שאלה לכולם!

שאלה לכולם!

תגידו לי האם באמת כדאי לעבור לגור בחו"ל? תגידו לי יתרונות חסרונות? אשמח לקבל תשובות מכולם =)

mishi79

New member
שאלה קצת הזויה...

זה כמו שאני אשאל אותך אם כדאי לגור ברמת גן או לא... כל אחד והחיים שלו. מי את? מאיפה? מה את עושה בחיים?יש לך ניירות עבודה למדינה אחרת? יש לך תואר במשהו? מה את מתכננת לעשות עם עצמך? איך האנגלית שלך? את יודעת עוד שפות?

טוב...

אני כרגע חיילת משתחררת עוד כמה חודשיים ואני שוקלת לעבור לגור בחו"ל אין לי שום תואר והאנגלית שלי יחסית טובה וכן אני יודעת עוד שפות...

SupermanZW

Well-known member
הסיכויים שלך קלושים כרגע

לכי ללמוד, תעשי תואר באחד המקצועות המבוקשים של מדינה אליה את מעוניינת להגר, ואם השפה המדוברת באותה מדינה אינה אנגלית רצוי שתדאגי לדעת אותה היטב. אגב, השאלה שלך "איפה כדאי לגור, בארץ או בחו"ל" היא מאוד סובייקטיבית, ותלוי מהו אורך החיים המועדף עלייך, מהי המנטאליות המועדפת עלייך, מהו האקלים המועדף עלייך, איזה סוג של הזדמנויות את מחפשת, מהו המקצוע בו את מעוניינת לעסוק ומהם התנאים שמקבלים באותו מקצוע במדינה בה את מעוניינת לחיות, סגנון הבניה בערים של המדינה, כמה זמן את מוכנה לנסוע לעבודה, יוקר המחיה ביחס לשכר במקצוע שתבחרי במדינה בה את מעוניינת לגור, ובטח יש עוד דברים החשובים לך שלא חשבתי עליהם כרגע ולכן לא כתבתי, אחרי שתעני על השאלות האלה יהיה לך כיוון.

למה לדכא יצרים כמו שלנו

אם את משתחררת ורוצה לחיות בחו"ל, בעיקרון כדאי לך לבחור מדינה ידידותית לישראלים (כמו אמריקה), מקום באותה מדינה שיש לך בו מכרים בעדיפות (או מכרים של מכרים) וכמו כן, קולג' או אוניברסיטה שתוכלי להירשם אליה. עדיף לך לחיות במדינה אחרת על ויזת סטודנט ולא להגיע כמהגרת, כי שום מדינה (כמעט) לא אוהבת מהגרים, וזה כולל את ישראל. עושים להם צרות מכאן עד סיציליה (אני במילאנו), אז כדאי להיזהר מהמילה הזו בכלל. אחרי שתחיי קצת בחו"ל, תביני איך זה עובד בדיוק. המלצה שלי, תמצאי מקום שיש בו חבר'ה ישראליים טובים והגונים. יש בעזרה של חברים צורך מאוד גדול בעולם הגדול. איך זה לחיות בחו"ל? שונה מאוד מאוד מהארץ. מנטליות אחרת, יש דברים טובים ויש דברים פחות טובים, הכל תלוי מה את רוצה להשיג עבור עצמך. בהצלחה. שלומי

SupermanZW

Well-known member
אם היא לא עשירה היא לא תוכל לממן

לימודים בארה"ב, כפי שאתה ממליץ לה לעשות, למעשה לימודים ברוב המדינות המפותחות בעולם יקרים יותר מבישראל למי שאין לו אזרחות של המדינה בה הוא לומד (ובארה"ב הם יקרים יותר לכולם). עדיף לה ללמוד בישראל ואחרי שיהיה לה תואר להגר למדינה שתענה על דרישות ההגירה שלה באמצעותו.

SupermanZW

Well-known member
היא לא יכולה לבנות על מילגה

רוב הסיכויים שלא תקבל מלגה, גם משום שאינה אזרחית אמריקאית וגם משום שהיא לא יכולה להיות בטוחה שהיא תהיה מצטיינת.

airdene

New member
ישנן הרבה מילגות שאינן תלויות

בהצטיינות אלא בהשתייכות לקבוצה חברתית כזו או אחרת. אבל כדי לדעת יותר על לימודים בחו"ל אולי כדאי לך, אלמונית מקורית 1, לבקש עצה בפורום לומדים בחו"ל...

SupermanZW

Well-known member
מלגות הנתנות על "השתייכות לקבוצה

חברתית" ניתנות לאזרחים, לא לזרים.

Downy

New member
מה זו השליליות הזו?????

הבחורה כמוני וכמו כל אחד אחר רוצה להגר. אני מאוד חיובית בעיניין.היא צעירה וזהו בדיוק הזמן לפעול.הלוואי ולי היה השכל אחרי צבא להגר. כן,זה קשה,אך ניתן לביצוע. אם היא תקבל תמונת מצב טובה ומעודכנת,אין סיבה שלא תצליח. אין ספק שקודם היא צריכה ללמוד,מפני שבלי תואר כמעט בלתי אפשרי להסתדר פה. יש מוסדות שנותנות מילגה למהגרים ואין זה נכון לומר "שרוב הסיכויים שלא תקבל". עליה פשוט לעשות סקר באינטרנט על מקצוע שהיא מעוניינת ללמוד,כמובן לבדוק אם יש למקצוע הזה ביקוש והיכן.

