שאלה למבינים

שאלה למבינים

שלום לכולם מכיוון שאתם מבינים בענייני אומנויות הלחימה יותר ממני,מן הסתם,יש לי שאלה. בא אל סיומו פרק בחיי,שבעקבות זה,יש לי זמן פנוי (לא כל כך,אבל יותר מבעבר) ואני מאוד רוצה ללמוד אומנות לחימה,השאלה שלי היא,אם בגילאי 23או טיפה יותר, לא מאוחר מדי להתחיל ללמוד? שכן,העקרון הוא להתחיל בגיל קטן לא? תודה מראש על תשובותיכם אותו הים

fa jing

New member
Hi

Hi to you, Welcome to the club, The age of 23 is not old enough to start Martial arts, some of the well known Masters started at the age of 20+ I wish you all the luck and enjoy it.... For more info. you can ask here on the forum or at the www.wushu.co.il forum but first and befor asking I suggest you to read alittle bit about diffrent styles on the NET or at the www.wushu.co.il site they have there info. about diffrent stuff and about teachers with adress.... Using the words of "Rabi Akiva" started at the age of 40 : " It´s never too late , or in other words it´s better late then never". Hanan Tianjin China​

trener

New member
שלום,

בוואדי שאתה תוכל להתחיל. אני מאמן אנשים שהתחילו בגיל 3.5 ו 56. בהווה אנשים מקבלים חינוך גופני וחוגים מגיל קטן , אז יכול להיות שיש לך בסיס גופני כללי. אם תעבוד נכון תלמד מהר טכניקה ותגיע לכושר גופני ספציפי לענף. בחירת הענף בהתאם למטרת אימונים. אני ממליץ לקרוא ב"לוחות" - ס.ז.א. זו אומנות גרימת נזק אבל אומנות!

WhiteBear

New member
השאלה מה המטרות שלך...

אם אתה מחפש להיות האדם הבלתי מנוצח בתבל, יש עוד סיכוי שתוכל להגיע לזה... אבל זה יקח הרבה הקרבה, וקצת מזל. אם כל מה שאתה רוצה זה שהעיסוק באומנויות לחימה יעשיר את חייך בדברים כגון: יכולת הגנה *יותר* מפותחת, יותר בריאות, יותר שלווה נפשית. במקרה כזה,שווה להתחיל ברגע שאתה חש שיש לך את הרצון. לחלק זה קורה בגיל 14, לחלק בגיל 70. אני יכול לספר לך שאבא שלי התחיל ללמוד טאי צ´י לפני קצת יותר מחצי שנה, הוא בן 66. אני מתקשה לראות אותו מגיע לרמה של חלק מהבכירים במרכז. מצד שני, מאז שהוא התחיל, הבריאות שלו השתפרה דרמטית (הוא יכול להתכופף ולהרים ידיים גבוה, והגוף כואב לו הרבה פחות), והוא הרבה יותר נחמד (ושאלתי את שאר המשפחה אם זה בראש שלי או לא - והם הודו שהוא באמת הפך יותר שליו) בקיצור, בהצלחה, טל.

רב תודות לכם

באמת שנחמד לראות את ההתעניינות שלכם. הייתי רוצה לדעת מהן האומנויות היותר פופולריות באזור תל-אביב והמטרה שלי היא באמת לאמן את הגוף,כמו גם את הנפש.אני פחות מסתכל בהיבט התחרותי וה קריירסטי של העניין. תודה,ושוב תודה.

amir_aikido

New member
עונה בשאלה

אותו הים שלום שאלת :"מה האמנויות היותר פופולריות באיזור ת"א?" ובכן, לא עשיתי סטטיסטיקה, כך שאני לא חושב שאוכל לענות לך. בנוסף, לעיתים קרובות אמנויות שנראות כמעט אותו הדבר ואולי גם באו מאותו בית-יוצר, נלמדות באופן שונה לחלוטין במועדונים שונים. לכן אני לא מרגיש יכול לענות לך. ובכל זאת אני סקרן: מה זה משנה כמה אנשים לומדים אמנות כזו או אחרת ? האם לדעתך זה אומר משהו על האמנות ? ואם כן, מה
אמיר

