שאלה למבינים...

giladt12

New member
שאלה למבינים...

רציתי לדעת על מה או אולי על מי בדיוק נכתב השיר "נדבר מחר" ?

אין ניתוח

רשמי של השיר אבל האלבום עוסק בגאולה אז אני מניח שגם השיר הזה עוסק בגאולה/משיח וכו

leka27

New member
יש לי משו

קצת יותר ספציפי, אני יכתוב בל"נ כשיהיה לי קצת זמן...

עמיר נשאל לגבי השיר

באחד הראיונות שקראתי,למה הוא מתכוון בזה שהוא שר "משוגע זו לא מילה גסה יותר" ותשובתו היתה שדבר ראשון הרבה אומרים עליו שהוא "משוגע" דבר שני לדבריו הוא באמת "משוגע" ודבר שלישי שכל מי שמחכה למשהו לכאורה על טבעי כמו המשיח מצטייר בעיני רבים כ"משוגע" ולדעתי ה"לילה טוב" היא מעיין אמרה של "תמשיכו לישון" הרי קשה להגיד על העם שלנו שהוא "ער" וה"נדבר מחר" מתיחס למתי שאצל האחרים,אלו שטוענים שעמיר משוגע בלי מרכאות, ייפול האסימון מקווה שהובנתי

מושיקו

אהבתי מאוד את ההסבר כל הכבוד. אבל לא הבנתי את ההסבר של הלילה טוב אשמח אם תסביר טוב יותר בשבילי. אבל כמשוגע אולי הוא מתכוון כבר למצב שלנו במדינה שפתאום כולם משוגעים. מטביעים את ילדיהם,תאונות פגע וברח,רוצחים את כל המשפחה,גונבים,אונסים ולא מקבלים על זה את הדין שמגיע להם.

אז כן הבנת....

שוב החלק השני של מה שכתבתי מאיפה שכתוב "לדעתי" זו אך ורק דעתי. אבל גם לי נראה שרוב האנשים במדינה "ישנים" ומה שמעניין אותם זה לא הצרות שכתבת אתה,ואפשר להוסיף עוד הרבה(מישהו אמר גלעד שליט)אלא מי מודח או לא מודח מבית האח הגדול.....הבעיה שהמשוגעים האמיתים קוראים לעמיר ולשכמותו "משוגע". מתחבר לי יפה גם ל"אנחנו לא יודעים מי פה צלול מי השיכור"

odery

New member
נראלי שזה השילוב

אם `הם`:המכורים,החיים בסרט,המעוותים,הגנבים,סוטים,רוצחים ואנסים הפכו לנורמאלים,לדבר שבשגרה,אז לא אכפת לעמיר להקרא משוגע.

odery

New member
שלום גלעד.

האמת שנראה לי שכבר כתבתי את זה כאן,לעניות דעתי נדבר מחר מדבר על גאולה פרטית של האדם,לא משיח כללי,לא בית המקדש ותחיית המתים,אלא ישועה אישית אינדוידואלית,ה`כביש עוד כביש`,ה`קיר עוד קיר` וה`גל עוד גל` הם המחיצות בתוך האדם בדרך לישועה האישית. ישנו מקור האומר שעמ``י יגאלו בעיתה-ז``א בזמן אותו קבע הקב``ה מלכתחילה או `אחישנה`-ז``א אם הם יהיו זכאים (יתקנו את הסיבה לחורבן הקודם-שנאת חינם) אז הקב`ה ישלח משיח, השימוש הכפול בכל בית במילה `חיש` אינו מקרי,הוא בא אולי לעורר את האדם לעשיה האישית שלו בבנין וגאולת עצמו,יכולותיו והמשאבים הטבעיים בהם ניחן.כך לדעתי.

leka27

New member
בזווית קצת אחרת...

