שאלה למבוגרים כאן

שאלה למבוגרים כאן

אני מתכוון "מבוגרים" לאלה שכבר התבססו יש להם אישה, ילדים, קריירה וכו' איך הצלחתם להגיע לזה? אני בן 20 ורק מהמחשבה שאני צריך לעשות צבא, להכיר אישה, להתחתן, לחנן ילדים, ללמוד באוניברסיטה, ללכת לראיונות עבודה..... זה קשה לאנשים רגילים "נורמלים" וקל וחומר שלאדם מגמגמם זה קשה יותר. כשהחיילת בצו הראשון שאלה אותי פרטים והתחלתי לגמגם היא נבהלה ואני הייתי צריך להרגיע אותה (שבדרך כלל זה הפוך) וחשבתי אם הייתי יוצא עם בחורה וזה היה קורה, היא הייתה בורחת.... יכול להיות שעוד 20 שנה אני אצחק על ה"קשיים" אבל מעניין אותי איך אתם התגברתם. תודה.

av100

New member
מאוד טבעי לחשוש

אני זוכרת את עצמי בגלאים קצת יותר צעירים ממך איך פחדתי מכל זה יחד עם זה אסור שחחשות יפיעו לך להתקדם,יגבילו וישתקו אותך כנרא שתמיד בתת מודע חיפשתי הזדמנות להוכיח לעצמי ולסביבה שהגמגום לא יגביל אותי בשום דבר גמגום גם כנרא שטיפח בי שאיפה למצוינות חסרת פשרות שקצת התמתנה בתקופה אחרונה (עכשיו אני מרשה לעצמי יותר להרפות ולהתפנק) עזוב את כל הפחדים שמסביב תתמקד רק במה שרלוונטי כרגע בשבילך נגיד למודים גבוהים בת בבת עם לא החמצת הזדמנות להכרת בן זוג טוב ובזה אל תחשוב יותר מדי, תעצום עיניים ופשוט תקפוץ למיים, בבעיתינו המנעות ממצבי תקשורת מילוליים הרבה יותר הורסת מהתופעה עצמה לדעתי האישית קרש קפיצה מצויין זה טיפול טוב המשלב גם טכניקה וגם גישה קוגנטיבית (אני עצמי בגיל 18 עברתי טיפול בהדסה) יש לי המון מה לספר בנושא... למשל את בעלי הכרתי כשהתחלתי לדבר איתו באטובוס וגמגמתי נורא (והוא לא ברח) משרה נוכחית שלי קיבלתי כשכתבתי לבוסית שלי מכתב בדואר אלקטרוני שם אמרתי שיש לי בעיה בדיבור לכן שיחה שהתקימה בנינו לא משקפת מה אני באמת ותארתי לה למה אני מתאימה לתפקיד תשאף תמיד קצת יותר ממה שאתה מסוגל באמת להגיע אל תשקע בקשלונות אלא נצל אותם לגדילה התלהבות ,אופטימיות,התמקדות בחיובי,ניצול הזדמנויות זה בקצה הלשון, המון בהצלחה!

shuky63

New member
אם לתמצת,אז אתה מתחיל מחוסר

ברירה ואז מגלה שאתה מסוגל. לצבא הייתי חיב להתגיס וגיליתי שאני מסוגל לשרת ולתרום כמו כולם. להתפרנס הייתי חיב כי אני לא טפוס שמוכן לחיות על חשבון אחרים אז התחלתי מעבודות שחורות,אבל הפער בין תנאי העבודה והשכר לבין היכולות שידעתי שיש לי הכריעו לבסוף ודחפו אותי מעבודה לעבודה עד לעבודה הנוכחית שדי מספקת אותי אבל אני עדין לא רואה בה סוף פסוק. גם קשר זוגי הוא צורך מאד חזק והעדרו יוצר ריק מאד גדול בנפש וזה דחף אותי לנסות שוב ושוב למרות כשלונות עד שיצרתי זוגיות מספקת.

