שאלה לכולם

hilapo

New member
שאלה לכולם

רציתי לדעת האם כולם או בעצם מי מקפיד לבצע את הבדיקת דם כל 3 חודשים של ההמוגלובין? האם יש כאלה שמבצעים בתדירות גבוהה יותר?ואם כן באיזה תדירות {טוב לחזור} הילה

King of pain

New member
ברוכה השבה ... ../images/Emo13.gif ...

אני עושה את הבדיקה כל 3 חודשים בדבקות - זו גם התדירות בה אני מגיע בדר"כ למרפאת הסוכרת , וממילא תוצאת הבדיקה משקפת את שלושת החודשים האחרונים . אם אני מוסיף לכך גם את העובדה שקופ"ח כללית , עד כמה שידוע לי , מסרבת לקבל בדיקה כזו בתדירות גבוהה יותר , אז הכל מוביל לכיוון של בדיקה כל 3 חודשים . בכל מקרה - מכיוון שיש מספר גרסאות לנוסחת חישוב ממוצע הגלוקוז עפ"י תוצאת הבדיקה , ניתן להפוך את הנוסחה , ולקבל אחוז המוגלובין משוער עפ"י ממוצע של בדיקות ביתיות רגילות ... זה כמובן אינו תחליף לבדיקה אמיתית , אבל יכול לספק פרופורציה כלשהי , וגם לדכא במקצת יצר של סקרנות , כדי שהחתול לא ימות ...
... ערב נעים , ויום-ירושלים שמח ( טוב מאוחר מלעולם לא , לא ? ... )

A1C - האם זה ממוצע שלושה חודשים ?

לקינג שלום, הדעה הרווחת היא שה A1C מייצג ממוצע של BG בשלושת החודשים האחרונים. מקורות אחראיים יותר נוקבים בערך של "חודשיים-שלושה". לקופת חולים כללית לא איכפת כמה אתה מודד A1C כל זמן שהמרווח מהבדיקה הקודמת הוא יותר משלושה חודשים. אם המרווח קצר ולו ביום אחד - התשובה חוזרת "בדיקה פסולה". ניסיתי לבדוק את עניין ה"ממוצע שלושה חודשים" באופן ביקורתי יותר. מצאתי מאמר שמתאר את הדינמיקה של תגובת יצירת ה A1C. במאמר נתונים מקדמי התגובה יחד עם המשוואות המתאימות. כאשר מיישמים את הנתונים בגיליון אקסל מתברר שתגובה לשינוי מדרגה ב BG מתייצבת כמעט לגמרי תוך חודש אחד, וגם בחודש הזה החשיבות של השבועיים האחרונים רבה לאין שיעור מן השבועיים שקדמו להם. אם תרצה, אשלח לך את הגיליון, שמאפשר לחשב A1C מתוך נתוני BG באופן רציף, זה בכלל לא ממוצע פשוט. שלח לי בקשה אל הכתובת [email protected]. המסקנה מכאן היא שהמדיניות המקובלת של בדיקה כל שלושה חודשים משאירה "חורים" ניכרים, במיוחד בזמן הסמוך לבדיקה הקודמת. מי שרוצה "לסדר" את ה A1C כרצונו צריך להשקיע שבועיים של מאמץ ויש לו 70% מה A1C המבוקש. עוד הערה: יש הרבה הבדלים בין אנשים בעניין אורך החיים של הכדוריות האדומות ולכן גם הבדלים בהווצרות A1C על אותו פרופיל BG. אין ספק שה A1C אמנם מייצג ממוצע של BG אבל אורך התקופה שהוא מייצג כנראה קצר בהרבה משלושה חודשים. גלעד

דואגת1

New member
גלעד אתה צודק מאוד...

מה ידוע לך על השפעת ערכים קיצוניים על התוצאה הסופית ? באיזה מידה זה "מעוות" את הממוצע ? קיים מכשיר ביתי שניתן לרכוש, אולם הוא יקר למדי ואיני יודעת אם הוא אמין.

מפתיע לחלוטין העיניין../images/Emo12.gif

אם כך למה עושים במקביל גם את בדיקת הפרוקטוזאמין שנותנת תוצאה של שלושה שבועות אחרונים? ולמה יש הבדל בן השתיים אם גם ההמוגלובין מושפע יותר מן התוצאות של שבועיים אחרונים הן לא אמרות להיות זהות או לפחות קרובות?

מצטער, לא מכיר פרוקטוזאמין

כמובן שמעתי על הבדיקה, אבל לא הזדמן לי להכיר אותה מקרוב. האם ראית הבדלים רציניים בין הבדיקות? ברור שצריך להמיר את ה A1C והפרוקטוזאמין למונחים אחידים של BG כדי שיהיה אפשרי להשוות. לדואגת1, קפיצות קצרות כמעט שאינו משפיעות על A1C. מתחילים לראות תגובה אחרי מספר ימים של BG גבוה יותר (או נמוך יותר). גלעד

דואגת1

New member
לגלעד ולשושן

בהיסוס מה, ליודעי אנגלית, אתר מקצועי למדי, ניתן לחפש מאמרים מדעיים בכל נושא, במקרה ראיתי על הקשר בין פרוקטומזין וA1C

amitp

New member
פרוקטוזאמין והמוגלובין HbA1c

בין שתי הבדיקות יש שני הבדלים עיקריים: 1.בדיקת ההמוגלובין בודקת "סיכור" (מצטער, לא מצאתי מילה טובה יותר לגליקוזילצייה
) של המוגלובין בתוך תא אדום, בעוד שבדיקת הפרוקטוזאמין (fructosamine) בודקת סיכור של חלבונים בפלסמה (מדד שהוא כנראה טוב יותר למה שאנחנו רוצים לבדוק). 2. בדיקת ההמוגלובין בודקת... המוגלובין, שאורך החיים שלו הוא +/- 120 יום לעומת בדיקת FA שבודקת חלבונים פלסמתיים שיש להם אורך חיים של כמה שבועות. בעקרון אין צורך להמיר את ערכי הבדיקה למדדי גלוקוז בדם על מנת להשוות, לכל בדיקה יש ערך בפני עצמה ויש לה את הטווחים התקינים שלה, כתלות במה שאנחנו רוצים למדוד. מן הסתם בדיקה שבודקת מרכיבים שלהם אורך חיים ארוך יותר (תאי דם אדומים בסביבות ה-120 יום) תהיה רגישה פחות ל"קפיצות" ברמת הסוכר מאשר בדיקה שבודקת רכיבים שהם בעלי אורך חיים של כמה שבועות (פרוקטוזאמין). למי שאין בעייה עם אנגלית, הנה מאמ‏ר מאחד המגזינים שדואגת1 צירפה אליהם קישור בנוגע להבדלים הטכניים בין תוצאות שתי הבדיקות.

למעלה