שאלה לכולם

שאלה לכולם

המתכדר שלי התחיל לישון באיזור הקר של הטרריום ואין לי מושג למה?...פרטים שתבינו למה אני שואל:הטרריום 90 ס"מ הבית בצד שמאל שמעליו במרחק של 15 עד 20 ס"מ נורה 60 וולט וליד הבית שמתי מד טמפרטורה כזה של חדר ילדים שמראה רוב הזמן 25 מעלות ובלילה יורד מעט ולפי מיטב ידיעתי המתכדר זקוק ל28 מעלות ומעלה,זקוק לעזרה מכם..תודה ושבת שלום לכל הזוחלים בפורום.

בוקר טוב יהודה

25 זו טמ"פ בסדר גמור כל עוד יש לו אפשרות להגיע למקום שבו תהיה לו אפשרות להחשף לטמ"פ מעט גבוהה יותר. יש לי שאלה, איך הנחת את מד הטמ"פ ליד הבית? כשהוא נוגע במצע או מעל גובה המצע. אם הנחת אותו על המצע אז הטמ"פ שהוא יציג היא של גובה המצע ויכול להיות שהטמ"פ 2-3 ס"מ מעלה המצע תהיה מעל 25 מעלות.

בקשר למד הטמפרטורה

מד הטמפרטורה בצורת מלבן ארוך,3 ס"מ על 15 ס"מ בערך,כך שהחלק התחתון שלו נשען על המצע והחלק העליון נשען על דופן הטרריום,צמוד לבית של הנחש,וכרגע אין לי אפשרות לדעת אם 25 מעלות זאת הטמפרטורה הגבוהה ביותר כי זה מה שמראה מד הטמפרטורה. האם יש צורך להניח כבל חימום?

עד כמה שאני יודע את הטמ"פ המד חום

מודד למטה, איפה שהכספית נמצאת ולא באמצע או בקצה העליון לכן הטמ"פ היא טמ"פ המצע. אני לא חושב שיש להניח כרגע כבל חימום כי נשמע שלנחש מספיק חם גם ככה, אבל באופן כללי עדיף להשתמש בכבל חימום על שימוש במנורה.

למעלה