שאלה לכל הסטודנטים הלק"ש כאן

שאלה לכל הסטודנטים הלק"ש כאן

אני סטודנטית כמוכם ואני משתמשת בשירותי תמלול בהרצאות שלי באוניברסיטה. אבל בוודאי נתקלתם במצב שבו אני נתקלתי גם במשך כל שנותיי בתואר - שסטודנטים אחרים באים לבקש ממני את סיכומי ההקלדות. מבחינתי אין לי בעיה לעזור לאחרים עם זה. אבל כבר קרה לי עם כמה קלדניות שאמרו שהן לא רואות בעין יפה את הפניות של הסטודנטים אליי והן חושבות שאני לא צריכה לתת להם בחינם. בגלל שהביטוח הלאומי מממן את הקלדנית עבורי בלבד ואני לא אמורה לתת את הסיכומים לאחרים בחינם אלא בתשלום סמלי. מצד אחד זה נראה לי אגואיסט ומצד שני יש משהו בדבריהן שכן המטרה של הביטוח הלאומי היא לא לממן את הקלדנית לכל הכיתה שלי .. מה דעתכם על זה? מה אתם עושים במצב כזה - נותנים בלי תמורה לסטודנטים האחרים שפונים אליכם או מסרבים או מבקשים תשלום סמלי?

moran f

New member
חוקית אסור לך למכור סיכומי שיעור ממילא

מסתבר שזכויות היוצרים על סיכום שיעור הן של המרצה - זכור לי מקרה שקרה לפני מספר שנים ובו (כמעט?) הגיעו לתביעה על רקע מכירת סיכומי שיעור בכסף.

ליהיא2007

New member
תחשבי על מקרה הפוך

בו את מבקשת לצלם את סיכומי השיעורים אני לא ניצלתי את ההקלדות ובאתי וביקשתי לצלם סיכומי שיעור מסטודנטים שלמדו איתי ולא זכור לי מקרה שסטודנט/ית לא נענה לי , להפך - בחפץ לב הסכימו לתת לי את החומר, ואלו בדכ סטודנטים שבכלל לא מכירה / או הכרות שטחית לחלוטין. שלא חייבים לי מאומה ולא חצי דבר. אם הם מוכנים לתת ללא תמורה ובלי להרגיש "מנוצלים" אז אין חשש שתחושי רע עם זה. זה דבר נפוץ.

amitk80

New member
סיכומי שיעור מוקלדים תשובה לחולמת בהקיץ

היי חולמת בהקיץ (שאת שמך האמיתי אני לא יודע) מה נשמע? תראי, תיאורטית אסור לך למכור סיכומי שיעור שאת מקלידה לסטודנטים שאת עובדת איתם תמורת כסף מבלי ליידע על כך את המרצה ומבלי לקבל את ההסכמה שלו. אצלנו כאשר מוכרים סיכומים דרך אגודת הסטודנטים אני משער שנציגי החוגים מבקשים על כך אישור ממרצים ואני חושב שהם אולי מקבלים על זה סוג של תמלוגים אבל אני לא סגור על זה. אני יודע שאני אישית מקליד את השיעורים שלי לבד מאחר ואני כבד ראייה ואני מאד נעזר בסיכומים מודפסים כדי להגדיל אותם. ברור שיפנו אליך סטודנטים כי לקבל חומר מודפס הרבה יותר עדיף מאשר לצלם חומר בכתב יד. זה הבדל של שמיים וארץ. אני אגיד לך דבר כזה. אם את מצליחה להוציא אישור מהמרצה ומביטוח לאומי שמאפשר למכור את הסיכומים אז עדיף כבר שתשמימי את זה במקום נגיש לכולם או תמכרו את זה דרך חוברות באמצעות האגודה. ככה לפחות יש מישהו שאליו אפשר לבוא ולפנות אבל אני כבר אמור לך משהו. לאגודות אין מספיק כסף לשלם על סיכומי השיעור אז ככה שאל תצפי להוציא מפה סכומים גדולים. את תוכלי לקבל 500 - 600 שקל בעבור 12 שיעורים שאת מסמכת על המחשב. קחי זאת בחשבון. ככה זה אצלנו באגודה באוניברסיטת חיפה. זה עשוי להשתנות מאגודה לאגודה. אם כבר תני לסטודנטים שאת עובדת אתם את הבחירה האם להעביר את הסיכומים או לא. בסופו של דבר כמו שאת אמרת את עושה להם שירות ומקבלת על זה כסף. אל תנסי להכנס מעבר לזה. אם אותו סטודנט כבד שמיעה ירצה לחלוק את החומר שהוא מסכם אז בסבבה ואם לא אז לא. את תתמקדי בלעזור להם כי בשביל זה את שם בשבילם. מקווה שקצת עזרתי לך מהזווית שלי לפחות לילה טוב, עמית

amitk80

New member
סליחה חולמת בהקיץ

התבלבלתי. חשבתי שאת נותנת שירות לסטודנטים כבדי שמיעה. בכל אופן זאת החלטה שלך אם לתת את הסיכומים בחינם או לא כי לגבות על זה כסף את צריכה אישור מרצה ועדיף לך לעשות זאת דרך האגודות. תאמיני לי אני יכול להבין אותך כי גם אני נתקל בכאלו מצבים לפעמים אם יש לך עוד שאלות דברי איתי. לילה טוב, עמית

למעלה