תגובה :
>אז למה הוא גורם לכל הסבל שיש העולם? ואל תגיד לי שבני האדם גורמים לכך כי לאלוהים יש את הכוח לשנות את זה(הוא כל יכול) ולכן כל מה שקורה זה על מצפונו. אם למשל לך יהיה הכוח להציל ילדה קטנה באפריקה אבל אתה לא תעשה את זה והילדה תמות. אז מי אשם אתה או המציאות של הרעב באפריקה?< את השאלה הזאת שאלתי את עצמי, עוד מההתחלה שהתחלתי את מסעי לעולם האמת, ובפרט - היה לי שיחה על העניין הזה עם סופר-מן מנהל הפורום בפרטי לפני מספר ימים. ועל כן, הוספתי את הסוגריים, ראה : "(לא טוב בהגדרת הטוב, כי אין לנו תפיסה בה', ובטח לא בטובו)" מה זאת אומרת "לא טוב, בהגדרת הטוב", הוא לא "טוב", כפי שאנו מגדירים "טוב", הוא טוב בהגדרה של "טוב אבסולטי\אולטימטיבי", טוב שאין לנו תפיסה בו, לכן אנו רואים את כל המצוקות, הסבל, הקשיים בעולם, ורואים זאת בתפיסתנו המוגבלת, כ"רע" וכו' ... הכל טוב, פשוט בגלל ש"כבוד ה' - הסתר דבר", הדברים ה"טובים", שהם רצונות האל, כאשר הם יורדים לעולם הזה, הם מתפשטים בדרך הנהגת השם, שהיא 10 הספירות, ואתה תופס את ה"דין", כ"רע", ואת ה"חסד" כ"טוב", כי אין לך תפיסה לטובו של ה'. אך ה' הוא כולו טוב, וכולו אולטימטיבי. סופר-מן תפס את ה' כטוב, בהגדרת האל, שאפשר להבינו, אפוא - שאלתיו, אם כן, מדוע הוא יש רע בעולם ? הוא ענה לי, שזה מעשה האדם, והאל לא מתערב בבריאתו, הוא ברא העולם, והוא צופה בו (סופר-מן הוא דאיסט, אם מישהו רוצה פירוט על הדאיזם, הוא יכול לשאול את סופר-מן על כך), לאחר מכן, שאלתיו, אם אדם צופה בפשע, ולא מתערב, כאשר לו היכולת, האם אין הוא "רע", וכבר גענו לדיון פילוספי עמוק, ואיני יודע מה דעת סופר-מן בעניין, כי יש לו היגיון בריא לא פחות ממני ולא פחות ממך, ולבטח יש לו תשובות לכך, ואת השאלה הזו אתה צריך להפנות אליו, אך אני נתתי לך את תשובתי, ה' הוא טוב, וחותמו אמת. אם לאדם מגיע X, הוא יקבל X -> זו מידת הדין, וזה גם טוב "טוב אבסולטי". אם לאדם מגיע X, אך ה' מרחם עליו, ומביא לו Y (לטוב, ולרע) -> זו מידת החסד, וזה גם טוב, "טוב אבסולטי". וגם ישנה את מידת התפארת, והעניין מורכבים על לאין-קץ. אני רק יכול להעלות חיוך על פניי, שאנשים שרוצים להתיימר למצוא כשלים-לוגיים וסתירות במציאות האל. אתה יודע למה ? כי כאשר הם עושים זאת, הם מאנישים את ה', ולבטח - שאז ימצא כשל-לוגי וסתירות, כי מערבבים בשר וחלב, וזה שני דברים שלא יכולים להתקיים יחדיו, כמו + ו -. לדוגמא, "האם ה' יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים", בהנחה שה' "כל-יכול", וכאן נוצרת סתירה. מדוע נוצרת סתירה ?! כי הגבלת את ה' ל"לוגיקה", ה' גם כן לא מוגבל ללוגיקה. ה' לא מוגבל לדבר, ובכך לפני שענית על השאלה, נפטרת ממנה. אתה שואל אם ה' "רע\טוב", איך אתה עושה זאת ? אתה משווה את זה לתפיסה של ה"טוב\רע" שלך, שואה -> רע, קום-המדינה -> טוב. חוצפה אדירה לחשוב שהטוב\רע של ה' עולה באותו קנה עם הפרספקטיבת