שאלה למבינות ivf

נושקית3

New member
שאלה למבינות ivf

הי בוקר טוב. אני ובעלי מתחילים ivf באמצע ינואר. בינתיים הגיעו תוצאות קריוטיפ -תקינות. ואתמול הגיעו תוצאות כרומוזום y תקין לחלוטין כל המקטעים תקינים.
מה זה אומר לגבינו? האם העובדה שהקריוטיפ וכרומוזום y תקין , והעובדה שאנו בני 30 ואני בריאה לחלוטין ורק אצל בעלי בעיות זרע. האם כרומוזוםy תקין משפר את סיכויינו???

בעלי הקפיא זרע בתל השומר. הקפיאו מהה אחת. בינתיין בעלי עושה דיקור ולוקח איקקלומין שהרופא פריון הגבר נתן.
אז בעלי עשה השבוע בדיקה זרע נוספת וניכר שיש שיפור. ספירת הזרע עלתה מתאים בודדים ל 300,000 זרעים. אבל מדובר בתאים פתולוגיים. כלומר הם מתים?
האם שיפור כמות הזרע יכול לעזור לנו להיקילט כבר בסבב ivf הראשון?????

הרופא פריון של בעלי אומר שהיות ומצאו בבדיקה הקודמת זרעונים בודדים יתכן ונוכל להיעזר בלי ניתוח טסה.

פלייייז תגידו לי משהו מעודד כל דבר. אמא שלי מנסה לשכנע אותי לחכות עם הטיפולים והזריקות ולנסות טבעי . אני מסביאה לה שאין צצב שנצליח טבעי כי הסיכוי להיקלט טבעי אפסי ככה הרופאת פריון שלי אמרה.

אמא שלי מפחדת שאפוצץ את הגוף שלי בהורמונים.

אז היא מנסה לגונן. אני מסבירה לה שהתאים זרע מתים או חסרי תנועה ואין שום סיכוי שבעולם שהם יעשו דרך לרחם שלי כי כנראה חסר להם זנב או משהו כזה

פלייז זקוקה נואשות לעידוד. שמישהו יגיד לי שהכל יהיה בסדר ושניקלט. אולי אפילו מסבב ראשון כי אנחנו בני 30 צעירים ואצלי הכל תקין!!!!

קצת חדשות טובובותליייזיייזזזז.

לא מומחית אבל...

זה שהקריוטיפ תקין זה מצוין, אבל אצל רוב הזוגות המטופלים ב IVF הבדיקה תקינה...
אם הבעיה שלכם היא בעיית זרע אז IVF זה הטיפול שאת צריכים לעשות. אמנם אי אפשר להגיד שאין סיכוי שתכנסו להריון באופן טבעי - תמיד יש את הסיכוי הזה, אבל אם הרופא ממליץ על IVF אז לכו על זה. זרעונים בודדים תקינים באמת יהיה קשה להכנס להריון באופן טבעי אבל בטיפול IVF הסיכויים טובים!
קרוב לוודאי שיעשו לכם מניפולציה (יקחו זרע טוב של בעלך ויחדירו לביצית שלך) כך שהסיכויים שלכם טובים מאוד.
נכון שהורמונים זה לא הדבר הכי נעים בעולם אבל לא נורא בכלל
&nbsp

נושקית3

New member
למה התכוונת

קרוב לוודאי שיעשו לכם מניפולציה ויקחו זרע טוב של בעלי ויחדירו לביצית שלי? האם לא זאת הכוונה????? האם תוכלי להסביר כי לא הבנתי מה הכוונה

פזית66

New member
בהפריה רגילה לא מזריקים את הזרע לתוך הביצית

אלא שמים כמות של זרע על כל ביצית ומחכים שהזרע יחדור לבד. במיקרומניפולציה, שנקראת גם איקסי (ראשי תיבות באנגלית), לוקחים זרעון יחיד שנראה טוב ומזריקים לתוך הביצית. עושים את זה במקרים של זרע מועט מאוד או של ביציות עם קליפה קשה או של כשלונות חוזרים בהפריה רגילה.

