בימינו אומרים
"אין סומכים על הנס"... כמה שזה חבל, וכמה שזה מצער, אין סומכים על הנס בימינו!!! אמונה של כל אחד לעצמו זה ב"ה דבר מצויין, אבל אף אחד לא יוכל לקום היום ולהיות בטוח שאם עכשיו הוא ילמד פרק או שניים בגמרא, יתחיל לרדת לנו מן מהשמים... אז אם ככה, אף אחד לא יוכל בטוח שאם הוא ילמד תורה כל היום, מכת ברד תכה בפלשתינים, והפיגועים יעצרו... אנחנו חיים בתקופה של טומאה, אין לנו בימ"ק, אין אנשים "קדושים", אין קורבנות, ואין סמיכות על הנס... אז תעשו לי טובה, אנשים צריכים לתרום למדינה הזאת, וכן, גם אם זה רק שנה וחצי, כמו שההסדרניקים משרתים! אנשים מגינים על המדינה שלנו בחירוף נפש, מתים בשביל שאנשים אחרים יוכלו לחיות בבטחה, ואתם עוד אומרים "צריך לסמוך על לימוד התורה שלנו!". חס וחלילה, אני לא מזלזל בלימוד התורה, תמיד כשיש לי שעה פנויה, אני משתדל כמה שיותר ללמוד, אבל לצערי, אני לא מרגיש שזה מה שיציל אותנו היום... אנשים צריכים לתרום, ולא רק בלימוד תורה... מלחמה נפשית - הקשבה, אסיפות, הפגנות, שיחות, וכן, גם לימוד תורה זה דבר שאנחנו צריכים לעזרה ולחיזוק נפשי. מלחמה פיזית? כמה שזה חבל, לימוד תורה לא יעזור לנו... אתם כולכם יודעים על מה אני מדבר... בעז"ה נזכה לגאולה שלמה, -יובל-