שאלה לכולם

dvide a

New member
שאלה לכולם

שאלתי כבר מספר פעמים ולא קיבלתי תשובה ברורה או קיבלתי תשובות שלא ידוע אם מישהו יודע או חווה אשמח לקבל תשובה חולה אשר משתמש בתרופה מהדור החדש וחווה התקף האם עוצמת ההתקף הייתה שונה בגלל לקיחת הכדורים האם הורידה את עוצמת ההתקף או לא היה שינוי כל שהוא.. שבת שלום ומודה מראש

אין תשובה אחת

לבן שלי (שלוש וחצי עוד מעט) יש אפילפסיה, הוא בתרופה החמישית, ועדיין יש התקפים, אבל בהשראת התרופות או הקוקטיילים הם משתנים כל הזמן. בעוצמה, באורך, במאפיינים. כלל האצבע הוא שהתרופות מאזנות שליש מהחולים, משפרות את המצב לשליש ולא משפיעות על השליש השלישי. אז זה מאוד מאוד תלוי. אין מה לעשות, צריך לקחת נשימה עמוקה, הרבה אורך נשימה, ולצאת למסלול של ניסוי וטעיה/תהיה. אל תתייאש

chaplin81

New member
בהמשך לתגובה מעליי

אממ.. שהייתי פיצפון נתנו לי טגרטול ומשם עברתי לדפלפט.. התקפים שונים לגמרי. למזלי עלו מהר על זה שלא מתאים לי טגרטול כי היו לי 2 נפילות (היחידות בחיי ..) כאשר עברתי לדפ' היו פה ושם התקפים בעוצמה נמוכה (לא נפילות ,אלא תזוזה רגעית ביד) ותדירות התקף ארוכה בין התקף לחברו (ובד"כ אני הייתי אשם ..שינה,שתיה וכו')

אצלי אישית

הלמיקטל שינה את כל התמונה. למרות שאני עדיין במעבר בין-תרופתי, למרות שאני עדיין גם עם הדפאלפט (עוד לא הגעתי למינון מלא של למיקטל), השינוי כבר עצום. אין לי התקפים בכלל, גם לא טיקים, אני הרבה יותר עירנית והרבה יותר פעילה - תשובה מקוצרת. לתשובה המפורטת יותר: זה מאוד תלוי בחולה עצמו, כי החולה עלול לגלות, שהוא אלרגי לתרופה מסויימת (ודווקא מהדור החדש) ותרופה אחרת (מהדור הישן) עשויה לעזור לו הרבה יותר. יש אנשים, שהגוף שלהם מפתח חסינות לתרופות, במקרים כאלה יש פיתרונות אחרים, כמו דיאטה קטוגנית לילדים ונוער, כמו ניתוח ועוד...

chaplin81

New member
דור חדש.. זה לא של מכשיריי פלא'???

מה ההבדל חדש ישן מבחינת כדורים?? מה נכלל בחדש ?

אילןאבא

New member
דור חדש-תרופות שאושרו בעשור אחרון

דור חדש - למיקטל, טגרטול, gabapentin, tiagabine, oxcarbazepine, levetiracetam, zonisamide דור ישן - קרבאמזאפין, פנולברביטול (לומינל), דפלפט / וולפוראל ועוד

dnl9

New member
זהב לבן מה בגלל הדפלפט היו לך

טיקים איזה טיקים אם אפשר לשאול מפני שהבת שלי בת9.5 עכשו לקראת סיום המעבר מדפלפט ללמיקטל היא הגיעה לרמה שלה ומורידים לה במקביל את הדפלפט תרופה ממש איומה . לגבי הלמיקטל נראה לי שהיא עושה טיקים לילדה שלי יש בעיניים ובראש. אשמח לשמוע .

תן לזה זמן

עם הדפאלפט לא הייתי מאוזנת גם במינון של 2,700 מ"ג ליום. הייתה לי נשירת שיער קשה (השארתי אחריי שובל שיער בכל מקום), בנוסף השמנתי ואף דיאטה לא עזרה לי. היו לי גם טיקים וגם התקפים קשים. מאז שהתחלתי עם הלמיקטל המצב הרבה יותר טוב. בהתחלה היו לי התכווצויות שרירים קשות, כאבי ראש ובחילות בלי הפסקה. עכשיו עם הזמן המצב הולך ומשתפר, קורה לי שאני מאבדת דברים קטנים מהזיכרון, ואח"כ זה משלים את עצמו, כמו מילים, כמו שמות... אבל אני נותת לזה את הזמן של זה, שאגיע למינון התחלתי מלא של הלמיקטל ואז יורידו לי את הדפאלפט... רק לאחר שאפסיק לקחת דפאלפט יתחיל המבחן האמיתי, שימשך חודשיים. בהצלחה

למעלה