שאלה ללאפין

mali345

New member
שאלה ללאפין

היי, גם לי יש פטריה ונתנו לי משחת טבקוטן, ואני רואה שנתנו לך פרוביוטיקה, נסיתי לשאול כמה פעמים ביום אמרו לך לשים על הפיטמה, ועל איזה תזונה בדיוק עלי לשמור. כי בענין הזה לא הנחו אותי כלל. אשמח לשמוע ממך במהרה.

1טלטלים

New member
פרוביוטיקה ותזונה

רפואה קונבנציונלית איננה מנחה לשיוני תזונה או מריחת פרוביוטיקה על האיזור הנגוע בפטריה ...אלו תרופות שייכות לתחום רפואה אלטרנטיבית /נטורופתיה... תזונה:-נמנעים מאכילת מוצרי מאפה (המבוססים על שמרים),סוכר ... -צורכים מאכלים שיש בהם רכבים פרוביוטיים(למשל,יוגורט) או תוספת של אסידופילים לתזונה,שוב צריך להיוועץ במישהו שיודע בתחום. כמה דברים שעוזרים: - לשטוף את הפטמה לאחר כל הנקה עם תמיסה של חומץ ומים (כפית חומץ לכוס מים),פשוט לטבות צמר גפן ולנגב את הפטמות...להכין תמיסה כל יום. זה כמה דברים שיכולים לבוא יחד עם טיפול השמרני (מריחת משחה יום יום עד שפטריה נעלמת לגמרי)... מקווה שעזרתי,

1טלטלים

New member
מקפיצה לתגובה של לאפין../images/Emo105.gif

מקפיצה מקפיצה מקפיצה מקפיצה

לאפין

New member
מצטערת, רק עכשיו ראיתי.

אני ממש לא מומחית לפטריות, אבל אני אנסה. אף אחד לא רשם לי פרוביוטיקה - אני לוקחת את זה על דעת עצמי. אין לי התנגדות עקרונית לתרופות קונבנציונליות כאשר הן דרושות, אבל הנסיון שלי עם פטריות במקומות אחרים הראה שבטיפול קונבנציונלי בלבד הן *תמיד* חוזרות. אני משתמשת בפרוביוטיקה של אלטמן, כל כמוסה 1.5 ביליון חידקים. אפשר לקחת עד 4 כמוסות ליום לתקופה של שלושה שבועות. בנוסף, אני פותחת כמוסה אחת, ממיסה את התוכן שלה בכמה טיפות מים ומורחת על הפטמות פעמיים ביום. אין צורך (ואפילו רצוי שלא) לשטוף את הפטמות לפני ההנקה הבאה. אפשרויות אחרות - ג'ירודופילוס (jarrodophilus) היא כמוסה טובה יותר ללקיחה פנימית. מספיק 1-2 יום, והן בנויות להתמוסס רק במעיים. אבל הן יקרות יותר, אז חבל להמיס אותן בשביל למרוח על הפטמות (זורקים את השארית). בשביל למרוח על הפטמות אפשר גם לקנות abc-דופילוס באבקה. בעניין התזונה, מה שטלטלים אמרה מצויין. להמנע ככל האפשר מסוכרים פשוטים, פחמימות פשוטות (בייחוד קמח לבן), שמרים, וסויה. מזונות מומלצים:גרנולה (ללא דבש!), יוגורט עיזים, אורז מלא, קטניות (עדשים, שעועית, מש...), אגוזים, פירות וירקות. אפשר לאכול לחם שאור מקמח שיפון/מלא, אבל כיוון שהדיאטה לפטמות היא רק לכמה ימים, אפשר גם להמנע לגמרי מלחם.

1טלטלים

New member
תחום של תזונה ונתורופתיה כזה

מרתק...אני בתור סטודנטית לסיעוד,לומדת קורס מאוד קטן בהיקף על תזונה ! כמה חבל! לאפין תודה על התשובה ! בהצלחה ,

לאפין

New member
את יכולה לקחת כמה קורסים שאת רוצה

ברידמן, בלי להתחייב על שום מסלול. אני יודעת שזה מאוד תיאורתי - בטוח שאין לך זמן לרוץ לעוד קורס. אבל אם את באה, תספרי. אולי נפגש במסדרון... סיעוד זה מרתק, אבל דורש עצבים מברזל. החלום שלי זה להיות מסוגלת ממש לעזור לאנשים. לא בטוחה שהייתי עומדת בדרישות של מקצוע כמו סיעוד.

1טלטלים

New member
../images/Emo28.gifהלוואי

והיה ...עוד כמה שעות ביממה ,אולי אז הייתי מגיע גם לרידמן ,לימודי אחיות (לפחות בשלב זה) זה כמעט משרה מלאה ,יום לימודים מלא . יצאה כך והיה לי סוף שבוע ארוך עם חגים באמצע ,כך לפחות הייתה לי הזדמנות לחזור לענות בפורום... מקווה לשמוע ממך , שבוע טוב

למעלה