שאלה לכולם

shuky63

New member
אני מתחשמל בעבודה שלי לפחות

פעמיים בשבוע ועדין ממשיך לגמגם. לדעתי סיפור הברק הוא בערך כמו כל הספורים על הנכים שקמו מכסא הגלגלים שלים והתחילו ללכת במהלך כינוסים של רופאי אליל שונים. יש לי סיפור יפה בנושא: לכפר אחד מגיע רופא שמתימר לרפא כל מחלה ומום נאספים כל אנשי הכפר בכיכר והרופא קורא למי שיש לו בעיה ומחפש פתרון לבוא אליו.קודם בא מישהו עם קביים.איך קוראים לך שואל אותו הרופא.מוסא,אומר האיש.אחריו עולה עוד אחד.איך קוראים לך שואל הרופא. דד..דדאוד אומר האיש. שם הרופא את שניהם מאחורי וילון,מעלה קטורת ולוחש לחשים ואז צועק: מוסא זרוק את הקביים,ושני קביים נזרקות מעבר לוילון.דאוד תגיד משהו צועק הרופא. ממ..ממו..מוסא נפל אומר דאוד.

lor2

New member
קראתי פעם סיפור

שהתרחש בפנימייה האנגלית המפורסמת איטון לפני כמה עשרות שנים, לא זוכרת בדיוק מתי. מסופר על בחור מגמגם שעבר טיפולים רבים בגמגום ללא הצלחה, עד שחבריו בפנימייה החליטו לרפא אותו. הם הכריחו אותו לאכול נרות, אחר כך מינו אותו לנואם, מילאו את פיו באבנים ואילצוהו לדקלם את סיפורו של דמוסטנס, גדול נואמי יוון העתיקה (שגמגם בילדותו וריפא את עצמו על ידי אכילת אבנים, אתם בטח מכירים את הסיפור). לאחר שכלום לא עזר, קשרו אותו למזרון וזרקוהו לבריכה. הוא צעק לעזרה, מבלי לגמגם, והם הוציאו אותו. לפי המסופר, הוא לא פסק מלגמגם לחלוטין מאז, אבל הצליח לדבר בשטף כמעט מלא (omadawn, לא ידוע לי אם הבריכה התחילה לגמגם
). אין לי מושג עד כמה הסיפור הזה אמיתי. בכל מקרה, למצב הנפשי יש השפעה על הגמגום, כך שלדעתי קיים סיכוי שטראומה תביא לשיפור (או להחמרה) בחומרת הגמגום (לא לריפוי מלא – לשינוי לטובה או לרעה), אבל מי יודע למה היא עוד תגרום...
ובמילים אחרות, דו נוט טריי דיס אט הום.

shuky63

New member
גם אני שמעתי פעם סיפור איך טראומה

ריפאה גמגום. הייתי בהופעה של חופני כהן(אח של יזהר).הוא סיפר שאמא שלו היתה אישה חכמה שרבים באו לשאול בעצתה.פעם באה אישה וסיפרה שהבן שלה נבהל מימשהו והתחיל לגמגם מאז.אמא שלו אמרה לה להביא את הילד לחצר שלה מחר בצוהורים, ואז שפכה עליו במפתיע גיגית מים קרים מהגג.והפלא ופלא הילד הפסיק לגמגם. אתם מכירים את השיטה להפסיק שיהוקים על ידי הפחדה?אז תעשו אחד ועוד אחד ובואו נרשום פטנט!

lor2

New member
(שוקי, שים לב שבסיפור שאני מכירה

הבחור לא נרפא מהגמגום, אלא שיפר את השטף בהרבה... ריפוי מלא זה כבר עניין אחר
).

a9981

New member
בדיוק...

לגמגום יכולות להיות הרבה סיבות. למה לקבוע שאצל כל המגמגמים זה גנטי ? אין שום הוכחה.. (ועוד בכזאת נחרצות..)

shuky63

New member
אולי כי כל סיבה שמישהו יביא להתחלת

גמגום אפשר למצוא עוד הרבה אנשים שהסיבה הזאת קרתה גם להם ולא התחילו לגמגם,כך שחיב להיות עוד גורם.

למעלה