שאלה ללילית 462

didi2 האחת

New member
שאלה ללילית 462

בוקר טוב.אני אימא לשני קטנים,אהבת חיי.קוראת סמויה בפורום כבר כמה חודשים.החלטתי גם אני להתחיל לעשות משהו בנוגע לק"ג העודפים שהצטברו והתיישבו להם בנחת:) קראתי את הודעותייך והבנתי שאת נוטלת רדוקטיל.האמת שגם אני שמעתי על הכדור אך פרסומים כאלו ואחרים טענו כי בסופו של עניין נמצא שהכדור אינו משפיע כמעט בהחלט על חילוף החומרים,שהתופעות שלו חמורות הרבה יותר {התופעה החמורה ביותר שעליה שמעתי הוא סיכון מוגבר לדום לב} בסופו של עניין די נבהלתי מהתופעות והחלטתי שלא ליטול את הכדור. מדוע אני כותבת בכל זאת?לא כ"כ מצליח לי כרגע ואני לא יכולה שלא לתהות האם שווה בכל זאת לנסות?רופאי לא בעד.הוא טוען כי הכנסת כימקלים לגוף היא בהחלט לא עדיפה וציין כי הכדור לא מוכר כ"כ ולא בשימוש זמן רב כך שאנחנו לא יכולים לדעת באמת את השפעותיו לטווח הארוך.כן הבנתי שברגע שמפסיקים ליטול את הכדור,עולים הכל בחזרה במהירות מטאורית. האם את מרגישה הבדל משמעותי בתאבון...?או בקצב ירידה במשקל?אני בטוחה שאין חכם כבעל ניסיון ואני יודעת שתופעות הלוואי לא מופיעות בהכרח אצל כולם. אני צריכה להשיל לפחות 25 ק"ג ומאוד קרובה להחלטה לקחת את הכדור בכל זאת. אשמח לחוות דעתך. תודה

לילית462

New member
רק על עצמי לספר ידעתי

ראשית אני חושבת שהרופא הוא הסמכות העליונה בהחלטה, יחד איתך. אני לא רופאה ולא מכירה ויודעת מה כל התופעות וההשפעות שצריכות להלקח בחשבון ביחס אליך ולמצבך הרפואי. אני מרגישה הבדל עצום בתיאבון - הוא פשוט לא קיים. יכול להיות שיש כאן גם השפעה פסיכולוגית, אבל ההבדל בתיאבון הוא אדיר. בזמן שאני לוקחת את הכדור אני צריכה להכריח את עצמי לאכול - כי צום הוא בדיוק הדרך לרדת מהר ולעלות הכל בחזרה אח"כ. ואני מרגישה כאילו אני מסוגלת לצום ימים שלמים, או כמעט לצום. לגבי קצב הירידה במשקל - אני חושבת שגם כאן יש הבדל אבל אני לא בטוחה. אני כבר עשרים שנה בדיאטה, שומרת יומים חוטאת שלושה וחוזר חלילה. אחד הדברים שהכדור מאפשר לי - ואני בטוחה שזה פסיכולוגי דרך אגב, זה לשמור על תזונה מאוזנת לאורך זמן. והיות וכך יש גם קצב טוב יותר של ירידה במשקל. אני חייבת לספר שהתחלתי לקחת את הכדור אחרי שכבר הורדתי קרוב ל 15 ק"ג ונתקעתי (ולא עליתי אותם כמובן). עכשיו אני פוזלת לעוד עשרים, האמת שאני אסתפק גם בפחות חמש

למעלה