שאלה לכל חברי הפורום

שאלה לכל חברי הפורום

אם הייתם צריכים לנסח אמנה של "עשה ולא תעשה" בהתנהלות הפורום, איזה סעיפים הייתם כוללים בה? השאלה מופנית לדתיים ולחילונים כאחת. קחו בחשבון שהסעיפים צריכים להיות מקובלים הן על הדתיים והן על החילוניים בפורום ולאפשר מצע משותף של הידברות וגישור, והציעו אך ורק כללים שיכולים להיות מקובלים גם על הצד השני. תודה, יפעת

TJSBZ

New member
תיאולוגיה, מותר להסתפק ב"לא תעשה"

כדי להימנע מניסוח כל סעיף פעמיים פעמיים?

TJSBZ

New member
בשמחה: 10 הדיברות שלי לגלישה נכונה

להלן 1. כבד. 2. לא תעלוב. 3. לא תטען לידע מוחלט. 4. לא תטען לאמת מוחלטת. 5. לא תסלף. 6. לא תזלזל. 7. לא תהיה מסיונר. 8. לא תקלל. ושתיים להנהלה (שכפופה גם לאחרות, כמובן): 9. לא תמחק (אלא אם כן מדובר בקללות, נאצות או דברי הסתה מובהקים). 10. לא תחסום (ראה הסייג לעיל).

בקשות הבהרה

1. למה הכוונה ב-5. לא תסלף? 2. למה הכוונה בדברי הסתה? מה ההבדל בין לא תעלוב לבין לא תקלל?

TJSBZ

New member
בשמחה.

לא תסלף: אם אני א' אסור לך לבוא ולומר שאמרתי ב'. כך, למשל, אם אמרתי שבעיני דברי הנשיא קצב הם התנשאות, את לא רשאית לבוא ולומר שטענתי שכל הדתיים מתנשאים, או לחילופין, שקראתי לקצב אדיוט. דברי הסתה - דברים המתירים דם, או הופכים קבוצה שלמה למאוסה או מוקצה. דוגמא: כל הצרות באו לנו בגלל האשכנזים... ההבדל בין לא תעלוב לבין לא תקלל: דוגמא לעלבון: "תראי, תיאולוגיה, יכול להיות שאת מאותגרת? כי נורא קשה לך להבין דברים" (זו היתה דוגמא ואני חושבת אחרת). דוגמא לקללות אני לא אתן לך, כי אני לא מקללת. זה תצטרכי לבקש מחברים אחרים כאן, שאני לא אנקוב בשמם, כדי לא להלבין פניהם ברבים.

ובכן

א. שההנהלה תהיה מאוזנת. לא יתכן שרק צד אחד יינזף פה. ב. ברגע שמועלים טיעונים כמו "אינך גדול מספיק כדי לבקר רב זה או אחר" מוסרות הכפפות והצד השני רשאי להשתלח. ג. אם אדם כותב ומשקיע בהודעה למנהלת כדאי שהיא תענה לו. ד. אין ההנהלה רשאית להעיר על אינטליגנציה של כותבים אחרים או לחוות דעתה עליהם שכן הנהלה אמורה להיות נויטרלית.

איזון

א. עניתי לך בהודעה חדשה. למעשה כל השרשור הזה הוא תשובה לך. ב. ההנהלה, כמו כל חבר אחר בפורום (היות ואנחנו בשלב זה מונעים מעצמנו את זכות היתר של המחיקה) רשאית לבטא את דעתה. ג. ההנהלה מנסה להיות ניטראלית, במגבלות אנוש. ד. אני תמיד שמחה לקבל משוב חוזר ולהשתפר. ה. ועכשיו - מהי הצעתך הקונקרטית לאתיקה של הדיונים בפורום?

א.

כדאי שההנהלה תרד מהסוס הגבוה שהיא יושבת עליו. אינך מהווה פה גננת ורוב הגולשים מספיק בוגרים כדי לא להיעלב מהודעתו של פלוני או אלמוני. וכדאי שתפסיקי את ההתנשאות המטופשת שלך. ב. ההנהלה אינה חבר בפורום, תפקידה לשמור על הסדר בפורום ולמחוק הודעות החורגות מכללי המשחק. ג. אין מגבלות אנוש, ניתן להפעיל messagebot שימלא את אותו התפקיד ואף יעשה זאת יותר טוב. ד. עדיין איני מבין מדוע לא הערת ל-שרה כמו שהערת לי, אינני מבין מדוע המשמעות של רב לדתיים יותר חשובה לך מהמשמעות של החופש לבקר ולהוקיע אנשים טיפשים כמו הרב הספציפי הזה. ה. הצעה קונקרטית, את לא גננת אלא מנהלת, אז תתנהגי בהתאם, כותבים פה אנשים שחלקם אינטליגנטי וחלקם אימבצילים זו ההתפלגות הנורמלית של הגולשים, אין זה מתפקידך להגן על רגשותיו של גולש זה או אחר.

ובכן:

א. מן הבגרות שבתשובותיך אני מסיקה שיש צורך באמנת פורום. ב. אני חברה בפורום בנוסף להיותי מנהלת בו ובכל מקרה אני זכאית לדעה אישית. אני אחליט מהו תפקידי בפורום. ג. מתחת לכבודי לענות. אתה רשאי להציע את תוכנותיך להנהלת הפורומים. ד. הערתי. באמת אינך מבין מדוע הערתך היתה פוגענית? דווקא התרשמתי שכתבת הודעה פרובוקטיבית במתכוון. ה. כאמור, אני אחליט מהו תפקידי בפורום.

tamarhp

New member
עוכ כלל ל10 הדברות

אסור השימוש במילה "שטויות", וכבר אמרתי את זה לא פעם (על זה שלא להשתמש, לא את המילה...)

vizini

New member
במקום המילה הזו, אפשר:

הבלים, דברי הבל, קש וגבבה, קשקוש, ועוד...

vizini

New member
נניח שאת חושבת שדבריו של בן שיחך

כלל לא נכונים ונאמרו ללא כל מחשבה. באיזה מילה את היית משתמשת?

tamarhp

New member
לא הייתי נותנת להם שם כלל

הייתי מנסה להסביר לו למה הוא טועה, לדעתי, או שהייתי מתעלמת. אין צורך לתת שם לכל דבר.

tamarhp

New member
אני חושבת שדברים מסויימים

אינם נכונים, עפ"י דעתי בלבד. זה עדיין לא הופך אותם לשטויות. אני מצדי מנסה להסביר למה אני צודקת.

השעה עכשיו 19:15

בכל רחבי ישראל שוררת חשכה, יבוא אדם ויטען שעכשיו השמש זורחת בתל-אביב, תשאלי על סמך מה הוא אומר זאת והוא יגיד לך "ככה". האם אין אלו שטויות ?

למעלה