שאלה למבינים!

GIOVANINI

New member
שאלה למבינים!

אני מתחיל אוקטובר הזה ללמוד מדעי המחשב(בעזרת השם בב"ש) אבל תוך כדי התואר אני רוצה ללמוד JAVA,SAP וQA בדקתי קורסים ומצאתי שניתן ללמוד אותם רק מכלל היי טק, אורט, ג'ון ברייס וכו'. השאלו של הם: 1) אם הקורס שווה והתעודה לאחר מכן תתן תועלת בנוסף לתואר בק.ח(או שמכללות סרק האלה לא מסתכלים עליהם)?+ ידע שיעזור לי במשך במהלך הקריירה? 2) אם יש מישהו שלמד באחד מהם את הנושאים(JAVA,SAP וQA) וממליץ/לא ממליץ? 3) האם אתם ממליצים אולי לנסות ללמוד זאת דרך ספרים (ולחסוך את השעות והכסף מהמכללות האלו) כי לאחר שנה א במדעי המחשב מבינים יותר ואפשר ללמוד לבד? ואם כן ממליצים איזה ספרים כדאי? *אחד הסיבות שהנני רוצה ללמוד קורסים אלו במהלך התואר בגלל שראיתי המון עבודות סטודנט בנושאים אלה אשר יכולים להיות הכנסה טובה בזמן לימודי התואר+ניסיון שיתווסף לק.ח תודה מראש למי שיגיב ויעזור לי ואשמח כמובן לכמה שיותר תשובות מפורטות.

vinney

Well-known member
אלה קורסים שעולים הרבה מאוד כסף

לדעתי דברים כמו JAVA אתה יכול ללמוד לבד בלי שום קורס. לגבי SAP - לא ממש מכיר את העניינים, אבל לדעתי מדובר בנתח שוק טיפה שונה ממה שאופייני לבוגרי מדעי המחשב. QA זה תחום מאוד רחב, ובתור סטודנט בטח תמצא את עצמך בעיקר בתחום הטסטים, שלא ממש דורש שום קורס, אלא ראש טוב. לדעתי אתה יכול לקחת קורס בתחום הבטחת איכות במסגרת התואר שלך (אני לא יודע אם יש בב"ש, אבל יש בטכניון, האו"פ ואת"א אאל"ט קורסים לא ראים בתחום בדיקות תוכנה, הנדסת תוכנה, וריפיקציה וכד').

GIOVANINI

New member
קודם כל תודה שהגבת

אז אתה אומר ששלושתם בעצם אפשר ללמוד לבד! יש ספרים שאתם ממליצים בחום?

GIOVANINI

New member
צדקת בקשר למחירים דל הקורסים

באמת יותר מדי עדיף ללמוד לבד

ELIELI22

New member
ג'ון ברייס בוודאי לא סרק ...

אבל יקר מאד , עדיף לך לטעמי ללמוד את התואר הראשון ולנסות תוך כדי להכיר תחומים שמענינים אותך. אני לפני הלימודים למדתי קורס בעלות של 18,000 ש"ח (במוסד סגנון ג'ון ברייס), הקורס אומנם עזר לי להתברג לעבודה בשכר שהלהיב אותי ביחס לגילי הצעיר וידע המועט שהיה לי אך בהחלט לא תרם לי הרבה בידע יותר מקורס בודד באוניברסיטה , וכל מה שלמדתי בקורס בהחלט יכולתי ללמוד לבד , אני מסכים שקורסים מקצועים לעיתים חוסכים זמן ונותנים דחיפה.

אלעד261

New member
בקשר לקורס ה-JAVA

תראה java היא אחת מ-2 השפות החזקות בתחום בעולם (היא ו- #C), אין בשפה הזאת שום תלות בפלטפורמה עליה היא רצה והיא מאוד קלה יחסית ללימוד. ואם אתה הולך לעשות קורס בסיסי שיגע בכל העקרונות אז אתה בקלות יכול להתרחב הלאה - בשפה עצמה ובשפות אחרות. אם זה יעזור לך בהמשך הקריירה? זה תלוי רק בך, במידה ובאמת תרצה לעסוק בזה ותנסה להתפתח בזה. הקורס עצמו יכול לתת לך הרבה והתעודת הסמכה שלה יכולה לפתוח לך הרבה דלתות בחברות וגם בקורות חיים, כמובן שחשוב שתלך ללמוד במקום מוכר , כי זה מוסיף מאוד. אני למדתי במכללת הי-טק וזם תרם לי המון , ופתח לי הרבה דלתות. שיהיה בהצלחה איש.. מקווה שעזרתי !

GIOVANINI

New member
לקורסים אין לי הכסף כנראה אז שאלה אחרת חשובה

תנו לי ספרים ממולצים למידה של JAVA, SAP, QA שאוכל ללמוד עצמאית ומקסימום בקורות חיים לאחר התואר אני אציין בק.ח שלמדתי אוטודידט את הנושאים רק תנו בבקשה המלצות של ספרים

amirxbox

New member
אתה תלמד המון JAVA

בבן גוריון במהלך התואר כי זו השפה המועדפת כאן. רוב הקורסים בתכנות הם בJAVA.

למעלה