שאלה לכל המנסות ובעיקר לסטודנטיות..

אופירה 1

New member
שאלה לכל המנסות ובעיקר לסטודנטיות..

שביננו. גם אני כמו כולכן מנסה במרץ, אך מדי פעם עולות בי מחשבות שאולי זה לא בדיוק הזמן המתאים , שאולי כדאי קודם כל למצוא מקום עבודה "מסודר" ועוד כאלו(בית, חצר, ועוד). למרות שזה לא גורם לי להפסיק לנסות אני מודה שמדי פעם המחשבות האלו צפות. מה לגביכן?

m i c h a l y

New member
טוב אז לא סטודנטית אבל

בהחלט חושבת את אותן המחשבות. האם לנסות לתזמן הריון ע"פ תנאים חיצוניים (עבודה, מגורים...) או לא. אז ככה. אם התנאים ממש ממש לא מאפשרים זאת (למשל לפני כמה שנים כשעוד הייתי מלצרית וגירדתי כל חודש מספיק כדי לא להגיע למינוס מטורף....) אז אולי זה קצת חוסר אחריות להיכנס להריון - אבל - לזכות בלוטו - כנראה שאני לא אכנס בקרוב, והתנאים המוצלחים של יתרה מטורפת, בית פרטי גדול עם גינה - כנראה שלא יהיה לי בקרוב. מהרגע שהרגשתי שנושא ההורות מדבר אליי, ושאני (אנחנו, למה אני????) מרגישים מוכנים אז התחלנו לנסות. אני באמת מאמינה שיש מקרים קיצוניים בהם למרות הרצון - צריך להתחשב בנסיבות, ויש מקרים בהם צריך פשוט לקפוץ למים. אם את יודעת שתוכלי לספק לילד שלך את התנאים הטובים לגדול - אז זה הזמן..... ועוד משהו אחרון - אני חושבת שברוב המקרים האחד תלוי בשני, כלומר - הרצון להיות הורה מתפתח עם היכולת לבסס בית מתאים (אני יודעת שלגבי - לא היה ספק אף פעם בקשר לבן זוג, אבל עד שלא הגעתי לאיזשהוא מצב יציב כלכלית נושא ההורות בכלל לא דיבר אליי...) מקווה שעזרתי, מיכל.

אפרסקה

New member
היי אופירה, נכון שאומרים שהעיתוי הו

הוא הכל, אבל גם לזה יש כמה צדדים. כמו מיכל, כמוך, כמו כולנו, גם לי היו (ויש) התלבטויות. כשהייתי סטודנטית (בשנה שעברה) החלטנו לחכות עד שאסיים תואר שני (ממש לא מזמן) ואז לנסות. אח"כ היה העניין של עבודה לא ברורה. וברגע שפתאום נראה מאוד מתאים, התחלנו, ואז גילינו (אחרי חצי שנה של ניסיונות שווא) שישנה בעייה של שחלות פוליציסטיות. התחלתי טיפול ומקווה שזה יסתדר מהר, אבל העניין הוא שהנה, למרות כל התכנונים, זה לא בעיתוי שרצינו... לדעתי, אבל זה בחוכמה לאחור, צריך לתכנן כמובן, אבל לא להסחף בתכנונים. אני תכננתי ממש לפרטי פרטים מבחינת העבודה ואז המצב בעבודה השתנה והכל נראה אחרת. במקרה שלי המצב השתנה לטובה אבל באותה מידה יכלו חלילה לפטר אותי. וביחוד בימנו אף פעם אי אפשר לדעת. אז אני לא באה להגיד לך מה טוב לך ומה לא כי רק את יודעת, רק תדעי שכמו שסבא שלי ז"ל היה אומר, "האדם מתכנן והאל צוחק..." וזה ממש כך! שיהיה בהצלחה.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

mishi1

New member
אופירה יקירתי!!!../images/Emo65.gif

הבעלול ואנוכי סטודנטים שאמורים לסיים השנה. הוא לא שולח קורות חיים אפילו. ואני מורה שמחפשת מקום שיסכים לקבל אותי- כזכור רוצים לפטר 6000 מורים אז למה שאותי יקבלו פתאום... אין לנו גרוש על הנשמה. כך שמצבינו סביר להניח גרוע כמו שלך אם לא גרוע מכך ואני חושבת שלפי מה שניתן לראות בפורום הזה, לא תמיד כ"כ קל להכנס להריון. ואני תמיד אומרת לעצמי ולכל מי שמוכן לשמוע שקודם ננסה אחד, רק כדי לראות שאנחנו יכולים ואח"כ נראה. מישהי מאוד חמודה פה (אני לא זוכרת מי אבל כולן חמודות) שבסה"כ תינוק זה לא עסק כזה יקר. לול, מיטת תינוק , בגדים וכדו', תמיד מקבלים ממישהו מהמשפחה שכבר לא צריך. לא חייבים לקנות את החיתולים הכי יקרים. ההורים אולי יכולים לעזור קצת. בקיצור...ילדים זה שמחה וזהו בהצלחה במעבר לפורום של הריון ולידה, אח"כ לפורום הנקה ואחרי זה לפורום סבים וסבתות...! מישי