royriklin

New member
האדם חשוב - אם הגיל דברים משתנים

מתגברים על הכל "פרה פרה".וגם אם לא הולך פעם אחת מנסים פעם שניה. הכי חשוב זו האמונה העצמית!! תתעלם מתגובות הסובבים אותך ותעשה מה שאתה מאמין ורוצה

חגית011

New member
רועי 123 היקר (וכולם)

אומנם אין לי ילדים, אבל הייתי בצבא, באקדמיה, אני מאורסת ויש לי עבודה עם קהל. בגיל שלך זה (20, נכון?) זה לגיטימי לחשוב ככה, אני לא כל כך זקנה ,רק 26, אבל זה הרבה הבדל כי לחבר'ה הישראלים קורים המון דברים בשנים האלה, אני למשל בגיל 18 כששלחו לי תאריך גיוס ביקשתי שיחה עם מפקדת לישכת הגיוס כי לא רציתי להתגייס, תנחש למה?? במיוחד פחדתי מהטירונות כל הזמן הייתי אומרת לעצמי איך אני אצליח להוציא מהפה "כן המפקד" הרי יש לי בעייה עם הברות כאלה, ואז הגעתי למפקדת לשכת הגיוס והייתה שם גם פסיכולוגית ואמרתי להם שאני לא רוצה להתגייס כי אני מגמגמת וכי "אני מסכנה" ואין לי בטחון ועוד דברים מהסוג הזה, כמובן שאחרי יומיים בערך קיבלתי תשובה שלילית וזאת הייתה מתנה כי התגייסתי והכל היה בסדר, ואתה חייב לחוות את הדברים האלה שאתה כל כך פוחד מהם, גם באוניברסיטה כשהיינו צריכים לעשות מצגות הייתי כל כך מבוהלת ואם זה היה בקבוצה אז תמיד הייתי מוכנה לעשות את כל העבודה רק בשביל להתנער מהרצאה מול הכיתה אח"כ, אבל במה זה עזר לי, ואז כשהייתי חייבת לעשות משהו כזה לבד כבר לא היה לי מאחורי מי להתחבא אז כן עשיתי את זה ועוד פעם ועוד פעם כי ממש רציתי להלחם בזה, אותו דבר עם בן הזוג לפעמים אם אנחנו מתווכחים ואני נתקעת על מילה אני מרגישה כל כך מטומטמת כאילו עכשיו הוא לוקח פחות ברצינות את מה שאני אומרת לו אבל כל זה בראש שלנו, ומכאן מתחילה הבעייה, אנחנו מראש חושבים שלא נוכל להגיד את המילה הזאת, אנחנו מראש חושבים שלא נצליח לדבר מול קהל, שהדייט שלנו יברח כי לוקח לי יותר זמן לדבר. אין ספק זה נורא מביך גם אם זה לפני אנשים קרובים אליך כמו חברים ובני זוג אבל אנחנו חייבים להתמודד עם זה ואנחנו עושים את זה יום יום מבלי לדעת בכלל, כי זה נקרא לחיות. ואתה תצא לדייטים וחלקם יהיו טובים וחלקם פחות, בדיוק כמו אצל אנשים שלא מגמגמים, עד שתפגוש מישהי שלה זה לא יפריע כי היא לא תראה את רועי כמגמגם אלא כבן אדם עם משהו מסויים כי בטוח שגם לה יש משהו כזה וזה נקרא חסרון פשוט מסוג אחר, מי אמר שהחסרונות של בן זוגי הם פחות גרועים מהגמגום שלי. ואז אתה תלך ללימודים אקדמאיים וגם שם יבוא יום שלא תהייה ברירה ותצטרך להציג משהו או לדבר עם מישהו חשוב או להוכיח את עצמך תוך כדי דיבור ותעשה את זה וזה רק יחזק אותך ושוב מי אמר שאם עומד איזה אחד שלא יודע על מה הוא מדבר זה פחות גרוע ממישהו שיודע אבל מגמגם, את מי יעריכו יותר??? ותאמין לי שכל יום עד היום, למרות שיש לי הרבה יותר בטחון ממה שהיה לי לפני 6-8-שנים, אני עדיין נלחמת עם זה , אני לא תמיד אשאל איפה הרחוב הזה או הזה , תלוי איך קוראים לרחוב, אני לא תמיד מתסדרת בביטוח לאומי ובכל מיני מוסדות כאלה חסרי סבלנות אבל זה לא אומר שאני לא חיה אני עדיין עושה את כל מה שאני צריכה ורוצה אחרת יהיה אפשר לאשפז את כולנו מבדידות ודיכאון וזה בדיוק מה שעשו פעם, היו חושבים שבגופם של מגמגמים ישנם שדים והיו מאשפזים אותם. תפסיק לפחד ולחשוב על כל מה שאתה אמור לעבור פשוט תחייה את זה. נ.ב. הראיון עבודה האחרון שלי שהיה ממש חשוב לי גמגמתי בטירוף (למרות שלקחתי משהו להרגעה לפני) כי הייתי נורא לחוצה אבל התקבלתי, כנראה נפלתי על מישהי שידעה להעריך אותי בכל זאת ואת הקורות חיים שלי.

