שאלה לכם, היודעים

שאלה לכם, היודעים

היום הלכתי למשפחה חרדית איתם יש לי יחסים טובים. אספתי כמה צעצועים שנתנו לי והם שמחו לקבל. הרבה זמן לא הייתי אצלם, האישה בהריון ה10 אבל זה לא מה שמחריד אותי . הבית, כל הבית, במצב נורא. אומנם הדירה חדשה ויפה, עם רצפות מפוארות, שיש במטבח ובשרותים, ומסגרות יפות. אבל כל הדירה מטונפת, קשה לתאר , הרצפה, השולחן מלא אוכל מפוזר, יחד עם ספרים ומגבות. הילדים מטופחים ומקבלים אהבה , ההורים חמים מאוד ודואגים לתזונתם ובריאותם, אבל היו גם מטונפים. תגידו כך זה בכל בית? סליחה לשאלה אני לא מכירה בתים אחרים.

ממש לא.... יש אנשים מלוכלכים בכל מקום

בלי קשר לחרדיות או חילוניות. ונפגשתי עם אנשים בסגנון בשני הצדדים.

אני כן אודה שיש קהילות חרדיות מסויומות שהן הרבה פחות נקיות מקהיליות שונות. אבל אני לא אכליל ואומר שכולם כך.
אני מכירה מספיק בתים של בני משפחה וחברות שנוצצים....כדי את ההנחה שאצל כולם כך.

צודקת לגמרי

אין הבדל בנקיון אין הבדל בגנבות אין הבדל בשחיתות. לגמרי.
מה ששונה הוא גיל החתונה.
זו ממש גאונות שטנית של סוחרי הדת. אם תתחתן לפני שתבין ותהיה עצמאי, אז נכנסת לחדר נעול שמאוד קשה לצאת ממנו.
גם יש משפחה אהובה, גם יש חברה שאתה מתקשה להיפרד ממנה, גם יש קריירה

אין מודעות לסביבה

מצטרפת לאחרים - פנים הבית תלוי ברמת הטיפוח האישית ואין קשר כ"כ לחרדיות.
אך מה שכן- ההתייחסות היא רק לבית עצמו, בהרבה שכונות חרדיות ניתן לראות טינופת כתוצאה מכמות הילדים ובעיקר מחוסר העניין ליופי וטיפוח מעבר לסף הדלת. - כך שהבניין הרחוב והשכונה לעיתים נראית מוזנחת מאוד.

ניטשה10

New member
מה את מצפה מבית עם 9 ילדים שהאם בהריון ובלי..

עוזרת שאב המשפחה כל היום נמצא בכולל? איך את מצפה ממנה להתמודד?
הבית המפואר לא אומר דבר כי את זה הם קיבלו מההורים במתנה, אבל בחיי היום-יום, ככה זה ניראה...

לי זה נראה נורא

לגדל ילדים בהזחה כזאת. אני מדגישה שהילדים מקבלים אוכל וחום ואהבה וזה הדבר החשוב. באמת אי אפשר להתמודד עם 9 ילדים וה10 בדרך והבעל שמפרנס (ביושר , בעבודה של ממש) את כולם וכל היום עובד . האם הילדים יבינו , כשרואים בתים אחרים?

למעלה