sushi123

New member
צר לי לאכזב אתכן אבל

ילד זה לא רק עגלה ולול זה גם אוכל טיטולים שהזולים בינהם לא כל כך זולים. זה גם מטפלת או משפחתון וזה מסתכם בלא מעט כסף אני לא אומרת שצריך להפסיק לנסות. תנסו ואני מקוה שתצליחו במהרה, כי מלבד הקשיים בדרך ילד זה האושר הכי גדול שיש! אבל צריך לקחת בחשבון את ההוצאות ולהערך בהתאם בהצלחה

פּוֹנְג

New member
גם אני חייבת לתקן אותך

שבסך הכל תינוק זה עסק מאד יקר מאד מאד אפילו. וככל שהוא גדל זה נהיה עוד יותר יקר.

mishi1

New member
די, תפסיקו לדכא...../images/Emo12.gif

גם ככה אני שיא המבואסת
מהמצב בארץ שלא ממש נותן עתיד להרבה צעירים... אני כל הזמן חושבת שבדור הקודם מי שרצה לעבוד היה פשוט מוצא עבודה. ואם לא היה לו טוב במקום העבודה הוא היה עובר למקום עבודה אחר. וכל מקומות העבודה האלה הם ממש ממש קשורים למה שאותו איש למד באוני'. קולטות??? אז די לבאס איך לחרדים יש כ"כ הרבה ילדים? ואל תגידו לי שזה כספי מדינה כי 1000 ש"ח לא מספיקים לשישה ילדים. אנחנו לא חייבים לקנות ג'יפ
ולא חייבים ללכת כל שבוע למסעדה או בית קפה
. אמרת שככל שהם גדלים הם עולים יותר. זה נכון. אבל לא חייבים לעבור לדום על כל בקשה שלהם. כשאני אני הייתי ילדה הבנתי טוב מאוד שאני לא חייבת שיהיה לי כל דבר. היום כל זאטוטה בת 10 קונה בזארה וקטסרו
...למה??? זהו...הוצאתי את זה ובנות, כסף זה לא הכל...זה נחמד שיש ממנו. טוב, מה אני מקשקשת...אני רוצה מספיק כסף רק בשביל שקט נפשי. בלי הלחץ הזה של מה יהיה מחר!!! ראבקקקקקקקקקקק די, אוף ההודעה הזו הוכחה די בולטת שאני מזל תאומים...

אופירה 1

New member
אני מאוד מתחברת לדברייך....

כן גם מצבנו הכלכלי לא מזהיר, וגם אני מורה לעתיד שלא יודעת עוד את מקומה. אך עם כל זה ולמרות הכל יצר האמהות והרצון לילד חזק ממני וחזק מהכל. יש לי תמיכה מאוד גדולה מבעלי בענין הרגשי אז זה די מצליח להחזיק אותי גם ברגעי המשבר. תודה מישי 1 על ההזדהות. אופירה

אני רוצה להוסיף

ילד עולה המון כסף.אי אפשר לחשוב נעשה ילד וכבר נסתדר אם בני הזוג מרוויחים יחד 6000 ש"ח ומשלמים משכנתא של 2500 קשה לראות איך הם יסתדרו עם ילד נוסף. לגבי ילדים גדולים=הוצאות גדולות. זה ממש אבל ממש לא נכון. על תינוק אפשר בקלות להוציא 3000 ש"ח בחודש (מטפלת, טיטולים , מטרנה וכו') ילד גדול קונה בגדים הולך לחוג הולך לבית הספר. זה לא מגיע בחיים לסכומים כאלה. וזה מנסיון.

28קטנה

New member
אני כבר מזמן לא סטודנטית ../images/Emo163.gif

אבל ההרגשה שלי היא שיש זמן ומקום לכל דבר, לא חייבים לרוץ להתחתן ולעשות ילדים בגיל 18 ,ומנגד גם לא חייבים לחכות לגמור לשלם את המשכנתא ולסגור 10 שנות וותק בעבודה. החיים לא מושלמים בדרך כלל ובנימה אישית: אין סיבה שניענש בכך שלא יהיה לנו ילדים אם לא גומרים את החודש... ילדים זה לא פריבילגיה של המעמד העליון. וגם לא "התאבדות כלכלית "למעמד הפועלים.(אם עוד נשאר אחד כזה) אבל בהחלט צריך לתכנן איך מכלכלים את התינוקלה ואותנו! ושיהיה בהצלחה!

למעלה