model77

New member
אני חושב שההתמודדות של האישה יותר

קלה מאשר זו של הגבר, לא ניתן להתעלם מכך כי החברה מעניקה הרבה יותר סובלנות לאישה, והרבה יותר הקלות.

חגית011

New member
model77 אני בטוחה שלא התכוונת

אבל זה קצת מעליב ומאוד לא נכון. בזה בעצם אמרת שכל ההתמודדות ששיתפתי בה את הפורום היתה פשוטה יותר כי אני בחורה וזה ממש שטויות, אני חושבת שזה התירוץ שלך למה לא לנסות.

vicz

New member
מה??????????

אתה באמת מאמין לזה?????????????????????????????????????????????????????????????????? על ילדה מגמגמת לא צוחקים בבית ספר? אישה לא פוחדת באותה מידה לגמגם כשהיא קונה משהו מהקיוסק??? היא לא נדרשת להתמודד עם טירונות ושאר הצבא? היא לא מכינה הרצאות באוניברסיטה בדיוק כמו הבנים? היא לא פוחדת לדבר בדייט שמה תגמגמם? אולי ההקלה היחידה היא שנהוג שגבר ניגש ו"מתחיל" עם אישה....... אני התחלתי עם חבר שלי....... שירתנו באותו בסיס והייתי דלוקה עליו יום אחד ניגשתי אליו ונישקתי אותו. אף מילה, שום סיכוי לגמגום......... אבל גם אחרי שגבר הזמין אישה מגמגמת לדייט - הרי לא פחות קשה לה - אם תדבר היא "מסתכנת" בלגמגם, אם לא תגמגם היא תראה בובה, בנוסח "שבי פה ותראי יפה" לא נראה לי שיותר קל להיות אישה מגמגמת מאשר גבר מגמגם (לא שניסיתי, אבל כמו שאתה רואה אלה אותם התמודדויות בדיוק)... לא להסיק מסקנות שגויות בבקשה

חגית011

New member
vicz כל הכבוד לך../images/Emo45.gif../images/Emo140.gif

כתבת בדיוק את מה שלא היה לי כח להתעסק איתו, כי זאת הייתה הערה ממש דפוקה שלו.

model77

New member
מה ?? נישקת גבר ללא רשות !

הנה דוגמא לכך כי אישה "המטרידה מינית" מציגה זאת בגאווה רבה ואילו גבר שהיה עושה זאת היה עומד לדין באשמת "הטרדה מינית" אם לא אפילו אונס, ראי לדוגמא חיים רמון, אמנם זאת לא הנקודה בה עסקינן אבל הדגשתי זאת על מנת לבצע השוואה בין נקודת המבט למעשיו של גבר לבין אלו של אישה כמידה של סלחנות והקלות שמעניקה חברה בצורה סלקטיבית לנשים, וכך גם כאשר מדובר בקריירה וביתר תחומי החיים ניתנת מידה מסוימת של סלחנות והתחשבות באישה יותר מאשר בגבר, יש כאלו שיעדיפו לקרוא לזה "אפלייה מתקנת" גם כאשר אין בעצם מה לתקן. הלוואי ואני טועה, אבל זה ככה. יחד עם זאת אין לי ספק כי ההתמודדות עם הקושי בדיבור היא קשה מאוד לנשים וגברים כאחד העומדים מול חברה תחרותית ודורשנית.

borbardak

New member
לא רק שאתה טועה, אתה גם מטעה...

