שאלה לכולם

brotos

New member
שאלה לכולם

האם אתם חושבים שאפשר להיות יהודי-דתי מבלי להאמין באלוהים? כלומר, להיות דתי בגלל שאתה חושב שהם מוסריים יותר, דעתניים, כי שם (בקהילה דתית) אתה רוצה לחנך את ילדיך ויש עוד סיבות רבות. אני הולך שנה הבאה לישיבה בגלל שאני רוצה אתגר אינלקטואלי ואוהב את עולם ההגות היהודי, אך איני מאמין באלוהים. מה דעתכם? ומה דעת הרב (אני יודע שאתה לא רב, אבל...)?

SupermanZW

Well-known member
מוזר

אין דבר כזה יהודי דתי שלא מאמין באלוהים, מההגדרה נובע שמי שלא מאמין באלוהים הוא אתאיסט ולא יהודי דתי. להיות מוסרי או לא מוסרי אתה יכול ללא קשר לדת. אם אתה מתכוון לחנך את ילדיך בחינוך הדתי עליך לקחת בחשבון שחלק מהחינוך הדתי הוא ללמד אותם להיות דתיים, גם אם ילדיך יהפכו לדתיים זה לא יהפוך אותך לדתי. לדעתי, אתה יכול ללכת לישיבה ולהנות מאתגרים אינטלקטואלים, אך תלמד גם דברים שלא יסתדרו לך עם ההיגיון ואז תעזוב, או שתשאר בשביל הכיף (אתגר אינטלקטואלי, כפי שציינת). גם אני לא דתי (למען הסר ספק).

מתופפת 2

New member
אני דווקא שמעתי...

יש אנשים שסוברים שאת התורה כתבו חז"ל, בעלי מוח חריף ומבריק. יש להם כל מיני הוכחות לאיך ולמה זה ייתכן, ולכן הם מקיימים את התורה- כי הם מסכימים עם אותם חכמים, אך לא מאמינים באלוקים. הם פשוט רואים את הדת כדרך חיים טובה ונכונה...

אלי ו.

New member
מוזר, מכיון שאדם דתי מחוייב לפחות

ל 13 העקרים שאחד מהם הוא שהתורה היא משמים.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אנשים שמקיימים את כל התורה מבלי להאמין באלוהים הם מגוחכים, מה גם שאפילו אנשים שמאמינים באלוהים לרוב אינם דתיים ומנהגיהם לא נובעים מהתורה, ואם הם מוסריים המוסר שלהם נובע מהמוסר הטבעי שלהם ומהחינוך שקיבלו, אשר הקשר בינו לבין התורה מקרי (אם הוא קיים). הדת היא דרך חיים טובה לאנשים מסויימים ורעה לאחרים, היא נכונה עבור אנשים מסויימים ולא נכונה לאחרים, מדובר בעניין סובייקטיבי ואינטרסנטי, הדת כבר מזמן אינה עניין של אמונה בלבד אלא קרדום לחפור בו.

למעלה