שאלה למבינים

airplain

New member
שאלה למבינים

אני בשנות ה 30 לחיי, ולאחרונה עליתי במשקל ואני חייב ורוצה להוריד בסביבות 7-8 קילו!!!

7-8 קילו ואני נראה פיקס-- לא יותר.

התחלתי לשפר את התזונה שלי בשבוע האחרון, וגם התחלתי לעשות הליכות.

עכשיו ככה:

אני ממש, אבל ממש לא אוהב ספורט--- אבל ממש!!! , אבל היות והגוף שלי חייב להיות בתנועה איכשהו,
אז החלטתי ביני לבין עצמי שאם בריצה אין מצב שאתמיד, אז אעשה הליכות יומיות.

עם הליכות איכשהו אני יותר מסתדר...ויותר נעים וכיף לי.
ככה אחרי יום עבודה מתיש, אני לובש בגדים קצרים, לוקח את האוזניות שלי ומנקה את הראש.- פשוט כיף.

אני עושה זאת 7 ימים בשבוע.....
ואני הולך בשעה 10 ק״מ! יום יום....
התחלתי לפני שבוע, והיום זה יהיה היום השמיני שלי, של הליכה ברציפות.
אני חייב להדגיש, שאני לא מעמיס על עצמי או משהו כזה.
בעברי הייתי רץ ומשחק כדורגל הרבה, אבל זה היה ממש מזמן,
כך שאני בהליכה לא יכול להישבר.

בריצה אני יודע שלא אתמיד ואשבר, ואני גם לא סובל את זה.
יש משהו בהליכה (משתדל לאט לאט כל פעם להגביר), שיותר כיף ומרגיע אותי.

השאלה שלי, אם יש בכלל השפעה להליכה שלי, לעובדה שארד גם במשקל?

ברור לי שעדיף ריצה מאומצת של 5 ק״מ -3 פעמים בשבוע, מאשר הליכה כוללת של 70 ק״מ בשבוע.....
אבל מה אני אעשה.... אני מכיר את עצמי וזה לא ייקרה.

אז מה דעתכם?

האם אני עושה הליכות על פארש? (ועזבו את עיניין הבריאות.... זה לא מה שמעניין אותי כרגע).
האם לספורט שאני עושה אין שום משמעות?
אני בכוונה מדבר על 7 ימים בשבוע, יום יום הליכה במרחק כזה-- כדי לכפות על העובדה שאינני רץ.

לגבי התזונה-- מתחיל להקפיד מאוד מאוד כמובן.

תודה

swelli

New member
מה זה משנה מה יענו לך פה..?

אמרת "ממש לא אוהב ספורט--- אבל ממש!!! ".. אז יש משהו שאתה עושה ויחסית פחות סובל ממנו - זה עדיף על כלום.
אני לא חושב שכל יום זה המתכון הנכון לפעילות גופנית, אבל בכל מקרה, זה מה שגורם לך לסבול פחות - תפאדל, תמשיך עם זה.

airplain

New member
אמממ, זה משנה כי אשמח לדעת

אם מה שאני עושה, זה משהו שטוב רק ״לנפש״ (נקרא לזה כך), ואין לו שום קשר ושום עזרה בירידה במשקל,
אז אני אשמח לדעת .

מה רע בלדעת...

swelli

New member
מאוד פשוט..

הליכה נחשבת כפעילות גופנית.. למיטב ידיעתי.
ברור שהירידה במשקל לא תהיה מהירה כמו בעיסוק בספורט עצים, כמובן בשילוב עם תזונה נכונה.

או קיי

ברור שלפעילות שאתה עושה יש השפעה על הירידה במשקל והחיטוב שאתה רוצה. לכל פעילות יש תרומה לזה.
אתה יודע, לא משנה כמה מעט או כמה לעט אתה עושה, זה תמיד יהיה יותר מכל מי שיושב על הספה. וזה נכון מאוד.
משוואה מקובלת, היא שלכל ק"ם הלכיה אתה שורף 0.8 קק"ל לכל ק"ג משקל גוף שלך, ולכל ק"ם ריצה אתה שורף 1קק"ל לכל ק"ג משקל גוף שלך. כלומר, 10ק"ם ריצה לבנאדם ששוקל 50ק"ג ישרפו 500קלוריות, ו10ק"ם הלכיה לאותו בנאדם ישרפו 400קלוריות. כל זה בנוסף למה שהגוף שלך שורף כשהוא יושב בבית.
זאת משוואה מאוד גסה, כמובן שהיא לא מתייחסת לתנאי המסלול שלך, לעליות, ירידות, רוח, משטחים שונים, וכו. שים לב שמהירות התנועה היא לא פאקטור בכמות הקלוריות שתשרוף במרחק. אם תעביר את המרחק מהר יותר אתה תשרוף את הקלוריות בפחות זמן, אבל כנראה שכל מי שגומע את המרחק ישרוף פחות או יותר אותה כמות של קלוריות למשקל גוף.
לקצב יש השפעה על לב ריאה, על חיזוק שרירים, ועוד דברים.