נושקית3

New member
כן איקסי זה בדיוק מה שהרופאה אמרה

פשוט לא ידעתי שזה נקרא מיקרומניפולציה
תודה על ההסבר

ענבל ח1

New member
אם לבעלך יש תאים בודדים חיים

וביום הנתון של השאיבה הוא ימסור דגימה שיצליחו לדלות ממנה זרעים טובים, גם אם בודדים, אז יש סיכוי שתצליחו באיקסי. חברה טובה שלי ובעלה היו במצב דומה, אפילו אמרו לבעלה להתכונן לניתוח ביום השאיבה, למקרה שלא יצליחו למצוא בדגימת זרע שלו זרעונים ואז יצטרכו לדלות אותם בניתוח מהאשכים...
בסופו של דבר, מצאו זרעים בודדים, הצליחו להפרות באיקסי וגם היה להם מזל והיא נקלטה בניסיון הראשון והיום הם חובקים בן בן שנה בערך.
אגב, בגלל שהם חששו שילד שני ייקח להם הרבה זמן, לפני חודשיים וחצי הם התחילו שוב לנסות. הפרייה ראשונה נכשלה ועכשיו אחרי הפרייה שנייה, היא שוב בהריון

שוב באיקסי, אחרי שהצליחו לדלות זרעונים בודדים.
הם עברו את הטיפולים באסותא רמת החיל, אם זה מעניין אותך.
בכל אופן, לשאלתך, יש לכם סיכוי טוב! ברגע שמוצאים זרעונים וכשאצל האישה הכל בסדר, בד״כ מצליחים להתגבר על הבעייה.
המון בהצלחה

נושקית3

New member
וואי כל כך מעודד לשמוע! על סוף טוב

מקווה שגם לנו יהיה סוף טוב!!!!
תודה על ההמלצה, אנחנו מתחילים את התהליך במדיקל סנטר בהרצליה כי שם מקבלת הרופאת פריון שלי ד"ר אתי ממן. אם לא ילך שם אז אסותא. אבל תודה בכל מקרה

inbar1409

New member
במעבדת זרע מובחרת כבר הייתם ??

הלכת למעבדת חיפוש זרע נדיר כמו MFC או ברטוב??
בעלי אזוספרימי לא חסימתי וכשפנינו למעבדת MFC נמצאנו תאים בודדים(43) חיים ובתנועה מתקדמת שהועברו ישר להקפאה.
ביום השאיבה שלי (גם במדיקל ) בעלי שוב נתן דגימת זרע טריה בMFC לחיפוש ומיון ולאחר שנמצאו התאים היפים ביותר הם הועברו משם למדיקל, שם התבצעה מיקרומניפולציה בהצלחה והופרו כל הביציות שנשאבו.
אני ממליצה לכם ללכת לMFC בלי תרופות ובלי שום דבר הם מומחים במציאת זרע!
בהצלחה :)

inbar1409

New member
עוד דבר קטן

ברגע שאצלנו הכל בסדר זה יכול להיות תהליך קצר, אני נקלטתי כבר בפרוטוקול הראשון בניגוד לבעיות פוריות אצל האשה .
וצר לי לאכזב אותך.. שום מעבדה לא יודעת להקפיא זרעים בודדים למעט MFC הם מומחים לזה .. את כל ההמלצות את תמצאי בקומונה אזוספרימיה.

yoyo268

New member
אצלנו בעיה דומה

בודדים בתנועה. מכונה גם OTA או virtual azoospermia.
ראשית, אני ממליצה בחום אם טרם עשיתם זאת, לפנות לאורולוג מומחה לפריון הגבר.
שנית, אין הבטחות לצערי בתחום הזה, או בחיים בכלל

לעניין העידוד-אנחנו הצלחנו בהפריה שלישית. אני מרגישה שזכינו בפיס. ממש ככה. אבל זה כמובן אפשרי להצליח.
צריך לזכור שגם זוג בריא לחלוטין שנכנס להריון בדרך המוזרה של סקס, יש לו כעשרים וחמישה אחוזים סיכויי הצלחה בכל חודש נתון..
ועוד אגב אחרון-כשיש תאי זרע בודדים או מועטים, פעמים רבות הם גם לא תקינים. אני ממליצה להתייעץ עם הרופא שלכם לגבי מיון זרע. נקודה למחשבה, גם אם לא בהפריה ראשונה אלא בהמשך.
בהצלחה רבה

yoyo268

New member
אוי סליחה, איכשהו פספסתי את הפיסקה על הרופא של בעלך

נושקית3

New member
תודה , ו...

