למה דווקא:
1. אני לא עוקר אף אחד מבתיו. אני נותן להם אפשרות לעבור דירה, מה שנקרא, על ידי קבלת "סל העברה" (על לשון "סל קליטה") שימומן בחלקו על ידי ישראל, ובחלקו על ידי אירופה (אם תרצה) וארצות הברית. אם ירצו לעבור לארץ ישראל המזרחית או לכל מקום אחר בעולם - תפדל. אם ירצו להשאר בתחומי הרשות הפלסטינית - אני לא יהיה זה שיבוא ויכריח אותם לעבור לארץ ישראל המזרחית, לסוריה או אפילו לקנדה. האם התוכנית של האיחוד הלאומי אומרת שצריך לבוא, ובכוח להכריח אותם לעבור דירה? אם כן, זו עוד סיבה למה לא להצביע האיחוד הלאומי. אגב, התוכנית פה עם "סל ההעברה" הוצעה לפני שבוע בערך על ידי שר החוץ (נדמה לי), רק לא בשם הזה. 2. אין לי, כל עוד זה נעשה בהסכמתם. אני מתנגד לכל העברה בכוח של כל אדם, יהודי, מוסלמי או נוצרי. הבעיה שלי היא לא זה שהם לא יגורו בישראל, אלא זה שאתה צריך להכריח אותם בשביל שזה יקרה. 3. אכן יש חלקים גדולים בליכוד שלא משביעים את רצוני. אבל קיים חלק, אידיאולוגי, שכן משביע את רצוני, בעוד שאת אותו חלק אני לא רואה באיחוד הלאומי, ולמען אותו חלק אני אצביע ליכוד ולא איחוד לאומי. 4. אני שואל ברצינות, האם נראה לך הגיוני שאי פעם יקום המנהיג הפלסטיני, שיגיד "אני מוכן, מחר בבוקר, לחתום על הסכם העברת אוכלוסין עם מנהיג ישראלי, כדי להעביר את כל הפלסטינים לירדן"? נראה לך שהוא יחיה יותר מעשר דקות אחרי שיגיד את זה? אז, גם ליברמן ואלון קלטו את זה. כמובן שאני בעד הגירה מרצון, אבל כשאתה מציע תמריצים בשביל שיהגרו, זה לאו דווקא הגירה מרצון. מדוע? אנשים, שמציעים להם כסף ועבודה בשביל שיעברו וכו´, יכולים לא לראות את התמונה הכללית, ולהחליט החלטות שעליהם הם יתחרטו מאוחר יותר. הם יכולים להיכנע ללחץ בני משפחה להווה טוב יותר, ולהחליט החלטות שהם לא היו מחליטים באופן אחר. לא יודע, זה מה שנקרא "כשר אבל מסריח". ואגב, גם אז תהיה תוכנית ממשלתית כזאת - אתה חושב שמישהו יצליח להעבור 3.5 מיליון פלסטינים? 5. כמובן שהיא לא פתרה, בגלל שהיא לא יושמה מעולם. תוכנית הקנטונים בעצם מכניסה את הערבים למעין גטו, שבאמת אולי יהיה להם קשה לבצע פיגועים, אבל גם לא תהיה להם עבודה, יהיו סגורים בתוך העיר שלהם, עם צבא מסביב (אלא אם כן אני טועה, ואז תעמיד אותי על טעותי). תוכנית האוטונומיה היא מה שנדרש, אבל לא עכשיו אלא לאחר גמר הלחימה בטרור, סילוק ערפאת וההנהגה הקיימת, וכו´. 6. לא אני לא בעד מדינה פלסטינית, והקמתה תהיה גרועה בהחלט. אני לא חושב שזו שאיפתו, אני לא מאמין שהוא אפילו יקים אותה. כמו כן, בקשר לאמריקה, היא לא חייבת לנו כלום ויכלה גם מחר, וגם אם אף אחד לא התבטא בנושא, להכריז שמדינת ישראל צריכה להקים מדינה פלסטינית. וכי מה היינו עושים? מגישים את מחאתנו החריפה? לדעתי, מדינה פלסטינית לא תקום, וזה גם לא רלוונטי בשלב הזה.