שאלה לכולם......

שאלה לכולם......

בס"ד שלום! רציתי לשאול מה אתם חושבים על חוק טל? ועל זה שיוכל כל הרוצה לא להתגייס פשוט לא להתגייס.... ליאור "השריף" כהן

beckham17

New member
אני בעד החוק!!! אבל עם הסתייגות אחת

זכותם ללמוד תורה, וזו הדרך שלהם לתרום למדינה, אפילו אם זו לא המטרה שלהם!!! אבל בכ"ז צריך לאכוף את זה שהשב"בניקים ואלו שלא באמת לומדים תורה יתגייסו, או לפחות יעשו שירות לאומי, אחרת הם לא יותר טובים מכל משטמט רגיל!!!

LordNor

New member
למה שלא יתרמו למדינה???

למה דווקא אלה שלא לומדים בישיבות צריכים להגן על כל תושבי ישראל בעוד שאלה שלומדים בישיבות לא יעשו דבר למען המדינה? הצבא קבע לי פרופיל 21 ונתן לי פטור, אך למרות זאת אני מתנדב כדי לתרום למדינה!!! ללמוד תורה זו תרומה למדינה? במה? (תסביר את עצמך)

beckham17

New member
תשובה

אני אענה לך אם תענה לי על השאלה הבאה: למה אלה שהולכים לישיבות הסדר ועושים "רק" שנה וחצי צבא זה יותר טוב?

ה מ ש י ח

New member
"מדוע דמנו זול מדם החרדים?"

כך שואלים בתנועות הנוער, איך נצליח להסביר החלטת ועדת טל לחניכים? "החלטת הכנסת בנושא ועדת טל היא אחת ההחלטות הקשות שקיבלה כנסת ישראל אי פעם" כך אומרים מזכ"לי תנועות הנוער הציוניות- הנוער העובד והלומד, המכבי הצעיר, הנוער הציוני, האיחוד החקלאי, השומר הצעיר והמחנות העולים. החלטה זו תוביל לאסון חברתי. לפני אלף וחמש מאות שנים אמר האמורא רבה בתשובה לשאלה "מאי חזית דדמא דידך סומק טפי?" כלומר "מדוע אתה חושב שדמך שלך אדום יותר?". היום קיבלה כנסת ישראל באמצעות הכוח הפוליטי לקבוע כי דמם של החרדים אדום יותר; "אותם אלה שזכו להשתחרר מחובת השרות הצבאי הם אלה ששולחים אותנו למות בכדי שיצליחו לקיים את חובת הלמידה בשעה שבני גילם מגנים בגופם על עם ישראל". "נראה כי חברי הכנסת החליטו לעשות שימוש ציני ומשוחד בדמוקרטיה - הפטור הסיטוני עליו הכריזו ימיט חורבן על עם ישראל. אנו המתייצבים יום יום מול בני נוער ומחנכים אותם לשרת בצבא מתוך תחושת אחריות כבדה, נתקשה להסביר החלטה אומללה שכזו". עכשיו, תחשבו על זה מנקודת המבט שלי.

beckham17

New member
אז במקום זה בואו נכניס אותם לכלא

מה קרה לך???? אני לא חושב שהם צודקים, אבל אין ברירה אחרת. יש שם אנשים שבאמת לומדים תורה, וזו הדרך שלהם לחזק את הארץ והמדינה, שבהחלט זקוקה לכח לימוד התורה, שאולי יגרמו לרחמי שמים, והמלחמה הזו תיפסק! חוץ מזה, מה אתה רוצה לעשות, לזרוק את כל החרדים לכלא? יש שם כאלה שבחיים לא ילכו לצבא, אפילו אם יזרקו אותם לכלא, כי הם לא מאמינים בצבא, אלא רק בזכות התורה... אין מה לעשות!!! החוק הזה היה מתבקש, ואין פתרון אחר. ד"א גם אני מאמין שזה (שיש צורך עז בלימוד תורה כעת) נכון, אבל שיש גם צורך לשלב בזה שירות צבאי. לתרום גם במעשים. מקווה שפתרתי את הבעיה האידיאלוגית שלך.

ה מ ש י ח

New member
אתה לא מבין!!!!!

תקרא עוד פעם את מה שכתבתי ותפנה אלי במסרים האישיים.

chen5

New member
מי אמר שזה יותר טוב?

אלה שעושים שנה וחצי צבא הם הרבה יותר טובים מהחרדים שלא משרתים בכלל. הם מעין הסכם פשרה בין המשרתים שלוש שנים לבין החרדים שלא משרתים כלל. אך אין זה אומר שזה דבר טוב. מדוע חיילים לאחר שנה וחצי של הכשרה ממשיכים לעוד שנה וחצי של קרבות עקובים מדם, במיוחד בתקופה קשה כזאת, ואילו תלמיד ההסדר, לאחר שהצבא הכשיר אותו רשאי לחזור לביתו בשלום?! אולי בתקופות אחרות הייתה הצדקה לישיבות ההסדר, היום כולם צריכים לשרת שירות מלא, דתיים, חילוניים וחרדים כאחד!!!!!

beckham17

New member
חבל...

