שאלה למאמנים

yahawa

New member
שאלה למאמנים

שלום לכם, כמאמן אני שם לב שרב האנשים רוצים פתרון קסם לבעיותיהם ולא מעוניינים לעבור תהליך של שינוי שיצריך מהם מאמץ וויתור על הרגלים ישנים. אשמח לשמוע מניסיונכם תודה

bridges

New member
פרדיגמה שעוצרת אותך כנראה...

שלום לך, זאת אמירה שמוכרת לי היטב (כלומר אני גם אומר אותה ועוד דברים על "רוב האנשים"). אז בוא נעשה עבודה על זה ביחד. כמאמנים אישיים אנחנו יודעים שאמירה שמתחילה ב"רוב" או ב"כל" מרמזת על פרדיגמה. אני יודע שאתה בטוח שזאת "האמת" (וגם אני בטוח בזה הרבה פעמים) אבל האם אתה מוכן לשקול שמדובר על אמונה בסיסית שעוצרת אותך ואותי (ועוד מספר מאמנים שקוראים את ההודעות)? בהצלחה, רונן

יודה ב

New member
פתרון קסם

שלום לך, מניסיוני כמאמן אני דווקא נתקל בתופעה הפוכה: רוב המתאמנים לא מוכנים לקבל פתרונות קסם והם מאוד סקפטים לגבי שינוי. יתר על כן, יש הרבה אנשים שיכלו להיעזר במאמן והם לא עושים זאת בגלל שהם לא מאמינים באפשרות לשינוי. שינוי הוא מצב מאוד מאתגר שהמוח שלנו מתנגד לו מהרבה סיבות פרקטיות. דוגמה אחת: המוח הוא כלי מאוד יעיל שיודע לעשות דברים שנלמדו, באופן אוטומטי ולכן הוא חוזר על פעולות ושונא שינוי. גם כשהאדם משוכנע ששינוי טוב עבורו עדיין הדפוסים הטבועים בתת המודע ישבשו תהליכי שינוי. למרות האמור לעיל תהליכי שינוי אפשריים ונעשים בין השאר בטכניקות NLP .

מצטרפת לרונן, כדאי לבדוק את התפיסה שלך

בהתחלה רציתי לכתוב שמעולם לא נתקלתי במקרה כזה. אח"כ נזכרתי בכמה מקרים. אבל הפרשנות שלי היתה שונה מאוד משלך. ההסבר שלי היה שהם נתקלו במכשול רגשי שהיה "גדול עליהם" באותו הזמן, עד כדי כך שזה גרם להם לעזוב את כל הרעיון הזה של שינוי. הם פשוט נבהלו. וכאמור, עם רוב האנשים אני מרגישה שהם בהחלט רוצים שינוי משמעותי, ומוכנים לעבוד קשה עבורו. לכן אם אתה מרגיש כך, כדאי לבדוק מדוע אתה מרגיש כך עם המתאמנים? איפה זה משקף משהו שקשור אליך אישית? זה יכול להיות מפנה מאוד רציני ביכולת האימון שלך. בהצלחה

למעלה