שאלה לכולם

דנהבננה

New member
שאלה לכולם

לאור העובדה שראש השנה בפתח ולאור העובדה שלמשל אני,לא אהיה בארץ בחג,רציתי לדעת,איך אתם עושים את החלוקה עם בן/בת הזוג בכל הנוגע לחגים? האם אתם חוגגים גם את החגים היהודים וגם את החגים שבן הזוג רגיל אליהם? נתקלתי בזוגות, שדווקא לצד היהודי (גם גברים וגם נשים) היתה הסתייגות מחג מולד למשל. שאלה לכולם,גם לאלה שגרים בחו"ל
ובכלל,האם חשוב לכם שבן הזוג ידע ויבין מה משמעות ראש השנה,פסח וכו´ ? דנה.

oorly

New member
דנה יקרה

אצלנו למשל, למרות שבעלי התגייר הוא לא מאמין בכלום, אבל הוא מכבד את החגים והוא בא איתי למשפחה שלי בחגים (גם לפני שהתגייר). את החגים הנוצרים הוא לא חוגג. אבל אם אנחנו נמצאים בחו"ל בתקופת הכריסמס (כמו בשנה שברה) אז אין לי בעיה עם ארוחה משפחתית. את הסילבסטר אנחנו תמיד חוגגים כי זה היום הולדת שלי!!! וחוץ מזה יש לנו כל כך הרבה חגים שעוד כמה לא מפריעים לי. כל עוד לא הולכים לכנסיה!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חג שמח ושנה טובה!!!

GalGula

New member
אני לא יכולה לענות מנסיון

כי עדין אין לי מושג מה יהיה.... בן-זוגי כבר אינו נוצרי. הוא אתאיסט מוחלט. הוא לא ממש מתמצא בחגים (הנוצריים), וברור לי שאם תהיה לי התנגדות לחגוג חג זה או אחר - לא תהיה לו בעיה עם זה. מה שכן, יצא לי לחגוג עם משפחתו של בן-זוגי את חג הפסחא. סה"כ היה מדובר בארוחה משפחתית, היתה אוירה חמה ונינוחה, סבא וסבתא שלו הרגו אותי מצחוק, האוכל היה מוזר... נהניתי למדי. למחרת גם הלכנו לבקר את אחייניתו הקטנה ואת אחיו הקטן, עם ביצי שוקולד וארנבי החג משוקולד, החבאנו להם אותם בחצר והם היו צריכים למצוא אותם. בעיני חלק מהחגים הנוצרים הם לחלוטין לא מזיקים, ואפילו יכולים להיות כיף גדול לילדים. באותה מידה נראה לי שיכול להיות נחמד לחגוג את הכריסטמס. ולו רק בגלל שסה"כ מדובר בחג שהוא לדעתי לא מזיק. סה"כ חג משפחתי, הזדמנות להיפגש עם המשפחה ולשבת יחד, הזדמנות לקנות ולקבל מתנות... עדין לא יצא לי לחגוג שם את החג, אבל כבר פעמיים בן-זוגי היה כאן בארץ איתי בזמן הכריסטמס (הוא נוטה להתחמק מחגים שם...) ואני זכיתי במתנות ממנו, ממשפחתו ומחברים שהכרתי שם ושלחו איתו מתנות... את החגים היהודיים חשוב לי כן לחגוג, ברור לי שאם אחיה שם זה יהיה יותר קשה, אבל עדין אשתדל כמיטב יכולתי. חשוב לי שאהובי ידע עליהם, על משמעותם, ואני מקוה שתהיה לו נכונות להיות שותף וליהנות מזה, למרות התנגדותו העקרונית לכל מה שקשור בדתות. ואם כבר שאלת - איך זה אצלך דנה?

דנהבננה

New member
חגים

בעיקרון אני חילונית לגמרי אבל זה נחמד להנות משני העולמות. ההורים של בן זוגי מהזוגות שהולכים לכנסיה בימי ראשון אבל הם אף פעם לא ניסו לכפות את זה עלינו. דווקא זכור לי שבתקופה שבה גרנו ביחד (עברתי אליו אחרי חודשיים שלושה שהיינו ביחד,כשלמדתי שם) הם היו מגיעים לבקר וכמה פעמים זה נפל על חגים יהודים,כגון פסח או חנוכה. אז יצא לי לעשות ארוחת חג פעם או פעמיים ולספר להם על החגים שלנו. אם אתן שואלות אותי,זה היה סתם תירוץ לאכול טוב ולספר על העם היהודי שיודע לחגוג כמו שצריך
הם לא ממש מתמצאים בזה,אבל הם מכבדים את העובדה שאני יהודיה ומבינים שגדלתי על החגים האלה. את כל החגים הנוצרים עשיתי איתם,אבל כמו שציינת,בחג מולד למשל הם היו מרוכזים יותר במשפחה שנאספה לכבוד החג,מאשר בפן הדתי. פשוט חשבתי על זה,יוצא שבשבוע הבא אני אהיה שם בראש השנה...אז אולי נקנה
ודבש,סתם לשם הסמליות
ונאכל גפילטע פיש
דנה.

bisty

New member
אצלנו זה די דומה

שנינו אתאיסטים מוחלטים, בחגים היהודים הולכים למשפחתי וסיימון אפילו חובש כיפה,מאוד משעשע... כריסמס יצא לנו פעם או פעמיים לחגוג בצורה די סימלית מפני שהוא התגעגע לתחושת החג באותו תאריך סימלי ואין לי בעיה עם זה. כשהיינו שם בראש השנה לפני שלוש שנים הלכנו למסעדה רק שנינו אבל לא היה שום סממן של חג...אם אני לא טועה אכלנו פסטה והקשבנו לחבורת בריטים שיכורים שרים שיר של רובי וויליאמס...

למעלה