שאלה למבינים

• פותח הנושא RN27
  • פורסם בתאריך

RN27

New member
שאלה למבינים

יש לי חבר בן 29 בחור חזק ובעל רקע מסויים בקרב מגע (הוא למד במסגרת בטחונית). הוא מעוניין ללמוד הגנה עצמית פראקטית ויעילה אצל מורה ששם דגש רק על הנושא הנ"ל.ניסיתי לשכנע אותו להצטרף אלי לאימוני הקארטה אבל לדעתו זה לא מספיק ריאליסטי. מה עדיף לדעתכם קרב מגע ,השרדות או אולי שיטה אחרת?

toranga

New member
לפי דעתי

הפתרון הוא ג´יו ג´יטסו.הוא משלב אגרסיביות ויעילות,קרבות בעמידה ועל הקרקע,שילוב של בריחים חניקות וכו´. העניין הוא שצריך לדעת גם באיזה סגנון של השיטה להתאמן,ישנם מקומות שבהם הדגש הוא רק על הטכניקה .ואין קרבות בכלל.מקומות אלו לא יתנו לו את מה שהוא מחפש...

trener

New member
איגרוף, קרב מגע או

תיכנס ל"לוחות" - ס.ז.א יש בעייה מתודית בהכנת פייטר רציני. אם עושים קרבות "מציאותיים": 1. סיכון רב לפגיעות וסיום קריירה. 2. עדיין לא מבצעים תרגילים מציאותיים (תקיפת עיניים, ביצים, קריעות וכו´). מתאמן שלא מתרגל את תרגילים אלה חוסם לו רפלקסים של קילר.

אני יודע על שני קצינים,

אחד מדובדבן והשני מסיירת גולני, שהגיעו אל אחד מחברי בטאי-צ´י שהזמין אותם לנסות לפגוע בו. התגובה הסופית שלהם היתה משהו בסגנון "אני לא מצליח לפגוע ב"חנון" הזה, אבל התנועות ההומואיות האלה לא בשבילי!" (האיש, אולי זה המקום לציין, לבנבן-עד-שקוף-עור, כחול עיניים, מרבה לחייך ולא ידוע לי שאי-פעם נתן תשובה חד משמעית לשאלה יותר מסובכת מ"מה השעה". שני הקצינים יצאו מהמפגש איתו מותשים לחלוטין, בהרגשה ש"סידרו אותי, אבל אני לא מבין איך". הם לא הצליחו להניח עליו אצבע.) אבל למרות שהובסו לחלוטין, ה"חנון הזה" פשוט לא מתאים להם. אולי אם המורה היה מטר-שמונים של שרירים, הם היו נשארים אצלו... לכן אני מציע: חפש מורה, לא שיטה. במיוחד בשביל אדם שיודע מה הוא מחפש, הרבה יותר חשוב המורה מהשיטה. מורים שונים לאותה שיטה מלמדים בצורה שונה - חלק יתאימו לחבר שלך, אחרים לא. אמור לחברך לעשות סקר-שוק, לבדוק מי מלמד בסביבה ולבקש שיעורי-נסיון אצל כולם. בסוף בטוח שיימצא מישהו שיתאים לו. וזאת רק דעתי, אף-אחד לא חייב להסכים...

הבחור עליו אני מדבר למד אייקידו שנת

שנתיים ואח"כ מעל 10 שנים טאי-צ´י צ´ואן, שינג-אי ופה-קואה. אבל אני לא בטוח ש"זה ה זמן שלוקח לפתח מיומנות כזו", כי אני מתאמן יותר ממנו ולא הגעתי לרמה שלו...

isaacl

New member
אשרי חלש אני

דוד, אתה כבר מכיר אותי קצת. האם אני דוגמא למורה שמסוגל להרוג זבוב? אני מסופק מאוד אם בשעת מעשה אהיה מסוגל להגן על עצמי. מעולם לא הבאתי את נסיוני בשעת מבחן, ואני מקווה שלא אזדקק לכך. אשמח מאוד אם אופיי ה"חנוני" ימנע ממי שחשקה נפשו בדוג´ו מצ´ואיסטי יותר להצטרף אלי.

orii

New member
דוד, ולמה הם יצאו ללא פגע

זה היה חלק מהכללים? בטח שאני לא מתכוון לפגיעה רצינית אבל האם הצליח רק להתחמק או גם לתקוף חזרה?

את הסיפור שמעתי מהאמא של שני הקצינ

הקצינים; היא לא ספרה שהם נפגעו אבל כן אמרה שהם יצאו מהענין מתוסכלים מאוד. השיחה לא היתה על היעילות של שיטה כזו או אחרת, אלא שיחת-חולין על אנשים, חתולים, עיסת-נייר והעולם בכלל... וגם זה עלה בשיחה. האשה תיארה את שני בניה כחבר´ה חזקים מאוד, עם הרבה רוח-לחימה, שפשוט לא היו מוכנים לזה שאיזה "חנון", רזה, בלי אף שריר נראה לעין, יצליח להתל בהם בלי שום קושי...

RN27

New member
ס.ז.א?

תודה לכל מי שהשיב. הבחור הנ"ל באמת יעשה סקר ובדיקה ויחליט בסוף. למרות שלדעתי האישית אין כמו קארטה. אגב מה זה ס.ז.א? מה לומדים והיכן?

trener

New member
סזא

השיטה קיימה כמסורת בתוך משפחה שנדדה באיזור מערב סין, מונגוליה, קשגר, אוזבקיסטן. מורה שלי גודל במשפחה זו. השיטה תוקפנית מאוד ואוניברסלית - אותם תרגילים ותנועות עם נשק ובידיים ריקות. עובדים עם כריות גומי. אין כללים מלבד אחד - לנצח. אין דרגות. אימונים בשטח. אני מאמן בצפון ת"א וכבר-סבא, יש בדרום ת"א וירושליים. פרטים ב"לוחות".

למעלה