שאלה לכולם

• פותח הנושא hajy
  • פורסם בתאריך

nitzano

New member
אורי

אורי האם דרככם בשימוש בכח והעברתו ליריב כוללת אחסנתו של הכח ? אם כן .כיצד ? מה הן לדעתך הדרכים לאכסן אנרגית תנועה בטבע או העברת אנרגיה בין גופים (קפיצים , גומי , מנופים אנרגיה קינטית פלאסטית וכו .... ) ?

orii

New member
נמחקה הודעה מפורטת שלי

שכבר הופיעה בפורום??? קראו להודעה משהו כמו: "קל לבדוק", מנהלים הצילו. אני חושב שניצן מתיחס בהודעתו האחרונה לדברי שנמחקו... מה שכתבתי בהודעה בקיצור נמרץ: יש שיטות טאי צ'י שאולי דומות לשיטות קונג פו אחרות כך שאחת יכולה להוות בסיסי לשניה. לגבי מה שאני לומד אין זה כך. אני מזמין את שוקוקאן (או כל אחד אחר) להיפגש איתי ולבחון את הישום של עקרונות הטאי צ'י ולראות אם אנו מדברים על דברים דומים או לא. בקשר לשאלות של ניצן, בגדול הן קצת מעל הראש שלי. חיים מנסה לדבר בעיקר על דברים שהגוף שלנו מתחיל ללמוד. זה אומר להבין קצת איך להגיב ליריב בלי לפגוע בתנועה שלו: - להיצמד ולזוז יחד איתו (בעיקר) - לתת ליריב להעביר את האנרגיה מכה שלו ולהחזיר לו אותה (קצת) הנקודה השניה היא אולי הכי קרובה למה שהתכוונת. בכל מקרה, אני לא לומד בצורה מודעת שיטה לאגור אנרגיה (למרות שבספרים מדברים על שקיעת הצ'י לדאן טיין). אנחנו כן מדברים הרבה על שקיעה שגורמת לאנרגיה פוטנציאלית להפוך לאנרגיה קינטית עקב שינוי בגובה. כמו כן אנו מדברים הרבה על תנועה של הגוף כיחידה אחת - כגוף מסה אחת. ניתן, מן הסתם, כשאלמד יותר אוכל להתיחס יותר לשאלתך.

hajy

New member
שאלה לכולם

מאיזו סיבה התחלתם להתאמן באומניות לחימה?

nitzano

New member
../images/Emo4.gifאופס

לאחר שהתיחסתי לדבריך ושאלתי שאלותי .... שיגרתי ......(כנראה לחצתי חזק מדי על "שלח/י") .... והשרת נתקע
. באמת שלא בכוונה
. כנראה החליטו לנתק החיבור הלקוי וקיזזו הודעתך .

orii

New member
../images/Emo18.gif../images/Emo129.gif../images/Emo18.gif

ניצן, אני רואה שאימוני ה (YI) כוונה שלך הגיעו לשיא חדש, המחשבות שלך מוחקות הודעות מע דפי הפורום. הצילו
איפה פחד....כן ניצן אתה תמיד צודק.

nitzano

New member
אני |תמים| ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אתה מאשים בכונה תחילה ובמניעים למחיקה . ואני טענתי לחוסר כוונה תחילה ( תחילה לא היתה אבל אח"כ ....)
" ניצן אתה תמיד צודק. ".... עכשיו גם אתה צודק

שחור3

New member
אני התחלתי בגיל צעיר

אז זה היה בגלל שאבא שלי הלך!!!! ואכשיו אני פשוט אוהב את זה

תשובה ../images/Emo132.gif

התחלתי ללמוד אמנות לחימה כי זה קסם לי וסיקרן אותי ורציתי לדעת עוד. כמובן שיש את ההגנה עצמית אבל העניין פוחת ברגע שאתה מתחיל להתעמק באמנות וזה הופך להיות מן ניסיון לדרך חיים מסויימת והתפתחות עצמית גופנית ומנטלית. ומה גם שזה כייף ללמוד דברים חדשים ותרגילים שאחכ אתה יכול לתרגל ולשפר וזה עושה לך טוב על הנשמה.

frodo1

New member
התחלתי בגיל 11 וחצי בערך

בגלל שהייתי סתם תפיל מעצבן ורציתי ללכת עם אח שלי לכול מקום אז הלכתי איתו לנין-ג'יטסו אבל עכשיו אני הולך כי התאהבתי בזה.

שוקוקאן

New member
התחלות..