זה די בכיוון של מה שאודליה ומושיקו כתבו לפני (ממש יפה!). השיר מדבר לדעתי על התקופה שבה אנחנו נמצאים- טרום גאולה. ממשילים את התקופה הזו לשעות שלפני הזריחה, בהם הכי חשוך. לא קשה לראות את החושך ששולט מסביב, בכל דרך שאנחנו מנסים לבחור ("עוד הליכה קצרה אל תוך הלילה"). אבל מידי פעם אנחנו זוכים לאיזה הבזק של אור ("מזל גדול מלמעלה"). באופן טבעי רובנו מתייאשים ממה שקורה מסביב והולכים לישון, אבל יש עוד כמה משוגעים שממשיכים לחכות ולנסות למצוא קצת אור ("עוד מטורף מחכה למשיח... נסה דרך החלון אולי תצליח"). רוב מה שאנחנו נתקלים בו ביומיום זה מחיצות, קירות- הכל מוסתר, וזה מה שמביא לייאוש ("קיר עוד קיר... כולם הלכו לישון.."). מידי יום ממציאים עוד איזה אמונה מוזרה, טרנד חדש, חכמות שונות ומשונות, אבל זה ממש לא שייך ולא קשור אלינו בתור יהודים ("גל ועוד גל.. איך זה נוגע לך בינתיים?") השמחה היא מצרך נדיר, הגענו למצב כ"כ אבסורדי ש"נורמלי" נחשב מי שלוקח כדורים נגד דיכאון, מי שחי בשמחה ולפעמים גם מתבדח עם עצמו נחשב "הזוי" ולא נורמלי (עוד איש רוקד מול רמזור.. אולי אתה יודע איך אפשר להיות שמח?"). מי שרוצה לעבור את החושך בשלום חייב להיות קצת משוגע, ולהאמין שהבוקר יגיע כשיהיו לנו מספיק כלים להכיל את האור. ("לילה טוב משוגע זאת לא מילה גסה יותר, אז לילה טוב ונדבר מחר"). סליחה אם חפרתי יותר מידי...

odery

New member
``רב מה שאנו נתקלים זה מחיצות,קירות

מוסתר``-ידוע שלפני נץ החמה קיימת החשכה הגדולה ביותר.אמת.יפה מאד הראיה והזוית שלך!

אפשר לשאול עוד משהו??

ראשית, אודליה, מושיקו, ולקה.. ממש תודה רבה!! דיי שברתי את הראש בפרשנות לשיר הזה.. אמנם כן הייתי בכיוון, אבל התחברו לי המון דברים בזכותכם.. חן חן על העומק והתובנות, החכמתני.. ולשאלתי, בשיר המדהים לא "כחול ולא לבן" יש קטע שעמיר שר: שלום חבר, אתה חסר.. אבל אני מצטער "מאוד ממהר, מתחת לשולחני במשרד מחכה זוג שפתיים מלבלב" ואני לא מבין אם זו פראפראזה על מלחכי הפינכה והחנפנים למיניהם שבשפת הסלנג "מלקקים לבוס" וכדו' או שמדובר על משהו אחר, על כיוון של ניצול והטרדה מצד אנשי שררה,(עיין ערך מוניקה לוינסקי, חיים רמון, קצב וכדו') אני לא חושב שנכון לומר שזו כוונת המשורר, כי עמיר בדיסק הזה לוקח את הכל לכיוון של רוחני יותר וקשה לי להאמין שתחת אותה מטרייה מוזיקלית תהיה שורה יחסית רדודה אפילו שהכוונה היא מחאתית, כי זה לא עמיר.. אשמח לשמוע את דעתכם בנידון..

odery

New member
זה כן עמיר.

בזאפה בהרצליה עמיר אמר `אנשים שלא שולטים באבר המין שלהם כאילו מנהלים תעולם`-כל הבית ההוא מדבר על זה שהתיחסו אליו כאל ``מלך העולם`` כשבתכלס הוא רודף שמלות שלא עומד בתאוות שלו,ולכן ``סליחה רבונו של עולם,סליחה ומחילה`` מהריבונו של עולם האמיתי מבקשים סליחה ומחילה על הרפיסות,הכניעה,העדריות הנהיה והנהירה אחרי האין.עכשיו תורך להביא אותה בפרשנות.אני בוחרת את מחילה.

למעלה