שאלה לכולם

dima269

New member
קשר מוט

בדיוק כמו שאני לא מקיים את שאר החוקים / מצוות, כך גם את זה. אצלי אין הקלות.

niv1990

New member
אם אני צם בין ארוחה לארוחה

אז קיימתי מצווה חלקית או שזה בטל בשישים?

dima269

New member
העיקר הכוונה

תעשה כאילו אתה משתדל לצום, ולדעתי זה ירשם לך כמצווה.

niv1990

New member
אני מנסה לא לקיים מצוות

ואני חושש שהפסקה בין הארוחות תחשב שם למעלה כמצווה בטעות, מה עלי לעשות? :)

dima269

New member
גם אני נתקלתי בבעיה הזאת בצעירותי

הפתרון היחיד שמצאתי הוא אולי מסורבל, אבל יעיל. אין הפסקות בין הארוחות! אומנם זה קשה, אבל פעם בשנה לא יזיק לסבול קצת למען מטרה חשובה. אם אתה מתכנן איזו יציאה למסיבה או משהו בסגנון, וחושש שתיתקע ללא מזון זמין, גם לזה מצאתי פתרון: מסטיק. ולמען הסר ספק, מידי פעם תדאג לנפח אותו כדי שאף אחד לא יתבלבל בטעות. בהצלחה. וזכור, יש דברים ששווה לסבול למענם.

niv1990

New member
אתה ממש מבין בעניני הלכה!

חשבת לכתוב ספר של שו"ת? מה עלי לעשות במקרה שאני הולך ברחוב, ומתנפל עלי איש עם שופר ומנסה לגרום לי לקיים את מצוות שמיעת השופר?

dima269

New member
לכל בעיה יש פתרון

פה אתה יכול אפילו להרוויח קצת. חשוב שהאיש יחשוב שאתה מתלבט, ברגע שהוא מאמין שהוא מסוגל לשכנע אותך לנשוף לתוך השופר אתה צריך להפתיע אותו- אתה מוכן לקיים את המצווה, אבל רק תמורת תשלום. מרוב הפתעה הוא ישאל אותך כמה אתה רוצה, ואתה, אחרי מחשבה קלה תענה, 20 ש"ח. בשלב זה הוא כבר לא יוכל לסגת (בכל זאת, מומלץ שיהיה קהל). אתה כמובן תתקע בשופר, והוא ייאלץ לשלם לך עשרים שקלים. זה עובד מצוין על המיסיונרים שמנסים לשכנע אותך לשים תפילין...

Dudidud

New member
אם זה ממש מעניין אותך אז..

ע"פ ההלכה מצווה לגור בארץ ישראל. ואם אתה רוצה להחמיר יותר יש גם ציווי "ונשמרתם לנפשותכם מאוד" ואם אתה ממש קיצוני אז גם אסור להתאבד. לשיקולך.

dima269

New member
בהחלט מאתגר

תראה, לכל דבר יש תשובה - חלק קל יותר לבצע, וחלק יותר קשה. ולעניין, יש את אלו שבאמת מהדרין ומחליטים לרדת מהארץ, ויש את אלו שבזמנו מצאו פתרון יותר נוח: לחיות במדינת ישראל, אבל בארץ הפלשתים - היא עזה. כיום גם אלו שחיים בארץ ישראל משתדלים לטוס כמה שיותר לחול כדי לכפר, לפחות בקצת, על השהיה בא"י. השני הוא קל, מרגע שנכנסת לרכב והתחלת לנסוע בכבישי הארץ אתה כבר בסיכון מידי. שלא לדבר על אלו שמתעקשים לגור באזורי קו עימות, או בשטחים, ואז זה אפילו מתקזז עם קיום המצווה הקודמת. ואחרון חביב, יש שהיו אומרים שפה אתה כבר מתחכם, אבל אני רואה תשובה הרבה יותר הגיונית. ברגע שאתה מתאבד מתחילים לספור לך את מאזן המצוות מול חטאים שצברת, יכול להיות שבצעירותך צברת מספר מצוות שאתה לא מודע לקיומן, לכן עדיף לחיות כמה שיותר שנים וכל שנה לוודא שאתה צובר חטאים למקרה לא צפוי.

dima269

New member
פילון יקר,

הפיתרון אולי לא אינטואיטיבי, אבל קיים. המצווה פרו ורבו תיחשב ככזו רק אם שני חלקי ההיגד מתקיימים. משמע, מספיק שחלק אחד לא יהיה נכון, כדי שכל המצווה לא תחשב. מילת המפתח מבחינתנו היא "רבו". אם אנחנו לא מתרבים, נפתרה הבעיה. לכן, כל זוג שאכפת לו, דואג שלא יהיו לו יותר משני ילדים.

סלוניק

New member
מי קורא לי בשמי?

מה עם מצוות קצת יותר בעייתיות, כמו איסור משכב בהמה?

dima269

New member
זה אולי מקורי,

אבל בהחלט לא בעיה לעבור על האיסור הזה. מידי פעם מתפרסם לו סיפור על חוויות מיניות שמתרחשות בפינת בר באיזה קיבוץ / מושב. לפני שאתה מתחיל להתרעם, אף אחד לא אמר שלעבור על המצוות זה עניין קל ופשוט. יש דברים שהם פשוט חשובים.

יש לי שאלה....

נגיד ואני נוסע באוטובוס, והינה לפתע מבלי ששמתי לב האוטובוס עוצר בתחנה שלי. אני חייב לרדת בתחנה עצמה, כי התחנה הבאה אינה במרחק הליכה מזאת, ואין לי כסף לעוד אוטובוס חזרה. משמע הדבר שאני צריך לקום, אך אבוי! איש מבוגר עלה על האוטובוס המלא, ומחפש מקום ישיבה ללא הועיל. הכיצד אקום ממושבי, מבלי שאותו זקן יחשוב שאני מפנה לו את מושבי? האם תוכל לעזור לי, ידידי המלומד..?

niv1990

New member
ואוו אתה טוב!

מה גם שאם אני מתאבד אני מפחית את מספר החוטאים ובכך מרב את הגאולה, דבר שהוא אסור בתכלית.

dima269

New member
כן כן

אתה רואה, כל אחד יכול, פשוט צריך קצת מעוף. בזכות אנשים כמוך וכמוני נוכל לדחות את הגאולה כמה שרק נרצה.

למעלה