שאלה למבינות בשמ"פ

שאלה למבינות בשמ"פ

אהלן,
בעברי שני הריונות תקינים שהגיעו לגמרי בקלות.
מתרגלת שמ"פ עד כה כאמצעי מניעה ועכישיו מעוניינת להכנס להיריון. החודש התחלנו ועד היום בבוקר הייתי משוכנעת שהצלחנו...
הטמפרטורה עלתה אחרי הביוץ, ועלתה פעם נוספת לרמה גבוהה יותר אחרי 5 ימים מהביוץ. נשארה ברמה הגבוהה (פחות או יותר) עד הבוקר, שאז צללה הטמפרטורה והתחיל דימום.. מה שגרם לי לחשוב שנקלטתי היו כאבי מחזור וגב די משמעותיים במשך כ-10 ימים לא במועד של המחזור וכן דימום שבא והלך סביב יום 12 לביוץ (דימום למשך כיומיים/שלושה ומאז טיפטיפה כתמים, עד היום בבוקר, יום 16 לביוץ, שהתחיל דימום רציני).
האם ייתכן שהיה כאן הריון שנפל? ממש אין לי הסבר לכאבי המחזור באמצע החודש.
אם כן- יש לכן עצות לחודש הבא?

תודה לכן!!

shira29

New member
או שכן או שלא

בעברי 2 הפלות בתחילת ההריון, אחת לפני כל הריון תקין. השוני אצלי הוא בדימום, הדם הוא לא אדום חלק אלא שחור גושי. ככה אני יודעת שמדובר בהריון שנפל.
אם הדם אצלך נקי ורגיל, סביר שזה לא הריון שנפל.
ורק רוצה לומר לך שאת 2 ההריונות הראשונים שלי השגתי מאד בקלות. ההריון השלישי, למרות שאני מתרגלת שמ"פ בדיוק כמוך, להריון ולמניעה, ההריון השלישי לא בא מיד כשרציתי אלא לקח לי 54חודשים עד שנקלטתי להריון (שנפל) ואחריו מיד הריון תקין. ככה שזה יכול להיות גם זה.

בהצלחה!

גם אם הדימום רגיל לגמרי, יש סיכוי שזה הריון שנפל בשלב מוקדם

מה שנקרא היריון כימי.
היו לי 4 כאלה, ו-3 מתוכם נראו כמו וסת לכל דבר (לולא עשיתי בדיקת הריון יום-יומיים לפני האיחור, לא הייתי יודעת, כי ההפלות קרו מוקדם מאוד)

לא כתבת כמה ימים חמים היו לך בסך הכל, זה נתון משמעותי

היו לי 15 ימים חמים

אבל יש לי שלב לוטאלי יחסית ארוך, ובחלק מהמדידות בעבר אפילו נצפו 16 ימים, כך שאינני בטוחה אם זה משנה.
הטמפרטורות היו כך: 12 ימים טמ' נמוכה (36.2 בממוצע), 5 ימים טמפ' גבוהה (כ-36.5) ואז 8 ימים של עליה נוספת (כ36.8/9). יום 15 ירידה ל36.6 ואז יום 16 כבר צניחה (36.2) וקיבלתי מחזור. היה לי דימום קל בימים 12-14.
פשוט היו שבועיים של כאבי מחזור מאוד אינדיקטיביים ומכאן המחשבה שהייתי בהריון.
הדם במחזור רגיל..
מה הכוונה הריון כימי? היתה הפריה?
ותודה רבה על התייחסותך :)

הריון כימי זו הפלה של ביצית מופרית שלא התפתחה

זה מצב שבו הייתה הפריה, אבל לא הייתה השתרשות תקינה, ולא התפתח שק הריון.
זה נקרא הריון כימי כי הביטוי היחיד של ההריון בגוף הוא כימי - נוכחות של הורמון הריון לזמן קצר, ואז דימום כמו-ויסתי והתאפסות הבטא. זאת בניגוד להריון קליני - שבו אפשר לראות שק הריון באולטרסאונד.

הנתונים האובייקטיביים שאת מתארת מתאימים לווסת רגילה. בהחלט יכול להיות שהתחושות הסובייקטיביות שהרגשת מעידות שהיה הריון כימי - ובהחלט יכול להיות גם שלא. כבר לא ניתן לדעת. (גם אם היתה הפריה, בדיקה ביתית כבר לא תראה את זה, ורוב הסיכויים שגם בדיקת דם לא.)
זה מאוד נפוץ שאשה שמנסה להיכנס להריון תרגיש כל מיני תחושות של הריון גם אם לא היתה שום הפריה. מניסיון אישי ומניסיון של רבות אחרות

תכלס גם אם היה לך הריון כימי אין לזה כל כך משמעות, זה מאוד נפוץ. ההערכה היא שזה קורה לכל אשה לפחות פעם אחת, לעתים קרובות בלי שהיא בכלל יודעת.

בהצלחה

למעלה