בעלי כבר מטופל אצל אורולוג מומחה לפריון הגבר שהמליץ להקפיא זרע. בעלי הקפיא זרע בתל השומר.
הרופאת פריון שלי המליצה לבעלי להקפיא זרע כל תקופה מסוימת. אמנם היא לא ידעה לומר מבחינת עלויות, האם כל הקפאה תעלה 500 ומשהו שקל , או אולי ניתן לקבל ממכבי סבסוד או משהו כזה.

אני אברר (אנחנו במכבי) איך זה הולך
תודה בכל מקרה.

שאלה, נניח הפריה ראשונה נכשלת, מתי מתחילים סבב חדש? מהמחזור הבא? יש תקופת צינון או המתנה? לגוף ? או בכלל המתנה ?

האם יש לך טיפים עשה ואל תעשה, או מה לאכול או ממה להימנע לאחר החזרת העוברים<? האם יש משהו שניתן לעשות על מנת שהפריה תצליח?

אני יודעת את כל העיניין עם האחוזים אבל בכל זאת???????????? המלצות כלשהן? שמעתי סלק, אננס, אשמח אם תוכלי לעשות לי קצת סדר במידה ואת מכירה

yoyo268

New member
המתנה בין סבבים תלויה ברופא ובקופה

וגם בתגובה לטיפול, במצב השחלות וכו'.
הרופא שלי למשל מחייב חודש המתנה. אני יודעת שיש הנחיה לפחות בחלק מהקופות של המתנה בין הרדמות. אם יש מוקפאים אולי זה שונה-אני לא יודעת כי לא היו לנו עוד אף פעם מוקפאים.
לגבי כללים-אני בעד לעשות מה שמרגיש נכון וטוב כל עוד אין בו נזק. אם לאכול אננס ירומם את רוחך ויעודד-לכי על זה. להגיד שאני אישית מאמינה בזה? לא ממש, אבל מה שמשנה זה מה את מרגישה.
עכשיו הכל נראה מלחיץ ומפחיד, אבל לדעתי ברגע שמתחילים, הדברים מתבהרים ומסתדרים בראש. ואז נותר רק לקוות ולהמתין.
בהצלחה רבה

טוליתי

New member
גם תאי זרע תקינים בודדים יכולים

לעשות אותך לאימא.
כפי שענבל כתבה, אם ביום השאיבה יהיו מספרתאים תקינים זה מספיק כדי להביא לכם אושר. תנועה אינה מאוד חשובה, כי רוב הסיכויים שבמקרה שלכם יזריקו את תא הזרע לתוך הביצית, וכך יווצרו העוברים שלכם.
אני נמצאת כאן שנים, ולא ראיתי זוג עם בעיית זרע שלא הצליח ויחסית מהר (בתנאי שיש תאי זרע).
לגבי אימא שלך, היא באמת לא מכירה את הנושא. מה שכן, אם תגיבי היטב להורמונים, לא תצטרכי מינונים גבוהים של הורמונים.
ממליצה גםלהיכנס לקומונת האיזוספרמים. תוכלי לשאוב המון עידוד מהגולשות כמו גם ידע רב.
בהצלחה מהירה
.

נושקית3

New member
תודה על העידוד ,

ויצא לי להיכנס לקומונת אזוספרמיה אבל איכשהו פה אני מרגישה יותר בבית ויותר בנוח, שם שופטים אותי ואומרים לי רק אם תלכי לרופא X רק הוא יצליח בתהליך ותהיי בהיריון . נכוויתי מתגובה של מישהו כשכתבתי שם...
אבל תודה על ההמלצה

טוליתי

New member
מצטערת על החוויה הלא נעימה שחווית שם.

שמחה לדעת שאת מרגישה כאן ב
.

בלונד23

New member
אתם יכולים להצליח בקרוב

לגבי אמך, תגידי לה שאת מנסה גם טבעי. זה הרי נכון, לא? היא לא תבין כנראה, שזה לא יכול לקרות בטבעי...
היא צודקת שליטול הורמונים זה לא בריא. זה נכון.
אבל במקרה שלך אין ברירה.
פתולוגים זה או מתים או שצורתם אינה תקינה או לא זזים, תלוי. מה זה משנה? ממילא ידוע שהם לא תקינים.
אי אפשר להגיד לך שמאה אחוז יהיה בסדר ותיקלטי כי פשוט אף אחד לא יודע, ובכל סבב כבר אמרנו שיש 25 אחוז הצלחה בערך, אז זהו... תקווי לטוב. יש שנקלטות פעם ראשונה.

למעלה