת מאלף וכד'), אבל לא פשוט בכלל, וקשה לנבא את סיכויי ההצלחה מראש. וגם, לכלב עצמו יהיה יותר קל יותר בתנאים שיש לך להציע אם לא יהיה גור ממש צעיר.

למעלה