בהצלחה

אתה כותב שאתה הולך 10ק"ם בשעה. זאת אומרת שאתה הולך בקצב של 6 דקות לק"ם, או 10קמ"ש. זה קצב ריצה. זה מאוד מהר להליכה.

airplain

New member
תודה רבה על התשובה ועוד שאלה

אגב, זה נכון שאני הולך יחסית מהר.... אבל זה עדיין לא ריצה.
אני כמובן משתדל ללכת הליכה כזו שמיועדת לספורט, ולא כמו אלה שהולכים בקניון מחנות לחנות חח.

בכל אופן, מה דעתך על תדירות ההליכות?

ברור שלרוץ 7 ימים בשבוע (כל יום 10 ק״מ), זה לא בריא ומוביל לפציעות וזה בכלל
לא מומלץ לאדם הממוצע (תקן אותי אם אני טועה)...

אבל, האם ההליכה שאני עושה 7 ימים בשבוע , היא מוגזמת , ואני יכול להשיג את אותן תוצאות
גם בהליכה נגיד של 4 פעמים בשבוע? (בכל מקרה, אני מתכוון להמשיך במתכונת הזו כי זה עושה לי טוב),
אבל סתם מסקרן אותי לדעת

ותודה על התשובה

תגובה

מה שמבדיל בין הליכה וריצה זה לא קצב, אלא סגנון. אם אתה קופץ, אתה רץ, ולא משנה כמה מהר או לאט אתה עושה את זה. אם יש לך תמיד לפחות רגל אחת על הקרקע אתה הולך. הקצב שאתה הולך זה קצב מהר מאוד, זה קצב ריצה להרבה מאוד אנשים. אבל זה לא הופך את זה לריצה. יש גם מי שרץ בקצב 7 דקות לק"ם, זה לא הופך אותו להולך.
שורפים יותר בריצה מאשר בהליכה כי היא פעילות יותר בזבזנית אנרגטית. הקפיצה באוויר בעצם מגדילה את המרחק שהגוף עובר.
אני לא זוכרת מה הקצב של הולכים מקצועיים, אבל הקצב שלך הוא מאוד מהר להליכה. זה קצב שלא מבייש ריצה!

לגבי התדירות, לא יודעת.
האיצה שלי היא תמיד לעשות את מה שמרגיש נכון לך, אבל אני לא מומחית ולא לוקחת אחראיות על זה.
בהצלחה שוב, תהנה!

Shay20m

New member
תוספת

בנוסף למה שאמרו מעליי, שיא העולם בהליכה של 10 ק"מ עומד על קצב יותר מ37 דקות ככה שזה לא "לא אפשרי" ללכת 10 ק"מ בשעה, זה פשוט לא סביר בעליל לבנאדם שלא מתעסק בספורט בצורה מקצועית.

Shay20m

New member
סתם משהו שקפץ לי לעין

או שאתה הולך פחות פחות מ10 ק"מ או שזה לא קצב הליכה. אם תעלה על הליכון תראה שכבר מ7.5-8 קמ"ש זה נהיה קצב של ריצה איטית אז הליכה בקצב 10 קמ"ש זה לא משהו סביר.

בהנחה ואתה כן עושה מרחק של 10 ק"מ אז כמו שרשמו פה אני מניח שאתה שוקל 70-80 מה שאומר שאתה שורף ~700 קלוריות ביום יותר ממה שהיית שורף עד לפני 8 ימים.
אם תמשיך לאכול בדיוק כמו שהלכת עד לפני שהתחלת לעשות את ההליכות תוך 70-80 יום (חודשיים וחצי) אתה אמור לרדת כמה קילוגרמים לפחות.

בשורה התחתונה - לעשות 70 ק"מ בשבוע במסגרת ספורטיבית זה הרבה, בין אם זה בהליכה ובין אם בריצה אז אם תמשיך ככה ותשים לב לתזונה שלך אתה תרד את ה7-8 ק"ג האילו תוך זמן סביר.

רוב הזמן נח

Well-known member
לא רצים בשביל לשרוף קלוריות

רצים בשביל לשפר כושר לב ראה.
וגם לא מתאמנים יום אחרי יום אחרי יום.
אפשר לעשות אימון יום אחרי יום פעם ב.. אבל בדרך כלל מומלץ יום מנוחה אחרי יום אימון.