נו באמת, אם הדוגמא הזו היא "ההוכחה" שלך ל"סלחנות" החברתית שיש כלפי נשים, אז צר לי לאכזב אותך, כי זה ממש לא עומד במבחן המציאות.... נשים היום מצופות להיות כל יכולות - גם אימהות למופת, גם נשות קריירה, וגם נשים תומכות לבעליהן... אפליה מתקנת בתחומי הקריירה - אני לא יודעת על איזה אפלייה מתקנת אתה מדבר בדיוק, אבל מציעה לך, בשביל ידע כללי בסיסי, לבקר בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ולראות את פערי השכר בין גברים לנשים, את מספר עמדות המפתח שבהן מחזיקות נשים לעומת גברים וכו'... נראה לי שהנתונים שם יפתיעו אותך.... אל תעשה מזה מאבק בין המינים, כי זה לא. ההתמודדות עם הגמגום קשה לכולם, מי יותר ומי פחות, וזה לא משנה מה המגדר של אותו אדם. תוסיף על זה גם נתונים אישיים ייחודיים לאותו אדם ותקבל תמונה ברורה, שהחוויה היא סובייקטיבית לכל אחד. עפ"י חשיבתך, יהיה פורום מגמגמים ופורום מגמגמות, כי "לנשים יותר קל", אז זה לא אותו דבר, הגברים "סובלים" יותר אז הם צריכים פורום משלהם... נו באמת.... בואו כולנו, ננסה לא להפוך את זה למאבק בין המינים, כי זה ממש ממש לא! הפורום אמור להיות בית חם לכולנו, מגמגמים ומגמגמות כאחד. לשתף, לספר, לייעץ. ההבחנות האלה לא תורמות וסתם יוצרות אוירה רעה, וחבל. שיהיה לכולנו סופ"ש מקסים!

model77

New member
יש דוגמאות נוספות

כמו למשל, אחוז הנשים בפרקליטות המדינה ואפילו בבתי משפט. אבל שוב, אין ספק כי מדובר בבעיה קשה לכל אחד וכמובן שאין צורך בהפרדה בפורום והחוויות הן דומות. סופשבוע מקסים גם לך.

הזמן!

בפירוש דבר אחד -זמן. הזמן עושה את שלו וכשמחליטים משהו עושים את זה. בגיל 20 כבר הייתי בצבא בשנה השנייה שלי, האם היו בעיות ?? ועוד איך היו וגם היה איש קבע שנחטן בצבא קרוב ל15 שנה ופירוש אמר לי "לך תעוף לי מהעיניים חתיכת מפגר" וזה היה בגלל שנשלחתי לקרוא לו לקחת רכב זה קרה בחצי שנה הראשונה שלי בצבא. אחרי זה רדף אחרי כדי לבקש ממני סליחה. עברתי הרבה מקרים כאלה ממש מילדות,אין מה לעשות אנחנו חיים במדינה שהיא לא בדיוק שקטה וכך גם האנשים ויש הרבה מטומטים שצוחקים או מעליבים או מרחמים על מגבלויות של אחרים לא דווקא בתחום הגמגום. החשוב ביותר לנסות לחשוב למה מגמגמים?-פיסכולוגית או תורשתית או בכלל ענין נורולוגי. ולא להקשיב לאחרים להבין בעצמך מאיזה גיל התחלת לגמגם ולחשוב למה?אף אחד לא מכיר אותך יותר טוב מאשר אתה את עצמך. בקיצור-הזמן עושה את שלו ומתגברים על כל הקשיין

למעלה