חבל שאתה לא מבין מה הקטע בהסדר. הסדר בא כדי לחזק את דורנו בדרך אחרת. דבר ראשון שירות נפרד, ללא בנות. דבר שני, לימוד תורה. אולי נראה לך שאלה שלומדים בהסדר עושים שנה וחצי צבא, אבל בעצם הם עושים 5 שנים צבא!!! לימוד התורה זה מה שמחזיק אותנו על אדמתנו. ללא לימוד התורה היינו מזמן גולים שוב (חס וחלילה, לא עלינו). מה שמקיים אותנו על אדמתנו זה התורה. ואין פלא שאנשים רוצים ללמוד לפני שהם מתגייסים. הרבה אנשים נחלשים בזמן שירותם הצבאי, לכן חשוב לקבל מטען רוחני לפני שהולכים לצבא. ולכן גם הרבה שמשרתים 3 שנים (מהציבור שלנו) הולכים לפני שירותם הצבאי למכינות קדם צבאיות ולישיבות גבוהות. בכל אופן, הסדר זה אכן דבר טוב!!! זה שירות צבאי של 5 שנים!!!

EMELY

New member
חוק טל??? ../images/Emo104.gif

אני רואה שאתם מדברים על חוק טל אני רק רוצה לומר שאני בחורה חרדית, המון בחורי ישיבות שאני מכירה מתנדבים במשמר האזרחי בעיקר בפעולות שטח שהסכנה בהם גדולה אני גם מכירה גברים נשואים ששרותו בצהל אחרי החתונה אז מה אנשים מבלבלים בשכל??? אגב אני מאמינה שאם צהל היה צריך את הבחורים האלה הם היו דואגים להקים להם פלוגה קצת יותר חרדית מהנחל חרדי

ה מ ש י ח

New member
אז תגרמי להם להקים.

אחרת הם לא יקימו אם אף אחד לא יביע עיניין בזה. אם הם יגידו לך "לא" אז תלחמי בהם כמו שצריך.

ה מ ש י ח

New member
שאלה למדריכים.

למישהו יש את החוברת "קטעים טובים להדרכת נוער" שהוצאה ע"י מועצת תנועות הנוער?? חוברת עבה, לבנה כזאת עם ציור גדול של סמל המועצה וכל הסמלים של כל תנועות הנוער בחזית. בכל מקרה, יש שם קטע, לקראת הסוף נראה לי, שהכותרת שלו היא "הכומתה והכיפה". אם יש לכם סורק, אתם יכולים להביא את הקטע הזה לפה? נראה לי נורא רלוונטי.

בימינו אומרים

"אין סומכים על הנס"... כמה שזה חבל, וכמה שזה מצער, אין סומכים על הנס בימינו!!! אמונה של כל אחד לעצמו זה ב"ה דבר מצויין, אבל אף אחד לא יוכל לקום היום ולהיות בטוח שאם עכשיו הוא ילמד פרק או שניים בגמרא, יתחיל לרדת לנו מן מהשמים... אז אם ככה, אף אחד לא יוכל בטוח שאם הוא ילמד תורה כל היום, מכת ברד תכה בפלשתינים, והפיגועים יעצרו... אנחנו חיים בתקופה של טומאה, אין לנו בימ"ק, אין אנשים "קדושים", אין קורבנות, ואין סמיכות על הנס... אז תעשו לי טובה, אנשים צריכים לתרום למדינה הזאת, וכן, גם אם זה רק שנה וחצי, כמו שההסדרניקים משרתים! אנשים מגינים על המדינה שלנו בחירוף נפש, מתים בשביל שאנשים אחרים יוכלו לחיות בבטחה, ואתם עוד אומרים "צריך לסמוך על לימוד התורה שלנו!". חס וחלילה, אני לא מזלזל בלימוד התורה, תמיד כשיש לי שעה פנויה, אני משתדל כמה שיותר ללמוד, אבל לצערי, אני לא מרגיש שזה מה שיציל אותנו היום... אנשים צריכים לתרום, ולא רק בלימוד תורה... מלחמה נפשית - הקשבה, אסיפות, הפגנות, שיחות, וכן, גם לימוד תורה זה דבר שאנחנו צריכים לעזרה ולחיזוק נפשי. מלחמה פיזית? כמה שזה חבל, לימוד תורה לא יעזור לנו... אתם כולכם יודעים על מה אני מדבר... בעז"ה נזכה לגאולה שלמה, -יובל-

למעלה