שאלה לכולם:

Alfasa

New member
תלוי במליון דברים לדעתי..

לי לפחות אין דעה כללית. אפילו בכל תנועת נוער לבד יש עוד מליון קטגוריות. בצופים למשל, יש שבטים שמחנכים לערכים טובים ובונים אנשים טובים, ויש שבטים שהניצחון על שבטים אחרים הכי חשוב להם והם מוכנים גם ללכת מכות ולהרוס מבנים של שבטים אחרים רק בשביל הכבוד. קיצר- משתנה :)

חלמית

New member
את צודקת אבל..

לכל תנועה יש איזשהן מטרות עליונות שנובעות מהערכים שלה..

Alfasa

New member
נכון, אבל הערכים מתחילים להשתנות

בחלק מהתנועות לפחות. זה העניין...

ככחשית

New member
אני מצטערת שאני נדחפת פה...,

רק רציתי להגיב בקשר לזה. לצערי , או למעשה , לצער החברה שלנו , תנועות הנוער כבר מזמן לא בעלות השפעה בהקף נרחב (פעילויות שמשפיעות על אופי ועיצוב החברה בארץ) של מימוש ערכיהם ומטרותיהן . מה שעוד יותר מעציב הוא הגורם לכך. בכל אופן ,התנועות מתחלקות בכל מיני סגנונות , יש את שוחרי הסוציאליזם , אלה בעלות הפן הפוליטי , והקבוצות האחרות שאליהן מתקבצים אנשים בעלי מכנה משותף (נוער אל נוער , אחרי ... וכו') בכל אחת מהדוגמאות ניתנת סוג של מסגרת , מעבירה בתוכה קשרים וסוגיות , מאפשרת התמודדויות שונות עם מצבים מגוונים והזדמנות לרכוש יכולות,להכיר,ללמוד ולהתפתח בכל תחום.. זו עיקר החשיבות של תנועות הנוער במישור האישי לדעתי. במישור החברתי הרחב .... מעבר להזדמנות לרכוש יכולות תקשורת בין אנשים וההזדמנות להכיר אורחי חיים שונים , חשוב מאוד גם הפן הקהילתי. בכל מושב\שכונה\קיבוץ\יישוב שקיים בו סניף , קיימת גם קהילה , שהמשתתפים בו הם משתתפים מהקהילה , כאשר מתקיימת פעילות , הקהילה מתחזקת . אם לא תהיה הפעילות בגלל שלאחד המדריכים היה חשוב יותר ללמוד למבחן עוד שעה או למדריכה אחרת היה חשוב יותר לראות איזה תוכנית בטלויזיה , גם לחניכים יהיו דברים חשובים יותר מאשר לבוא ולהפגש בפעילות , כתוצאה מכך הם יפסיקו להגיע , הוריהם יאבדו את אמונם והערכתם לסניף ותווצר עוינות כלשהי בקהילה.. וככה מתפתחים יותר ויותר אנשים בתוך עצמםובלי מסגרת חילופית שאלייה הם יכולים לפנות תמיד. לכן , תנועות הנוער חשובות עד מאוד , בכל צורה שהן באות . אפילו אם יש להן פן פוליטי וזה עושה להן פוזה מעאפנה , הן עדיין חשובות :)

SadClown

New member
אני אוהבת...

אני בתנועת נוער של "אחרי!", הכנה לצבא. זה עושה לי כל כך טוב... ממש מחזיק אותי לפעמים. אני מאוד בעד... מה גורם לך לשאול?

חלמית

New member
מה שגרם לי לשאול זה..

שהשנת שירות שלי היא בנוער העובד והלומד
ואני מרגישה שזה קצת מתנגש לי עם מיכא"ל.. כי במיכא"ל הכל זה על מימוש עצמי ובתנועה הכל שיתופי ואין כל-כך מימוש עצמי אלא יותר הגשמה קבוצתית.. אני לא ממש יודעת איך להסביר את זה..

SadClown

New member
אממ...

גם אצלנו יש הרבה הגשמה קבוצתית, מהבחינה של להיות ביחד, להתקדם יותר כקבוצה, לפעול יותר בקהילה... אבל לא יודעת, זה לא מתנגש לי במיכא"ל. להיפך לפעמים זה אפילו מגשים לי את מיכא"ל מהבחינה הזו שמיכא"ל אומר שאפשר להצליח בדברים קשים, והפעילויות מוכיחות לי את זה, כי יש שם מאמץ פיזי קשה. וגם זה תורם לי להגשמה העצמית שלי למרות שאני חלק מקבוצה... מעלה לי את הבטחון, נותן להתמודד עם דברים, לארגן דברים בשביל הקבוצה...

pilpelmemule

New member
ד"א חזרתי חח..

אני כל כך מאושרת שחזרתי למחשב
.. ולתופים [ויקטוריה]
..

noagdfan

New member
ואבוי!!!!!! ../images/Emo2.gif

אסנה סנה הוט בננה נה נה נה נה נה נה נה נה נה נה. {חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח, יכולים לנחש מאיפה זה? LMAO} אה ודרך אגב- welcome back

pilpelmemule

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo99.gif

אחד הסרטים השווים שיצא לי לראות.. רפיקייי

למעלה