שאלה למבינים

benben1001

New member
שאלה למבינים

יש לי חבר שהתגייס לאחרונה לצבא. אנחנו כבר בקשר יותר משנתיים ואני גדול ממנו במספר שנים. לאחר שהתגייס לקרבי הקשר שלנו התקרר. כמובן שאנחנו נתראים הרבה פחות. אבל הבעיה היא שהוא כמעט והפסיק להתקשר ולהיות איתי בקשר כשהוא בצבא גם כאשר יש לו זמן. אני נפגע ממנו המון ואני מרגיש חוסר הערכה להשקעה שלי בקשר ואני מרגיש שאני לא בראש סדר העדיפויות שלו. מה שאני יודע בודאות שהוא אוהב אותי מאוד ואני אותו. יש לנו סקס מעולה ומשיכה מטורפת אחד לשני. אני סובל מאוד מהמצב ולא יודע מה לעשות. ניסיתי לשוחח איתו אך אני לא ממש מקבל תשובות ברורות למה זה קורה. אולי מישהו יכול לתת לי עצה מה לעשות, איך לפעול וכל טיפ אחר. תודה מראש!

yosef 30

New member
היי בנבן

ברוך הבא למשפחת זוגיות גאה. מהם התשובות שאתה מקבל מבן זוגך
כיצד הוא מסביר את זה שהוא לא מתקשר
לא קל להיות קרבי, היציאות הביתה הם פעם ב...
ואתה עובר כלכך הרבה בצבא שכשאתה מגיע הביתה לפעמיים לא בא לך לעשות כלום ורק לישון. האם יכול להיות שהוא כרגע לא מרגיש צורך בלהיות כ"כ קרוב
האם קל לו בצבא
הוא מתאקלם טוב
אולי עובר עליו משהו
יוסף.

benben1001

New member
תודה על תגובתך המהירה

אכן אתה מעלה שאלות חשובות ואני מניח שהתשובות עליהם קשורות לפתרון הבעיה. אני לא יודע אם אתה מצפה שאענה לך על חלקם או שזה שאלות רטוריות. אני מניח שהתשובה למרבית השאלות שהעלת היא שהוא קרבי וגבר בין הגברים (בארון כמובן) וזה מוזר לו לחזור הביתה ופתאום להרגיש שונה ממה שהוא עובר ביום יום שם. אני מבין שקשה לו לדבר משם מאחר וכל הזמן הוא מוקף באנשים ולא קל להביע רגשות כאשר אתה נמצא בסביבה שכל כולה רק מצניע את הרגש ואת החולשה. אני לא יודע מה התשובה לזה ואם אני צודק או לא. מה שאני יודע שזה לא קל ולא תמיד התשובות שאני מספק לעצמי מספקות אותי ומצליחות להרגיע את הכאב.

צ פ ע

New member
לדבר לדבר לדבר

כמי שהיה בצד השני - זה לא קל להיות חייל שסוגר הרבה שבתות ובמערכת יחסים. כל כך הרבה עובר עליו- הוא מתאקלם לא רק למסגרת חדשה, אלא לצורת חיים חדשה. הוא צריך להתאים את עצמו בכל כך הרבה מסגרות וסיטואציות, עד שלפעמים הוא בטח שוכח מי הוא ומה הוא. העניין שהוא בארון רק מקשה עליו עוד יותר. תדבר איתו, תסביר לו שאתה אוהב אותו, שאתה רוצה אותו לצידך, שאתה מוכן לחכות לו שבועיים או שלושה, ושחשוב לך רק לדעת ולהרגיש שהוא איתך במסע הזה. אל תדחק את עצמך ואת רגשותייך לפינה רק בגלל שהוא בצבא - להפך, בצורה מסויימת גם אתה עכשיו בצבא, ואתם צריכים לעבור את זה ביחד. אין ספק שהוא לא ישתף אותך בכל דבר שיתרחש, אבל חשוב שאתה תרגיש גם חלק מהזוגיות ושתקבל את מה שחשוב לך. חשוב שגם אתה תדע שאתה נמצא בסיטואציה אחרת, והעובדה שפעם דיברתם 4 פעמים ביום כבר לא תופסת... אל תספק לעצמך תשובות- תדבר איתו. כמו שיוסף אמר, כשחוזרים מהצבא בעיקר רוצים לישון, אבל צריכים גם לראות את המשפחה, את החברים מהתיכון, ולספק את כולם. אתה לא אחרון ברשימה, אבל תיקח בחשבון שאתה במקום טוב באמצע. (בין שווים). שיהיה המון בהצלחה, אנחנו כאן לשמוע ולייעץ. שבוע טוב

yosef 30

New member
ערב טוב בנבן

השאלות שלי הן בעיקר למענך. אתה בהחלט מוזמן לענות עליהם בפורום כך שחברי פורום ואני נוכל לשקף לך עוד דברים נוספים. אין ספק שחסרה פה תגובתו של בן זוגך על מנת שנוכל להבין קצת יותר מה באמת קורה בין שניכם. אולי התגובות שלך אליו מרגישות לו קצת מלחיצות
האם אתה לוחץ עליו בהרגשה של בן זוגך
כמה פעמיים ביום אתה מנסה ליצור איתו קשר, בשיחות טלפון וב-SMS
לגביי התשובות שאתה מספק לעצמך והן לא מצליחות להרגיע את הכאב. אולי כדאי שתהיה קצת יותר ברור לעצמך ולבן זוגך. אתה בהחלט יכול לכבד את הקושי שלו לדבר, אתה יכול לכבד המרווח שהוא רוצה. יחד עם זאת עליך לכבד גם את רצונותייך. - אתה יכול להסכים לדבר פעם בשבוע ולהיפגש במהלך החופשות שלו שלפחות תהיה חלק מהתוכנית. אתה הבן זוג שלו ואני חושב שהתעלמות כזו ממש לא מכבדת את המושג זוגיות. השאלה מה אתה רוצה
מה אתה מרגיש
אל תהיה בקשר הזה מתוך פחד או ריצוי של מישהו אחר , כי דפוס כזה ירדוף אותך גם בקשרים אחרים. כולנו כבר מכירים את מה שמורנו ורבנו (שנעלם מהרקע לעת עתה) פורטי חוזר ואומר שבזוגיות יש פשרות. אז אתה מתפשר וגם הוא צריך להתפשר. אתה משקיע וגם הוא צריך להשקיע. אתה מוריד לחץ והוא מוריד לחץ. האם אתה יכול ליצור לך גבולות שמה מקובל עליך ומה לא
יוסף.

iNEEDit25

New member
אחי...

אתם כרגע, לפחות עד השחרור, במקום שונה. הוא בקרבי, בטח טוחנים אותו שם בשמירות וכו', ואתה כבר מתחיל את החיים (לימודים/עבודה ראשונה). קודם כל אל תלחץ עליו, אל תהיה זה שתמיד מתקשר או שולח SMS, תנסה להעביר שבוע מבלי לדבר איתו, אם אתה רואה שהוא לא טורח להתקשר גם אחרי שבוע.. אז יש פה בעיה.

למעלה