שלום אמיר

כשהתכוונתי לרמת הפופולריות,זה היה מתוך כוונה לזמינות. כי אני מתמקד באזור ת"א,אז מן הסתם,שם ילמדו את מה שיותר פופולרי. ואין זה גורע מיתר האומנויות.נהפוך הוא, בצעירותי (גיל 11) למדתי שיטת קראטה שאני חושב שעד היום היא מהפחות "מפורסמות" בארץ. קוראים שלה "שיטו-ריו" לא הרבה מכירים.קטונתי מלעמוד על טיבם של אומנות זו או אחרת. רק רציתי לדעת מה הזמינות של אומנות כזו או אחרת,באזור המרכז. אותו הים

amir_aikido

New member
OK החכמתי והמלצה

אותו הים אני אישית מהמאמינים בבחירה של מורה, ולא של שיטה. מורה, רחב אופקים וידע, שגישתו האישית מתאימה לך ומלמד "שיטה גרועה" יותר טוב בעיני ממורה שגישתו האישית לא מתאימה לך או שחסר לו הידע גם אם האחרון מלמד את "השיטה הכי טובה בעולם". בכלל, ככל שאני לומד יותר כך אני מגיע יותר ויותר למסקנה שבשורה התחתונה, לאחר מספיק שנים. ההבדלים בין אמנויות הלחימה השונות הם בעיקר בשוליים. בסה"כ לכולנו יש שתי רגליים, שתי ידיים, ראש אחד ... ואותם כללים פיזיולוגיים חלים על כולנו. יש לא מעט מורים טובים זמינים באיזור ת"א. למעלה יש לך שירשור שלם בו אנשים ממליצים על אותם מורים שלא מלמדים אותם. בנוסף הייתי ממליץ לך להתרשם מעוד מורים: אותם מורים שכן מלמדים את המשתתפים בפורום. מבחינה זו, יש יתרון אחד בבחירה באמנות לחימה ספציפית, או לפחות בסגנון של אמנויות לחימה: הבחירה הזו עוזרת לנולהמליץ לך רק על מורים / אמנויות שמתאימים לדברים שאתה מחפש. כך לא נמליץ לך על אייקידו / ג´ודו אם אתה מחפש אמנויות שמתרכזות באמנויות המכה (אגרוף / בעיטה) ולהיפך, לא נמליץ על קראטה / טקוואנדו / אגרוף / אגרוף תאילנדי אם אתה מעדיף אמנויות שמתרכזות במנופים והטלות לרצפה... (אגב, בחלק מהמקומות תגלה שגם באייקידו לומדים לתת אגרופים וגם בקראטה לומדים מנופים, אלא ששם אלו נושאים משניים יחסית).
בחיפוש אמיר

avima

New member
נדמה לי

שאבי בלייר מאוניברסיטת ת"א מלמד שיטו ריו כך שאם אתה רוצה להמשיך בכך - זה אפשרי באותו אזור שרצית. מעבר לכך באונ ת"א יש מגוון של אומנויות אחרות בשעות שונות וימים שונים - הצעתי לך גש לשם ותתרשם.

WhiteBear

New member
יש כמה דרכים למידע

בפורום יש קישורים ומאמרים - בשני המקורות יש מידע על מקומות, בשום צריך לנבור. אני לומד במרכז הישראלי לטאי צ´י, פרטים פה: www.taichi-chuan.com וחשוב להזכיר שהמלצת הפורום (אם יורשה לי לדבר בשם הפורום), היא ללכת ולהתנסות אישית בכמה שיותר מורים. היו גם דיונים לגבי "איך לדעת את טיב המורה"... שמופיעים במקורות שהוזכרו למעלה. בהצלחה, טל.

NetGangsta

New member
אני בחיים לא הייתי רוצה ללמוד את...

האומנות "הכי פופולרית". תאור כזה ישר מרחיק אותי. אני הייתי רוצה ללמוד אומנות שהיא כמה שיותר ייחודית ולא נפוצה אחרת מה מיוחד פה? כמובן שהיא גם חייבת למצוא חן בעיני ולהתאים לי.

היה אלוף-עולם בג´ודו שהתחיל בגיל 21

ואם אני לא טועה הוא היה הולנדי, אז ברור שלך יש יתרון עליו

haleth

New member
- רגע....

איזה יתרון יש לנו על ההולנדים? כי אני חצי הולנדית...
(ואם אנחנו מדברים על אותו בחור, אז בהולנד יש רחובות על שמו!)

מה זאת אומרת איזה יתרון?

הרי את השאלה המקורית שאל "אותו הים"
ההולנדים בונים חומות נגד הים, ושולחים ילדים לתקוע אצבעות לחורים בגללו! (דוד יוצא בעור שיניו מפליטת-פה...
מה פתאום מסתובבים פה חצי-הולנדים?!
)

למעלה