שאלה לכולם

LINOR1

New member
שאלה לכולם

שלום לכם יש שאלה שמטרידה אותי מספר שבועות ואנא ענו לי תשובה אובייקטיבית. אני בחורה בת 25 ותמיד ההיתי לבד ואף פעם לא היה לי קשר רציני כמו שרציתי שיוביל אותי גם לחתונה.ליפני מספר שבועות פגשתי גבר טוב,חכם,ועם ראש כמו שלי והעניינים מתפתחים בצורה טובה, אבל דבר אחד הפריע לי בו לפי מה שהבנתי הוא לא מספיק נקי והגייני כמוני-אני בחורה מאוד נקיה אולי יותר מרוב האנשים, לדוגמה אנינרתעת מללטף חיות כמו חתול כלב וכו´.אני לעולם לא אשתה מכוס שזרים שתו בה אלא אם זה יהיה בן זוגי.אני גם נמנעת מלגעת בספסלים או מעקים שיש ברחובות.נכון שיש הרבה בחורות שהם כמוני אבל לי ממש חשוב שהבן זוג שלי יהיה נקי לא פחות ממני ואם הוא לא יהיה כמוני זה יגרום לי לדחיה ממנו לדוגמה אם אדע שהוא משתמש בשירותיים ציבורים בצורה חופשית מידיי וכו´. לפי מה שהבנתי ממנו הוא לא אדם הגייני כמוני -אפשר להגדיר אותו כנקי ממוצע ומטה. מה אתם חושבים שעליי לעשות אולי להתחיל לחפש מישהו כמוני או להמשיך את הקשר ולא לייחס לכך משמעות? האם אתם חושבים שעם הזמן הבעיה תעלם או תגדל וכן ארגיש שהוא דוחה אותי למרות האהבה? אודה על תשובותכם

נונינה

New member
גם אני חושבת...

שהצורך שלך בנקיון הוא יחסית קיצוני ואולי גם הוא לא נורא נקי ואז הפער גדול מידי בשבילך. אני מצטרפת לממליצה מלמעלה.

גרא.

New member
לינור,לך כנראה יש בעייה מהסוג הנקרא

OCD ,כלומר התנהגות כפייתית טורדנית,שאת מתארת את הסמפטומים שלה בבהירות רבה.לכן הבעייה אינה בגבר הטוב והחכם שהיכרת,המתנהג ללא ספק בצורה הגיינית שכיחה ומקובלת על מרבית האנשים.אם הוא מאד מוצא חן בעינייך,והקשר עשוי להוביל לחתונה,כפי שאת חולמת..רוצי לטיפול אצל פסיכולוג קליני,או פסיכיאטר.אפשר ורצוי לטפל בבעייה שלך,שעשוייה להחריף,אם לא תטופל.בהצלחה.

almog4

New member
השאלה היא, האם אפשר לחכות

השאלה היא, האם אפשר לחכות ? האם בחור החמד יוכל לחכות ? כלומר: עד שתקבעי תור, עד שתגיעי לפגישה ראשונית, עד שתעברי הערכה ראשונית של המטפל, אם מדובר באמת במחלה OCD אז אמנם יש תרופות, לעומת זאת אם מדובר בהפרעה- OCPD אז הטיפול הוא פסיכותירפויטי כלומר שיחות, ובד"כ דה-סנסיטיזציה, שהיא הפחתת רגישות הדרגתית, (ואני בטוח שגרא ישמח להסביר מה ההבדל בין מחלה נפשית OCD להפרעת אישיות OCPD) שניהם (גם טיפול תרופתי, גם פסיכותירפיה) לוקחים זמן עד שדברים מתחילים להשתנות. והאם את בעצמך - האם תוכלי לחכות לו עד שמצבך ייטב ? והאם לך שווה לחכות לו ? זהו, שאת התשובות לכך (האם זה שווה לחכות) את כבר יודעת. נכון? בהצלחה בכל אופן.

LINOR1

New member
אתם קצת טועים

מדבריי אולי השתמע שאני מאוד קיצונית בנושא הניקיון ולכן חשבתם שיש סבירות שיש לי בעיה נפשית או הפרעה כלשהיא-אבל אני רוצה להבהיר שזהו עניין של חינוך אימי חינכה אותנו לרמה גבוהה של הגיינה ולמשל לימדה אותנו שיש בבעלי חיים חיידקים ולכן לא כדאי לגוע בהם אלא אם זה לדוגמה כלב שאנו גידלנו ודאגנו לנקות ולטפל בו כראוי וגם אז לשטוף ידיים אחרי שנגענו בו-וזה גם מה שהרופאים ממליצים. אני לא מאמינה שהבעיה תיגדל-אלא ההפך עם השנים אני מרגישה שהיא קוטנת אלא אני שואלת את עצמי אם הבחור שאיתו אני יוצאת, באמת דואג להגיינה אישית כי נושא זה חשוב לי ובמיוחד ששמעתי מחברה שלקח לה זמן להבין שהחבר שלה היה יושב בשרותים ציבוריים ומלוכלכים-והיא נדבקה ממנו עקב כך בדלקות חוזרות ונישנות (ביחסי המין) וידוע שיש מחלות מסוכנות אף יותר במקומות אלה. בכל מקרה אני לא חושבת שאני צריכה ללכת לטיפול בנושא זה כי אני מכירה אנשים שהרבה יותר קיצוניים ממני בנושא-אני פשוט מתנהגת כפי שחונכתי אבל השאלה שלי הייתה אם לחפש מישהו הגייני כמוני או ממוצע-או להישאר עם הבחור ולנסות להיסתדר איתו ולהתעלם מהבעיה? בכל מקרה תודה למי שענה או שרוצה עוד להגיב

גרא.

New member
בזוגיות,קשה לכל אחד מבני הזוג,

להמשיך בכל הרגליו,ונוהגיו כפי שחונך,ונהג לעשות קודם לתחילתה.סביר למדי שתמיד תהיה התנהגות,או אחדות של בן הזוג,שאינן נראות לשני,אולי גם מפריעות לו ביותר.ולכן השאלה היא ,עד כמה את מוכנה להתפשר בנושא הספציפי אליו חונכת,כאשר בן זוגך,למעשה אינו מתנהג אלא כפי שמרבית האוכלוסייה נוהגת...יתכן שאינך מסוגלת להתפשר,כפי שגם הוא אינו מסוגל להתחיל להתנהג אחרת מכפי שחונך,אבל אז,אולי בחיים יחד,תגיעו לבסוף לאיזון שיספק את שניכם.ויתכן,בפרט כאשר,אינך מסוגלת לוותר על הרגלייך,שהזוגיות שלכם תתנפץ עד מהרה,כיוון שהמחלוקת בנושא הזה,תתרחב לנושאים אחרים,כפי שתמיד קורה...כלומר,יש בכל החלטה שלך,אלמנטים של רווח,והפסד,ואת היא שצריכה לעשות את החשבון,ולהחליט,במה את בוחרת,ומה את מוכנה לשלם,או לא לשלם,כדי להשיג את מבוקשך.ולבסוף,אהבה,גם אם ישנה כזו,והיא מאד חזקה ביניכם,אינה יכולה לפתור או לכסות את המחלוקת..לכן גם אם את מזה אוהבת אותו,אל תתעלמי מהבעייה,אלא נסי לפתור אותה..ורק אז הדרך פנוייה לממוש זוגיותכם.

למעלה