שאלה למבינים ?

RamiSun

New member
שאלה למבינים ?

מישהו יכול כאן לציין על איזה כלים נוהגים לנגן נגנים מכל מיני להקות באלבומים מפורסמים. לדוגמא ספציפית יותר לגבי הבאס על איזו גיטרה מנגן סקוור היום ועל איזו ניגן בתקופת Close to על איזו גיטרה ניגן ווטון בקרימזון. רוג´ר ווטר בפינק פלויד על איזו גיטרה מנגן מיונג? על איזו גיטרה מנגן תומס מילר? במיוחד מענין אותי הבאס, אבל גם כלים אחרים זה יכול להיות מעניין לנגנים כאן בפורום. אז מי שיודע מוזמן לשתף.....

begone

New member
ריקנבקר

סקווייר ניגן ומנגן על גיטרת ריקנבקר - http://www.rickenbacker.com/us/nlohyes.htm הצליל הייחודי של סקווייר נבע בעיקר מהדרך שבה הוא הגביר את הגיטרה. הוא חתך את הצלילים ה´אמצעיים´ והשאיר רק את התדירויות הנמוכות-מאוד והגבוהות-מאוד. ווטון ניגן על כמה סוגי גיטרות, וגם ריקנבקר, לדעתי (הוא פשוט עשה לה דיסטורשן). ווטרס הוא נגן גיטרה בינוני מאוד, אין לי מושג על מה הוא ניגן (בטח פנדר). מיונג משתמש בבס של ימאהה וגם בצ´פמן סטיק.

מיונג כבר לא מנגן בימאהה

הוא היום מנגן על האמר 5 מיתרים והאמר 8 מיתרים. ווטרס ניגן על פרסיז´ן כלשהי, 69 או 64 נדמה לי. ווטון (לפחות בRED) ניגן על פנדר כלשהי שאני לא ממש מזהה.

אז ככה,

כריס סקווייר- ריקנבייקר (בדר"כ 4001) ג´ון ווטון- פנדר פרסיז´ן (הוא השתמש רק בפנדר פרסיז´ן לפי מה שאני יודע, האמת... איני אוהב את ווטן גם בתור בסיסט וגם בתפקיד הזמר) רוג´ר ווטרס- פנדר פרסיז´ן וינטאג´, אני דווקא אוהב את נגינת הבאס של ווטרס. היא מאוד פשוטה בבסיסה, אך היא מגרה אצלי עצבים מסויימים ויוצרת בי מין תחושה כזאת... מעניינית... מעניין העניין עם סקוויר... אבל חשוב גם לזכור, שמה שמשפיע על צליל של נגן מסויים זה לא רק הבאס שבה הוא משתמש אלא גם המגבר והטכניקה שבה הוא מנגן (למשל מפרט כמו סקווייר וווטרס או באצבעות כמו ווטון).

ram liran

New member
ווטון - אצבעות

100 אחוז מן הזמן. רק מה - הפריטה שלו הייתה מאוד מאוד מאוד חזקה, מה שיצר (בשילוב עם פנדר פרסיז´ן משנות ה60 ודרייב מנורות חם וטוב
) את הסאונד הווטוני האופייני. NP: king crimson - islands Ram-bo

King Crimson-Islands

איילנדס הוא אחד מהאלבומים שאני מסוגל להקשיב להם רק מאוחר בלילה ובשקט. אני לא אצליח להתחבר אליו כראוי אם אשמע אותו כפי שאתה שמעת, בשעה שבע בערב. סתם רציתי לשתף...

ram liran

New member
אממממ... עניין של אווירה ../images/Emo13.gif

אני ממש מבין אותך לגבי איילנדס בלילה. אין ספק שאיילנדס הוא אלבום "לילי" (בכלל, קרימזון עושים מוזיקה "לילית", בסה"כ (starless and bible black...
)
). אגב... שמתי את איילנדס סתם כי רציתי לשמוע את סיילורס טייל דרך הסידי-פלייר החדש שלי. הקטע מעולם לא נשמע טוב כל-כך
. Ram-bo

almogogi

New member
ISLANDS

האלבום שלי? מעל ומעבר לכולם KING CRIMSON - ISLAND. אולי האלבום הכי פחות מוערך בתולדות הפרוג. כולם מדברים על IN THE COURT OF A CRIMSON KING ועל RED שכבודם במקומם מונח, אבל בעיני ISLAND היה וישאר האלבום הכי מקורי של קינג קרימזון. נכון, אין בו קטעי גיטרה כמו ב SCHZOIDE, וההשפעות הג´זיות הרבה יותר בולטות (SAILOR´S TALE), אבל תנו לי עוד אלבום רוק אחד שנפתח בסולו קונטראבס (!). והמילים של פיטר סינפילד - מי שלא היה באיים האזוריים (שבהשראתם נכתבו הטקסטים ורוחם שורה עליהם) - לא יבין. וזו גם הזדמנות לתקן טעות נפוצה (שמצאתי גם באתר של ברייטמן): LADIES OF THE ROAD לא נכתב על המעריצות של קינג קרימזון שרצו להשכיב אותם (היו בכלל ?) אלא על רקע האוירה המתירנית החופשית באיביזה. לאי בודד ? אין לי ספר - זה האלבום. אלון.

אין מצב...

אם אתה משוכנע שויקטור ווטון ניגן במפרט אתה טועה בענק ואם אתה מדבר על ווטון אחר -מי יודע אולי אתה צודק....

ותיקון...

אין כזה דבר "לעשות לגיטרה דיסטורשן". אם אתה רוצה דיסטורשן, תחבר אותה לפדל דיסטורשן או שתעבור את האוברדרייב. Begone (מותר לקרוא לך אורי?) אתה גם מנגן בבאס לא?

begone

New member
בבקשה לקרוא לי ביגון

"אם אתה רוצה דיסטורשן, תחבר אותה לפדל דיסטורשן" בסדר, בסדר, זה מה שהתכוונתי. אני בסיסט, כמו שג´ון אנדרסון מתופף, אבל אני יודע להחזיק אותה ולעשות כמה צלילים....

begone

New member
בסדר, זה היה נכון לאז

ניגנתי בבאס לפני כמה שנים, ומאז שהתחלתי ללמוד - אין לי ראש לזה. הגיטרה כבר לא אצלי, אגב. הלוויתי אותה למישהו. אבל אם תיתן לי דף תוים ומספיק זמן, אני אוכל ללוות להקה.

ויקטור גיטאר

לווטון יש גיטרה באס ותמיד הייתה לו גיטרה כזאת מאז הפלקטוןס הגיטרה או שש מייתרים פרטלס של פודרה או פיגנ´ שלו מפודרה- ניתן לחפש את הפרטים האלה באתר של פודרה

למעלה