אתה שונא לרוץ כי לרוץ זה קשה.
אתה מדבר על 5 קילומטר, אבל מתי בפעם האחרונה סיימת מסלול של 1.5 קילומטר? ובכמה זמן עשית את זה?

שאני התחלתי לרוץ ,אחרי יותר מ-10 שנים שלא עשיתי שום פעילות פיזית קבועה, לא הצלחתי לסיים מסלול של 1.5 קילומטר.
ומבחינתי זה היה סוג של נכות. אז ההתמדה כאן זה להצליח לעבור מרחק ולהצליח עם הזמן לשפר את המהירות שעוברים אותו.

The Pinky P

New member
בטח שרצים בשביל לשרוף קלוריות...

הגירעון הקלורי הנוסף מריצה ( יכול להגיע גם ל - 1000 קלוריות באימון ומעבר)
עוזר מאוד לתהליך הרזיה..

א) משום שזה עוד קלוריות שיורדות
ב) משום שפעילות אירובית מזרזת חילוף חומרים
ג) הרבה השפעה פסיכולוגית ושחרור אנדרופינים ייש בעסק :

אנדרופינים - חומר הנמצא במוח וכשהוא משתחרר הוא מסייע לשיפור מצב רוח בין הייתר, משתחרר בעת פעילות גופנית, יחסי מין ועוד...

בנוסף לכך - אם תעשה אימוני אירובי בעצימות מאתגרת מספיק, מבחינה פסיכולוגית יהיה לך הרבה יותר קשה להישבר בדיאטה ולהתפתות לאכול.

כמובן שאם תצא לרוץ עכשיו לא תחזור הביתה רזה ב- 4 ק''ג וכמובן שתהליך ירידה במשקל בנוי ברובו מהתזונה שלך אבל מפה
ועד להגיד שריצה לא משפיעה בכלל יש דרך ארוכה.

רוב הזמן נח

Well-known member
לא אמרתי שאי אפשר או שזה לא עוזר

אמרתי זאת רק לא צורה ולא דרך בשביל להתאמן.
המטרה של ריצה זה שיפור סיבולת לב ראה. ובשביל זה עושים את זה.
השרפת הקלורית הנוספת במקרה הטוב רק קצת תעזור. וזה בתנאי שהתזונה נכונה. כי אם היא לא, אז ריצה לא תעזור להוריד במשקל.

ובמקרה הרע היא תזיק, אם לא צריך את השרפה הקלורית המיותרת וזה ידרוש להעלות עוד את הצריכה הקלורית.

The Pinky P

New member
מעניין מאוד...

שמדברים פה על ריצה ואירובי אז זה "בקטנה" "שולי" "זניח"

אבל כשמדברים על חלבונים וברזלים, כל מיקרוגרם זה עולם ומלואו, כל מאית השנייה בלקיחת השלוק מהשייק היא קריטית.

פעילות גופנית היא סופר דופר חשובה בדיאטה.

אין במקרה הרע ואין קצת תעזור.

רוב הזמן נח

Well-known member
כי ככה זה.

הנסיון רב השנים של כל מי שמבין בתחום ההורדה במשקל לימד שירידה במשקל היא בדבר העיקרי קשורה לאיך שאוכלים.
ושמבססים אותה על דברים אחרים אז ברוב הפעמים העסק לא עובד.
בגלל זה ההמלצה הבסיסית היא לשנות הרגלי אכילה.

בקשר לצד השני של מי שלא מעוניין לשרוף קלוריות ולרדת במשקל, שם העסק מתרכז באחוזי שומן הרבה יותר קטנים ובמשקלים הרבה יותר קטנים.
ושם מדובר באנשים שמלכתחילה לא היו בעודף משקל.
אז שם הריצות כן יכולות להפריע. גם בגלל שנוצר גרעון קלורי נוסף מהריצה שמצריך לאכול עוד
וגם בגלל שהגוף אחרי אימון מתרכז בריפוי הנזקים שנוצרו ובהתאוששות. הוספת כמות ריצה מעל נפח מסויים גורמת נזקים נוספים שהגוף משקיע בהם עבודה וצריך להתאושש מהם, במקום להתרכז רק בנזקים שנוצרו באימוני הכוח.

הייתה תקופה

שעשיתי רק הליכות. כל יום של בין 6 ל-10 קילומטר כל יום. אבל עשיתי את ההליכה בקצב מקסימלי אישי. ככה במשך 3 חודשים בערך. ירדתי יופי במשקל. וזה גם נתן חיטוב יפה. מה שכן צריך להקפיד לא להתפרע עם אוכל יותר מידי, אם כי ההליכה נתנה מרווח יפה גם בתזונה.

למעלה