SupermanZW

Well-known member
את כנראה חושבת שכל אחד יכול לקבל

מלגה, רדי מהעץ, זה לא ככה בשום מקום. אי אפשר לבנות על מלגה כי אפשר להיות בטוח בקבלת המלגה, אם אין לה כסף לממן לימודים בחו"ל עדיף שתלמד בארץ.

Downy

New member
אם היא רוצה להגר....

עדיף שתלמד פה ולא בארץ.כמעט ולא מכירים פה תעודות מהארץ.אין ספק שהיא תצטרך מימון מהארץ. עדיף שתנסה להתקבל למוסדות לימוד שנותנות מילגות לפני כניסתה לארה"ב.

SupermanZW

Well-known member
אין מלגות באופן אוטומטי

את חושבת שכל מי שרוצה יכול לקבל מלגה, זה רחוק מהמציאות. אם אין לה כסף עדיף לה ללמוד בארץ, לא יכירו לה בתעודה מייד, היא תאלץ לעבור מספר מבחנים בארה"ב לאחר שתגיע לשם ע"מ לקבל הכרה בתואר וזה יעלה לה הרבה פחות כסף, אז היא תוכל לעבוד בארה"ב (במידה שתגיע לשם באופן חוקי).

למה ישר לדבר שטויות

"לכי תעשי תואר באחד המקצועות המבוקשים של המדינה" בלה בלה בלה וואלה חשבת על זה לבד? בחייאת, תשמעי לגור בחו"ל זה ממש לא קל. גם לגור לבד בתלאביב זה לא קל. השאלה זה כמה את מוכנה לזה.... בעקרון יש המון הצעות לעבודה בחו"ל גם אם השתחררת אתמול. מכירות וכולי'....אבל קחי בחשבון את הסיכונים שבעניין. את בארץ זרה, אמא ואבא רחוקים מאוד, אין חברים חוץ מאלה שעובדים איתך, ושוב- את בארץ זרה. מצד שני, יש אנשים שעשו את זה ונשארו בחו"ל הרבה מאוד זמן.

SupermanZW

Well-known member
יש עבודות כאלה אבל הן לא מסדרות לה

מעמד חוקי בארץ בה תעבוד בהן, לא חבל על הסיכון? הסיכון הוא לא להיות בארץ זרה רחוק מאמא ואבא, כי מי שעובד ומתפרנס יכול לממן את עצמו ולחיות ולהסתדר, הסיכון הוא מה שקורה אם נתפסים וכל התוכנית יורדת לטמיון, יש אנשים שלא נתפסים ויש אנשים שנתפסים, אבל למה לקחת את הסיכון? ללמוד תואר ולהגר איתו אחרי השגת אישור עבודה או תושבות קבע זה הדבר הכי חכם שהיא יכולה לעשות, אז היא תוכל לעבוד באופן חוקי, לחדש ויזת עבודה (או אם היא תקבל תושבות קבע זה לכל החיים ולא צריך לחדש) ולאחר מספר שנים להשיג אזרחות, למה לקחת סיכונים מיותרים שאפשר להמנע מהם? למה לחיות בפחד להיתפס שאפשר לפעול באופן חוקי, למה לעבוד לא חוקי עם משכורות רעב ובלי זכויות סוציאליות כשאפשר לעבוד באופן חוקי עם משכורות של מקומיים ועם זכויות סוציאליות? למה לא ללכת על הדרך הכדאית ביותר שבאמת תאפשר לה לחיות בחו"ל בכבוד כמה זמן שתרצה?

billc

New member
לדעתי לבחורה בת 20 זה אחלה רעיון

תסעי לשנתיים לכי לטייל בעולם, תכירי תרבויות ואנשים אחרים. השאלה שלך בגדול כללית מידי, כי חו"ל זה לא מקום ספציפי יש הבדל של יום ולילה למשל בין ניו זילנד לניו-יורק תחשבי מה שאת רוצה בדיוק לעשות בחו"ל, אם זה לטייל אז ניו זילנד, דרום אמריקה וכד" אם זה להתחיל חיים חדשים, אז עדיף לעשות את זה בצורה מסודרת.

תודה....

לכולם על העצות אני באמת צריכה להחליט מה אני באמת רוצה... ואני יודעת איך זה להיות חדשה בארץ זרה =) הייתי יותר בכיוון של לחיות בניו יורק או לוס אנג'לס אבל זאת גם בעיה כספית טוב נראה כבר =)

SupermanZW

Well-known member
אל תהיי נעולה על ארה"ב

דווקא לשם הכי קשה להגר היום (תתפלאי), אני ממליץ לך לברר את קריטריוני ההגירה של מדינות נוספות גם כן.

למעלה