שאלה לכולם:

שאלה לכולם:

הארגון הידוע בכינוי אש"ף קם בשנת 64. כבר אז הוא החל להסית בקיצוניות נגד המדינה הידועה בכינוי ישראל. הכיבוש כאמור החל רק בשנת 67. עכשיו שימו לב: בשנת 64 כאשר עראפת מקים את ארגונו האנטי-ישראלי, עמו כבוש ע"י ירדן, אשר מונעת את הזכות הפלשתינאית לעצמאות. בשטחים שורר רעב ומדינה פלשתינאית זה בגדר בדיחה גסה. כבר אז הוא מסית נגד ישראל ותוקף את ישראל. ובכן, מדוע הוא קורה לארגונו הארגון לשחרור פלשתין? הרי פלשתין כבושה ע"י ירדן והוא תוקף את הצד הישרלי, הנייטרלי בכל הוויכוח. ב67 ישראל כובשת את שטחי יו"ש. לפתע, אותם פלשתינאים שרק שנה לפני כן תקפו את ישראל ללא סיבה, כאשר השטחים שלהם שהיו כבושים, כנראה לא ממש עניינו אותם כי הם לא עשו הרבה בנידון, מתחילים להתלונן לאו"ם, באמת מסכנים. המסקנה המתבשת היא שעראפת אינו רוצה בשלום עם ישראל ולכן רק הפרדה חד צדדית היא הפיתרון למצב המסובך שבו אנו תקועים בגלל מלחמת ההתנחלויות.

ברוך שובך אמיר..

כשאתה חוזר לארץ אתה חוזר לנוער מרצ או לתנועה כלשהי? דרך אגב- העובדה שאש"ף זה אירגון אפילו טרוריסטי לדעתי לא אמורה לייצג את כל העם הפלשתיני.

זה דווקא כן.

מכיוון שזהו המנהיג של העם הזה. בבנק"י החבר´ה שם טוענים שהוא לא מייצג את העם שלהם. ואני דווקא אומר שהוא כן. הארגונים שמייצגים אותם זה חמאס, הג´יאהד האיסלמי וגדודי חללי אל אקצה. עראפת משתף פעולה עם כל הפלוגות האלו, הוא המפקד, הוא הנבחר שלהם. הם לא רוצים שלום. אני יודע שאי אפשר לבחור להם את המנהיג כמו שהם לא בוחרים את זה שלנו, אבל לפחות בשנים הקרובות כאשר הארגונים המוסלמיים ובראשם עראפת שולטים, לא נוכל לעשות שלום, ונצטרך ליצור גדר גבול.

מיכל**

New member
בהרבה מאוד מקרים

השלטון לא מייצג את כל העם, במיוחד כאשר המדינה לא דמוקרטית [וכאן בכלל אין מדינה אז..], תיקח לדוגמא את גרמניה הנאצית, אתה באמת חושב שכל הגרמנים רצו להרוג את היהודים, צוענים, הומוסקסואלים, שחורים...? אני בטוחה שלא, אני גם בטוחה שאולי לא בהתחלה אבל לקראת סוף המלחמה ואחריה רבים מהגרמנים התביישו וסלדו לחלוטין מהשלטון שכביכול מייצג אותם... ויש עוד המוני דוגמאות [אפגניסטאן, איראן, עיראק...]

את לא יכולה להשוות...

בין גרמניה לבין הפלשתינאים, מכיוון שמדי יום את רואה כיצד העם שם לוקח חלק בהסתה המוסלמית חסרת הרסן. אם לא עראפת, אם מי את רוצה לנהל מו"מ? עראפת הוא הרע במיעוטו, אבל זה לא אומר שהוא טוב. לפעמים, האוייב אינו מעוניין בשלום. וגם אם העם באמת לא חושב שהשלטון מייצג אותו, מי שמייצג את העם זה ארגונים מוסלמים קיצוניים. לא יכול להיות שברגע שפסגת דיונים אחת נכשלת פותחים בטרור רצחני, מה זה הדבר הזה? אם הם רוצים שלום באמת, הם צריכים להבין ששני הצדדים עושים וויתורים כואבים- אנחנו מוותרים על שטחים, הם מוותרים על הטרור האיסלמי. משום מה, כל פעם שאנחנו מסכימים לוותר על שטחים, הטרור האיסלמי מכה שנית, והם חוגגים וחוגגים. זה לא נראה לך קצת מוזר?

חגיגה???

חשבתי לא להשתתף אקטיבית בפורום ולתת לנטע לכתוב בשמי אבל here goes אדון אדון אתה באמת חושב שאנחנו סתם תקועים במצב כל כך פשוט (ושאני אומרת אנחנו אני לא מתכוונת לישראל או אני ואתה אלא כל הצדדים שמשחקים בסכסוך הזה). אתה באמת חושב שישראל הייתה מוכנה לוותר על הכל וקיבלה בתמורה רק טרור? חוץ מזה אתה התייחסת לשטחים במובן התנחלויות מה עם כל השטחים הכבושים מה עם כל האנשים שחיים בתת תנאים, שמושפלים, שלא מקבלים מים ואפילו נמנע מהם לקבל טיפול רפואי בלי לעבור מחסומים בדרך במקרה הטוב. ישראל משחקת חלק מאוד גדול בסכסוך, המדינה הזאת היא לא שה תמים.

רגע רגע רגע...

בין השנים 49-67 היה העם הפלשתינאי תחת כיבוש ירדני. גם אז לא היה אוכל ומים, בתי חולים? חח. המצב היה איום ונורא, אבל, כבר אז, יצאו הארגונים המוסלמיים בהצהרות ובמעשים אנטי ישראליים, כבר אז הם שנאו אותנו. אותנו הם תקפו, אבל לא את הירדנים. אז שני דברים: 1. הבעיות הכלכליות שם הן לא רק בגללינו, 2. אם כל פעם שיש מו"מ הם מתחילים לתקוף אותנו, זה לא אומר משהו? כל פעם שיש מו"מ, הארגונים האיסלמיים מתחילים להסית ולתקוף אותנו, והעם הפלשתינאי הוא המשת"פ שלהם. זה לא אומר משהו? זה אומר שהם לא רוצים שלום. שלום=כלכלה יותר יציבה. הם משום מה דוחים את הכלכלה היציבה כל פעם! 3. אם תוקם מדינה פלשתינאית שני דברים יהיו: א. הכלכלה בשטחים לא תשתפר וזכויות אדם יהיו תחת הארגונים ה"ליברליים" הידועים בכינוי חמאס והג´יהאד האיסלמי, יהיו בדיחה. ב. ההתקפות על ישראל יימשכו ואף יתגברו. הפרדה חד צדדית תביא להבאת ביטחון לישראל. והחבר´ה מצד שני? שייזכרו באותם רגעים יפים כאשר הם סירבו להצעה של הבריטים ב38 ואנחנו הסכמנו.

aaa123

Member
קראתי שיש גורמים ברשות הפלשתינית

שקוראים לוותר על זכות השיבה אבל לא לוותר על חלוקת ירושלים. ערפאת לא מייצג את כל העם שלהם. לא כל העם הפלשתיני בעד התעקשות על זכות השיבה של הפליטים. יש גם אפשרות אחרת שלא נוסתה ,והיא להעמיד לדין את ערפאת ואת כל הגורמים שאחראים לפשעים נגד אזרחים שלנו ולדבר עם מנהיגות שתיבחר באופן דמוקרטי מתוך השאר. הדבר היחיד שאני יודע הוא שממשלות ישראל לא ניסו את האפשרות הזאת. אני לא יודע שהיא לא קיימת.

למעלה