שאלה לכ-ו-ל-ם

Nirvana0

New member
טמפרמנט ישראלי יש להולנדים

עכשיו אני מבינה מה מושך הרבה ישראלים לשם. מרגישים בבית, הא? מעניין מה מביא אנשים לנהוג ולהתנהג רע על הכביש? ולגרום לאחרים לגדל זקן? :))) בישראל, תֵּרצו את זה במזג האוויר החם והדביק, המעביר אנשים על דעתם.

ro99

New member
קשה להסביר

אבל זה באמת לא טמפרמנט ישראלי. הנהיגה פה ובארץ זה דבר אחר לחלוטין. אין פה את האגרסיביות הנוראית שיש בארץ ואת ההתעלמות המוחלטת מכל כללי הנהיגה. זאת מין פסיביות-אגרסיביות של "אני לא רואה אותך". זה משהו הרבה יותר מכופתר ו-disciplined. אגואיסטיות לשמה. בארץ זה סתם ברדק מעורב באגרסיביות ים תיכונית.

Nirvana0

New member
כן כן, מוכר לי

נראה לי, שזה די דומה (כמעט) בכל מקום. גם פה, יש כל מיני סוגים של נהיגה ונהגים, כך שיש לא מעט שמתנהגים במה שתיארת כפסיביות-אגרסיביות של "אני לא רואה אותך". אנשים לחוצים, עבודה אולי מלחיצה, מיליון וחצי דברים. יש גם ערים מלחיצות, מכסת כלי רכב גדלה משנה לשנה, תכנון כבישים לקוי (בזה תומר יוכל לעזור), שגורמים לפקקים ארוכים ומעצבנים (נראה לי שבכפר זה יהיה שונה)... ואולי, אלו הסרטים האמריקאים :)))

ArchiTomer

New member
moi????

מה אני מבין בכבישים? אני בסך הכל ארדיכל, לא מוהנדס של כבישים... אני לא כלכך רואה את האגרסיות האלה או חוסר ההתחשבות פה בכביש (ותסלחי לי רו, כי אני לא הייתי מעורב פה בתאונה עדיין, ומקרה אחד לא משליך על הכלל כידוע לך), אמנם יש יוצאי דופן שנוהגים כאילו הכביש של אבא שלהם (חסרי ההתחשבות הם דווקא בדרך כלל בעלי מכוניות יוקרה). אבל קודם כל אי אפשר אפילו להתחיל להשוות את זה לנהיגה הפרועה וחסרת ההתחשבות בארץ (אני לא יודע מתי נהגת שם לאחרונה, רו, אבל אולי כדאי לך לנסות רק כדי לקבל מושג מה זה חוסר התחשבות)....

ro99

New member
הרושם שלי לא מבוסס על התאונה

דוקא שם כולם היו אדיבים לחלוטין, חוץ מנהג המשאית שברח... כן הזכרתי פה את הזוועה בארץ, ונהגתי שם רק פעם אחת בעת חופשה. נסיון אחד הספיק לי לכל החיים ואני לא נוהגת שם יותר ויהי מה. הדבר היחיד שיש לי להשוות אליו את הולנד (שבה אני נוהגת בצורה אינטנסיבית כבר שנים רבות) מבחינת התנהגות על הכביש הוא מהעבר העשיר שיש לי בנהיגה באנגליה, בין אם בלונדון או מחוץ לה. גם שם זה לא גן עדן, אבל יש קצת (...) יותר אדיבות בין נהגים. וכמובן יש את תוצאות הסקר שנערך לפני שנתיים בערך ושגם הזכרתי, ובו נבחרו ההולנדים כנהגים הכי לא אדיבים באירופה (ושים לב להבדל הדק בין "פסיכופטים" ל"בלתי אדיבים"...)

Nirvana0

New member
אז את רוצה להגיד ש...

הנהג הישראלי פסיכופט?
וואללה יש בזה משהו, צריך פסיכולוגיה שלמה לעלות על הכביש בארץ. יש לי חברה, שלא נהגה שלוש שנים תמימות, אחרי שקיבלה את רישיון הנהיגה, מהפחד שלה וקושי ההתגברות עליו! בסוף נהגה כמו גדולה, אם כי רק בצד שמאל, ואל תצפי ממנה לעקוף בכביש סואן, יש לה לב חלש.

Nirvana0

New member
Si, pourqoi pas

אני יודעת שאתה אדריכל, ומן הסתם הסקתי שלך תהיה טביעת עין חדה יותר בנושא האמור, מאשר לכל אחד אחר שאין לו שמץ לא באדריכלות, לא בתכנון ועל אחת כמה וכמה הנדסת כבישים. יחד עם זאת, אני מסכימה עם ההערה האחרונה שלך.

למעלה