טוב\רע שלך, כי פשוט ל-א. לכן, הוא אל, ואתה אדם - ופה קבור הכלב. לצערי לא רבים האנשים שמסוגלים להבין זאת, אך עם תפילה כנה ואמיתית, אפילו השמיים לא הגבול. >חוץ מזה, לאלוהים אולי אין צרכים פיזיים אבל יש לו צרכים נפשיים. יש לו רגשות כמו כעס, רחמים, קנאה וכל מני רגשות אחרים. אפשר לראות את זה בברור בתנ"ך. והוא לא מפחד לפגוע באנשים כדי לספק את הרגשות שלו< לא, אין לו. "דברה תורה בלשון אדם", מדוע ? בשביל לסבר את האוזן, שתהיה לנו תפיסה כלשהי, בה', אם לא הייתה תורה מדברת בלשון אדם, לא היה האדם יכול להתייחס לאלוקות בכלל, וקרא מאמרי כאן : http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=17408&msgid=14562348 גם על כך דיברתי עם סופר-מן לא מזמן, אם ה' הוא אין-סופי, והרצון האלוקי הוא אין-סופי, איך הוא יכול להתפס במילים, אותיות, 5 חומשי תורה, דברי-הנביאים וכהנה ... יש לכך תשובה מאוד מורכבת, אך מאוד פשוטה, הכל בעייני ובתפיסת המתבונן, ועניין זה עונה גם על "רגשות האל" המוזכרים בתורה. בתחילה (אל תתייחס ל"תחילה", בתור תפיסת-זמן, מפאת שאפילו הזמן לא נברא דאז, אלא פשוט הוי"ה) היה קיים ה', ה' והאור המתפשט ממנו. על הה' עצמו, לא רק שאין לנו תפיסה, אלא אין לנו אפילו תפיסה עד כמה זה לא נתפס, לכן - אין שום כתב-תורני, או כיוצא בכך, או מאמר של איזו בריאה מבריאתו של עולם, שהתייחסה לאל, בהוויתו. האור המתפשט ממנו, זה "אור-אין-סוף", שמדברים עליו בקבלה, זה מה שהזוהר מכנה, לענ"ד, "לית תפיסה מחשבה בך כלל". זה ה"בלתי-נתפס", זה ה"בלתי-מוגבל", זה ה"כל-יכול", זה הרצון האלוקי בהתהוותו. אמנם "אין מלך ללא עם", נאמר על מלך בשר ודם, וה' הוא גם מלך ללא עם, רצה ה' להטיב, אך לא היה עם מי להטיב, כאשר אין עם. לכן ברא את עם ישראל, שהוא התגלמות הרצון האלוקי. ולכן נאמר בזוהר, משפט מאוד תמוה, הקב"ה, התורה, וישראל - חד הם. מדוע ? כי הנהגת השם, התורה, וישראל - כולם התגלמות הרצון האלוקי (שאומרים הקב"ה, מתכוונים לאל בנקודת יחוס אלינו, וזה יכול להיות רק דרך הנהגת השם, כי אין לנו תפיסה מעבר לכך). מכיוון שהאור הוא ללא-סוף, כאמור "אור-אין-סוף", ולמען שיהיה מקום לעולם להברא, שיהיו מושפעים מהאור-האלוקי, צמצם ה' את אא"ס כביכול (ואין לי כלים להסביר לך מדוע "כביכול", צר לי) וכאן התחילה מציאות השתלשלות הועלמות. בתחילה יש לנו את ה', שעליו אין בכלל כל תיאור וכל מילה שתאמר, בגלל כל סתירה שרק תגרם אם נגביל אותו למציאות כלשהי, כאמור במאמרי. לאחר מכן, את אור אין סוף, זהו אורו של הקב"ה. לאחר מכן, האור האלוקי מתחיל להתשפט, זהו עולם א"ק, תחילת התפשטות האור האלוקי, ותחילת הצמצום - אין לנו תפיסה גם בעולם הנ"ל. משם, כבר מתחיל עולם האצילות, זהו עולם התפשטות האור האלוקי, עולם 10 הספירות, שזו הנהגת השם, ה' מנהיג את העולם דרך הווית 10 הספירות. עולם האצילות למעשה הוא בהגדרת "אין", אך הוא ה"אין", שהוא הכי "יש", למעשה.