שאלה לכל היודעים

to the future

New member
שאלה לכל היודעים

אני לא שייך לפורום אך אבקש את עזרתכם במשהו שמסקרן אותי: בעטיפות המקוריות של הרשומות, מי הן 3 הדמויות על כל ספר? נא לדייק בבקשה...

Wing Chan

New member
סבבה

לקוח כמובן מהגרסאות האנגליות: דרקונים של דמדומי סתיו: גרסא 1: תניס, סער וסהר-פז עם דרקון אדום מאחורי עץ. גרסא 2: תניס וסהר-פז, דרקון אדום על הגבעה שמאחוריהם. גרסא 3 (המחודשת): תניס, סהר-פז וחלמיש על רקע העיר שכרגע שכחתי את שמה כי לא עיינתי ברשומות כבר איזה שנתיים וחצי. העיר הראשונה, קיצר. דרקונים של ליל חורף: גרסא 1: לאורנה, גדיל, ושר דרקונים עוטה שיריון (הלא היא קיטיארה), מאחור דרקון כחול על הר מושלג. גרסא 2: קיטיארה כשרת דרקונים עם הקסדה ביד, גדיל קצת מאחוריה ונראה מפחד מהמבט שנותן בו הדרקון הכחול שמאחוריהם. גרסא 3 (מחודשת): סער, גדיל ולאורנה על המבצר בקרבת הצריח של ה- High Clerist ששכחתי את שמו בעברית כרגע עם דרקון כחול מתעופף במרחק. דרקונים של שחר האביב: גרסא 1: קרמון, רייסטלין וטיקה כשמאחוריהם יש דרקון ירוק על גבעה. גרסא 2: מקדימה רייסטלין וקרמון מאחוריו כשמאחוריהם יש דרקון ירוק. גרסא 3 (מחודשת): רייסטלין יושב, מאחוריו קרמון ומרחק-מה מהם קיטיארה, ברקע העיר פלאנתס נדמה לי. מספיק מפורט גבר?

python 4

New member
עוד ספויילר על הכריכה!../images/Emo12.gif

בדרקונים של ליל חורף (אחד הספרים הטובים אוור) - כמדומני מתגלה לקראת הסוף שקיטיארה היא שרת הדרקונים. בכריכה הראשונה (שיצאה בכריכה קשה בהוצאת "מיצוב" ז"ל - יש לי אותה!) אי אפשר לדעת שהאיש בשריון זו קיטיארה. בגרסה השניה זה כבר גלוי וברור (לפחות ברור ששר הדרקונים הוא אישה) - וזה די מוזר! אאל"ט יש בתחילת דרקונים של ליל חורף שיחה בין "שר הדרקונים", קיטיארה כביכול, ובין הדרקון שלה, ושם עדיין זהותו נשמרת בסודיות (שוב אאל"ט, כי קראתי את זה לאחרונה ממש מזמן, בגרסה העברית בקטע הזה שר הדרקונים הוא עדיין "הוא"). אני אשלים את התשובה לגבי הכריכות של המהדורה הבריטית הראשונה בהוצאת פינגווין: דרקונים של דמדומי סתיו - תמונה די הזויה של קרמון (ככל הנראה) נלחם בדרגונים. דרקונים של ליל חורף - הספינה (איך קראו לה?) עומדת ליפול לתוך המערבולת בים הדם דרקונים של שחר אביב - סער נלחם בקיטיארה בצריח הכהן העליון מעניין שבשני הכרכים האחרונים תמונת השער שייכת לעלילה של הספר האחר..

strahd

New member
בבקשה

בספר הראשון (דמדומי סתיו) על הכריכה נמצאים: תניס (עם הקשת), סער (עם כל השריון) וסהר-פז (עם מטה הבדולח הכחול). הדרקון האדום מאחור הוא רמץ (הדרקון של קטב מרירי). בספר השני (ליל החורף) על הכריכה נמצאים: גדילן (הקטן עם הקוקו), לאורנה (עם רומח הדרקון) וקיטיארה (בשריון שרת הדרקונים). הדרקון הכחול מאחור הוא שחק (הדרקון של קיטיארה). בספר השלישי (שחר האביב) על הכריכה נמצאים: רייסטלין (אין צורך בסימני זיהוי), קרמון וטיקה. הדרקון הירוק מאחור הוא כרתי רועץ-דם (הדרקון הירוק של רייסטלין). מקווה שעזרתי.

למעלה