שאלה לכם ..

rocket

New member
שאלה לכם ..

כשלמדתי נהיגה לימדו אותי שכשיוצאים ממעגל תנועה מאותתים ימינה (שזה גם מאוד הגיוני לדעתי) אבל נתקלתי במורה נהיגה שטוען שהחוק הזה לא קיים. מה נכון ?

Black Shark

New member
לפי מה שאני יודע מאותתים רק בכיכרות

גדולות,בקטנות לא צריכים לאותת

rocket

New member
מה זאת אומרת ?

מה ההבדל בין כיכר קטנה וגדולה ? ... אפשר אולי אתר שבו רשום החוק הזה ?

NBGirl

New member
מה ההבדל ?

כיכר קטנה זו למשל כיכר שבמקום צומת רגיל, שמו כיכר כדי שהתנועה תזרום. כיכר גדולה זו למשל כיכר המדינה, שזה למעשה כמו רחוב חד סטרי ובכניסה אליה צריך לאותת ימינה. בכניסה לכיכר קטנה (רגילה) את מאותת לכיוון שאליו את מתכוונת ליסוע מהכיכר.

rocket

New member
אוקי ...

אצלנו בעיר אין כיכרות בגודל של כיכר המדינה והמורה שלי התעקש על איתות ימינה ביציאה מכל כיכר. . .

idandi

New member
כיכר גדולה זה לא כיכר המדינה

חחחחחח זאת כיכר ענקית!!!!!!! ולא הכוונה פה לכיכר המדינה ככיכר גדולה אלא: בעיקרון שאתה נכנס לכיכר אם אתה רוצה לפנות שמאלי אתה מאותת שמאלי בכניסה לכיכר ואז שאתה כבר איפה שרצית לצאת אתה מאותת ימינה בכיכר קטנה לא תספיק את זה לכן יספיק רק איתות אחד כאשר הכיכר יותר גדולה ולא בגודל של כיכר המדינה אלא יותר גדולה שתספיק לאותת פעמיים אז אתה מאותת בכניסה וביציאה מהכיכר תודה, עידן.

NBGirl

New member
זו כן כיכר גדולה ../images/Emo3.gif

מעצבן

SeanZoR

New member
כיכר המדינה זה מעגל תנועה?

לא נראה לי ממש לא הגיוני

be_roo

New member
בכיכר המדינה מוצב שלט המגדיר אותה

כמעגל תנועה

be_roo

New member
אין חוק ספציפי לאיתות בכיכר

החוק מחייב לאותת כאשר הנהג: 1.מתכונן לנוע או לפנות 2.מתכונן לסטות מנתיב נסיעתו 3. עוצר קיים ויכוח לגבי מעגל תנועה, מהו האיתות המתאים לכל שלב. אך אין ספק שכאשר אתה יוצא מכיכר (גדולה או קטנה) אתה פונה או משנה את נתיב נסיעתך, ולפיכך עליך לאותת, כדי שנהגים בסביבה יבינו שאינך מתכוון להמשיך לנסוע בתוך המעגל. הויכוח מתייחס לכיכרות קטנות בהם כל הרכבים המגיעים מכיוון מסויים יכולים להבחין בכל הרכבים המגיעים מהכיוונים האחרים, ואז הדילמה היא לגבי הכניסה לכיכר, האם יש לאותת ימינה (כי הרי זהו כיוון הסטיה המיידי של הרכב), או לאותת מראש לכיוון הנסיעה העתידי (למשל, אם אתה מתכוון להקיף 3/4 כיכר ולפנות למעשה שמאלה, למה לא לאותת שמאלה כבר בהתחלה). אם מישהו יודע האם קיימת ומהי ההנחיה הרשמית של משרד התחבורה אשמח לדעת.

rocket

New member
תודה על התשובה

גם אני אשמח לראות הנחייה רשמית בנושא

RozwareZ

New member
יש חוק

רק שאני לא זוכר איך הוא הולך, יש גם פעמים שאתה צריך לאותת בכמה פניות זה משהו מסובך רבתי עם מורה לנהיגה פעם אחת והוא הראה לי תחוק הזה אבל הוא אמר לי שאף אחד לא שם על זה, אז זה לא ממש עקרוני

RozwareZ

New member
עכשיו שאני קורא זה בדיוק מה

שביי רוו אמר, רק שאתה כן צריך לאותת לפי חוק

Drive Guy

New member
מידע אישי עומדת להכנס תקנה ש.....

ההתיחסות לאיתות במעגלים(הקטנים) תחולק לשניים לפני המעגל תאותת לפי יעד נסיעתך כאילו אתה בצומת ובתוך המעגל תאותת ימינה לפני היציאה ממנו במעגלים הגדולים אין התיחסות לשמאלה - יש הרבה שמאלה מקווה שעזרתי

RozwareZ

New member
כן זה בדיוק מה שהתכוונתי

על הפעמיים הזה... וזה קיים כבר ממזמן רק שאף אחד לא שם על זה למען האמת חצי מהאנשים אפילו לא יודעים על זה

למעלה