הפעם הראשונה - קראטה בגיל 12, כי חברים שלי הלכו. אני האחרון שנשאר שם, אבל רק עד גיל 15. הפעם השניה - קראטה שוטוקאן בגיל 25 (לפני שנתיים), כי תמיד ידעתי שאחזור לאמנויות לחימה מתישהו. אחרי חצי שנה הפסקתי כי זה היה אלים מדי בשבילי, והתחלתי קונג פו, מה שרציתי מאז ומעולם. ויום אחד אתחיל טאי צ'י...

orii

New member
ואם יגיע היום שבו תתחיל ללמוד

טאי צ'י...יתכן שיתברר לך אתה צריך קודם כל לשכוח את כל מה שלמדת (והכוונה בעיקר למה שהגוף שלך למד). לדעתי זה כמעט לא אפשרי. והנה הסבר עקרוני לכך: כמעט בכל אומנות מנסים להפוך תגובות מסוימות לטבע שני. זו הסיבה שאומנויות לחימה נלמדות במשך שנים. התגובות נהנכנות על פי הטאי צ'י מאוד שונות. יש להתעמק במשך שנים רק על תרגילים מאוד פשוטים לכאורה, עוד לפני שאתה מתקרב לאפליקציה. בתור אחד שמבלה הרבה בהדרכת אנשים שבאים לשיעור הראשון שלהם, אני רואה כמה קשה להתחיל לנוע טאי צ'י לאנשים עם רקע באומנות לחימה, ביחס לאנשים ללא רקע. מה שאני כותב מתיחס לטאי צ'י שאני לומד, לגבי גישות שונות בטאי צ'י יתכן שזה לא כך. מצד שני יכול להיות שמה שאני כותב נכון גם לגבי שיטות שונות. הכוונה שלי מתמקדת בדעה הרווחת שטאי צ'י ניתן ללמוד כמו איזו קצפת על שנים של אימונים באומנויות אחרות. דרך אגב, בהקשר לכך שרגילים לקשור טאי צ'י לאנשים זקנים, אני חושב שזקנים לרוב לא יכולים ללמוד את הטאי צ'י כאומנות לחימה, אלא במקרה הטוב כצ'י קונג - תנועה המשפרת את הבריאות.

שוקוקאן

New member
ל-orii

לגבי הקושי ללמוד אמנות לחימה אחרת כשאתה כבר יודע אחת - אני רואה ברקע קודם רק יתרונות, מפני שלמרות שהרבה דברים שונים בין אמנויות לחימה שונות, יש הרבה עקרונות שיושבים בבסיס של כולן. ספציפית לגבי המקרה שלי - כרגע אני לומד קונג-פו, כך שהמעבר לטאי צ'י נראה לי פחות "טראומטי", מפני שלשתיהן הרבה משותף. ועוד יותר ספציפית - המורה שלי יודע גם טאי צ'י, כך שאני מתכנן ללמוד אצלו טאי צ'י. הוא טוען שהקונג פו שהוא מלמד הינו בבחינת יסוד לטאי צ'י, כך שאפשר להגיד שגם כרגע אני מתקדם בטאי צ'י (אם כי ברור שלא כמו מישהו שלומד טאי צ'י..)

nitzano

New member
חולק על דעתך

ישנם עקרונות אשר אינם ניתנים לגישור בין הסגנונות החיצונים לפנימיים . לא משנה אם סגנונך סיני יפני או תימני (קרתימני דו למשפחותיו ). העיקרים לדעתי : 1. שימוש ב-אי . 2. הרפיית השרירים . 3. הפקת כח מתנועה של הגוף כיחידה אחת .

avshalomat

New member
לא שאני רוצה להתחיל

את הויכוח הזה שוב. אבל אני לומד אומנות חיצונית וושו אומנותי ובכל זאת אנחנו לומדים הפקת תנועה של הגוף כיחידה אחת. מפתחים את הכוונה (לפחות ממה שאני מבין) ואף כי המורה לא מכביר על כך מילים, התנועות בהחלט דורשות הרפיה של השרירים.

orii

New member
דומה, אבל מאוד שונה (ואלי לחתולין)

כן, ברמת המילים הרבה אומנויות במיוחד סוגי קונג פו שונים מאוד דומים. מדברים על אותם עקרונות של כוונה, גוף אחד, הרפיה...הכל טוב ויפה. הטענה שלי היא שיש הבדלים מאוד גדולים ומהותייםבין הישומים של אותם העקרונות. מה מהותי? מהותי לדעתי, זה שלאחר שנות אימון אתה לא יכול להחליף בניהם. אם הטבע השני שרכשת באימונים מסוימים הוא מסוים אז לרכוש אתהשני ידרשו מספר שנים כפול - לצחוק את הראשון וללמוד את השני (כפול כי אני נחמד, יש פתגם על כמה קל ללמוד נכון וכמה קשה לתקן שגיאות, גם הגיל עלול להפוך לגורם מגביל...כך ששנות העבודה עלולות להיות רבות עוד יותר). אבשלום, קל לבדוק את ההבדלים בעקרונות...

למעלה