שאלה למאלפים

שאלה למאלפים

[טופי יכול להיות הכלב המתוק ביותר עלי אדמות ומשתף הפעולה ביותר, אבל הכל עד שמגיעים לדברים שעבורם "שווה" לו לקבל ענישה. הוא יודע שאסור לו לאכול מהרחוב, לא את האוכל שמשאירים בבנין שלנו ובאחרים לחתולי הרחוב ולא כל מיני דברים שזרוקים ברחבי האיזור, אבל הוא מסוגל למשוך אותי קילומטר למקום שהוא זוכר שמישהו זרק שם סנדויץ חצי אכול וממש להתעקש על זכותו לאכול ממנו אני לא יכולה ללכת איתו כל הזמן קשור כי הוא צעיר ומלא אנרגיה ואם לא מאפשרים לו קצת לרוץ לפחות באיזורים הפנימיים שרחוקים מכבישים הוא כולו תוסס. הבעיה היא שבלי חגורה או עם חגורה הוא מאתר חתיכת זבל מעניינת לדעתו ובולע אותה הרבה לפני שאני בכלל יכולה לראות אותה ואם אני תופסת אותו אוכל הוא קודם כל ינסה לבלוע הכל ואז יתן לי מחוסר ברירה להתשלט עליו. מה שאני עושה כיום זה אם הוא קשור מיד לנזוף בו אם יש משהו עדיין בפה להוציא לו ומיד ללכת הביתה תוך כדי הפסקת הטיול ואם הוא לא קשור באותו רגע לקרוא לו (כמובן שהוא מגיע רק אחרי שהוא בלע מהר מהפה) לקשור אותו וללכת הביתה. העניין הוא שגם כשהוא יודע שאכילת זבל אסורה ותוביל לקיצור הטיול, כעס שלי ונזיפה הוא עדיין לא מפספס אף הזדמנות לבלוע במהירות מדהימה כל דבר שנראה לו דומה לאוכל ויודע שהעונש הוא חלק מהעניין. הנושא השני הוא שבדרך כלל הוא קם לפני בבוקר וכבר אין לו בעיה להתאפק תשע עשר שעות מהיציאה של הלילה ליציאה של הבוקר אבל כנראה משעמם לו אז בבוקר הרבה פעמים הוא מחסל כל מיני דברים שנראים לו מעניינים, עט שנשארה בטעות ליד הספה כשכל הדיו והחלקים נמרחים על הכיסוי, גליל של נייר טואלט שהוא מפרק לחלקיו ומפזר על הספה וכל מיני שטויות נוספות. זה קורה בתדירות של פעם בשבוע שבועיים. הוא בדרך כלל מתחיל את הלילה לידי בחדר שינה ובאיזה שהוא שלב עובר לסלון לפינה שלו. אם אני לא מרשה לו להיכנס לחדר שינה בשלב ההירדמות הוא ממש בוכה ובדרך כלל הוא מגיע רק לזמן קצר, השאלה היא האם לקשור אותו בלילה? אני יכולה לקשור אותו למיטה שלו כדי שהוא לא יוכל לפרק דברים ולהוציא מרץ. האם יכול להיות שהוא מעניש אותי על זה שאני לא קמה מוקדם מספיק לטעמו? אשמח לשמוע עצות.

mm82

New member
חחח... הכלב שלי מתנהג בדיוק אותו דבר../images/Emo13.gif

בעניין השיעמום בבוקר,בעקבות כך נחים על משכבם שלושה זוגות כפכפים. אני פשוט משתדלת להחזיק אותו ער כמה שיותר מאוחר ובטיול של הערב להוציא איתו מרץ (בדר"כ אנחנו רצים) ככה הוא מגיע לשעת ה"לילה טוב" חצי מעולף... גם לזיפו יש חיבה לעטים,גומיות לשיער, גפרורים- בעצם כל מה שאכיל ונשאר על שולחן הסלון בלילה. חוץ משלטים.

reut676

New member
טופי

גם לי יש טופי ( נקבה ) יום אחד היא גרמה לי לכמעט התקף לב. כשחזרתי הביתה אחרי יום עבודה חשבתי שהיא מדממת באזור הרגל, אז זהו שלא. זה היה עט פיילוט אדום ( זכרונו לברכה... ). אבל זה היה מזמן... לגבי חיסול דברים עם הזמן והבגרות זה אמור להפסיק אם לא אז צריך להרחיק את הדברים "המגרים" מהשולחן. לגבי אכילת זבל, רק שאלה. טופי היה כלב נטוש? או כלב רחוב בעברו? זו בדכ תכונה של כלב שבילה זמן רב מדי בחוץ ככלב נטוש או אבוד. יש להורים שלי כלב (לאקי) ולא חשוב כמה הוא יאכל אם הוא רואה בחוץ משהו אכיל הוא לא מהסס ובולע מייד כי הוא יודע שזה אסור. ( מה שהביא אותו לניתוח בקיבה ) כי הוא בלע משהו שיצר חסימה. את חייבת להקפיד שלא יכניס כלום לפה!!. לאקי היה כלב רחוב והיום הוא כבר 4 שנים כלב בית אבל ההרגל נשאר.

לא תמיד צריך פתרונות אילופיים

התשובה לבעיות שלך פשוטה ומצוייה בשאלות. בזה שאת משחררת אותו, לא רק שאת מסכנת אותו, הן באכילת דברים בלתי מזוהים, והן בסיכוי שיברח ולו לפרק זמן קצר ביותר, דבר העלול גם כן להוביל לפגיעה בו. העובדה זה שלא עשה זאת עד כעת, אינו מעניק בטחון גם הלאה. תמיד יכול להמצא פיתוי, או איום בדרכו שעשוי לגרום לו לנהוג אחרת. בנוסף את מחנכת אותו לנהוג בחוסר משמעת זאת על ידי כך, שאת גורמת לו להפנים שאינו חייב לציית לך. הרי הוא אינו בא מייד לקריאתך ומעדיף קודם לאכול מהר. הדבר עלול להשליך על התנהגויות משמעתיות אחרות שלו. אגב, העניין שהוא מציית לגבי אוכל אסור ברחוב, אך לא מציית בענין זה כשהוא רחוק ממך בטיול, מתקשר לאשר אמרתי בעניין הבריחה. כיש פיתוי והזדמנות (כלומר רחוק מעיני הבעלים) גובר הסיכוי להפרת משמעת.

טופי הגיע אלי כגור כן כמה חודשים ממכלאה, אז

בהחלט יכול להיות שיש דפוסים של כלבי רחוב שנשארו בו מתקופת הנטישה כי אני לפעמים לא מאמינה איך יש לו אומץ לסחוב אותי עם החגורה לזבל שהוא מריח כשהוא יודע מה תהיה התוצאה. אנחנו עושים טיול לילה ארוך ומתיש בדרך כלל נפגשים עם עוד כמה כלבים והם מתרוצצים עד שהם מותשים רק שהוא צעיר ומספיקה לו מנוחה קצרה. הוא מציית לי בכל הפקודות תמיד קרוב או רחוק חוץ מאשר מדובר בנושא של אוכל מפתה שהוא רואה ואז זה לא משנה אם הוא חגור או לא הוא מתנפל על האוכל עד שאני מפסיקה אותו.

לייטלי

New member
אני לא חושבת שכדאי לקשור

את הכלב בלילה... הוא גם צריך שיהיה לו את המרווח שלו ונוחות. לכן אני חושבת שתקני לו בובות/ צעצועים/ עצמות משחק ועוד ותניחי ליד מקום המרבץ שלו כשברגע שהוא מתעורר יתעסק איתם .

למעלה