שאלה לכולם????

שאלה לכולם????

מישהו מסויים כאן, אמר לי "את בטח נמצאת בחברה השומעת" מדוע אי אפשר "לערבב"? אני רוצה להתחבר לחירשים,ולא מבינה,למה הם מסתובבים רק בחברה שלהם?לא מכלילה חלילה בברכה רות

צלף

New member
באיזה הקשר ../images/Emo35.gif ../images/Emo46.gif

לפי מה שאני מכיר - אין בעייה שתשתפי בפעולות חברתיות של כבדי שמיעה - להיפך את רצויה מאוד - בירושלים בבית זוסמן פעולת כבר חמש שנים קבוצת עזרה עצמית של כבדי שמיעה - הן מלידה והן מאמצע החיים, ואחת משתי המנחות של הקבוצה היא כבדת שמיעה מנעוריה - אבל מרכיבה מכשיר שמיעה רק חמש שנים - דומה לך, לא... לגבי החירשים מסמנים - אני לא מכיר את הנושא מקרוב אבל עד כמה שאני יודע - אם לומדים שפת סימנים טוב - אין בעייה בלהתערבב בחברה החירשת (והאם יש מי שניסה את זה
)

../images/Emo20.gifבהקשר החברתי

אני רוצה להתיידד עם כבדי שמיעה. לא ממש משנה לי, עם או בלי שפת הסימנים . אני גרה במרכז,בעברי ירושלמית דור רביעי. שאלה נוספת? האם זה מפריע לכם כמו שלי זה מפריע-צפירה של מכונית? לי זה ממש חורק באוזן,כמו שמישהו לקח מסמר ושרט איתו על פח. היו פעמים שיצאתי מהרכב ופשוט צרחתי על הנהגים. זה מעלה לי את הסעיף באופן מיידי. גם לגבי אופנועים,אני שומעת אותם בשנייה שהם לידי. ולכן החלונות של הרכב,פתוחים כל השנה. בברכה רות

רונה140

New member
מזדהה עם הרגישות לקולות רקע מעצבנים

אני למשל, כל פעם שמישהו בטעות אפילו חורק עם כיסא על הרצפה, מתעצבנת, ואני חושבת שזה נובע מזה שלנו כבדי שמיעה וחירשים אין מספיק פילטרים לסנן בין קולות חשובים ללא חשובים. מכשיר השמיעה לטוב ולרע מגביר את הכול. אומנם עם מכשירים דיגטליים עם מיקרופונים כיווניים זה קורה פחות אבל עדיין קורה. אותי גם מעצבן פטפוטים בסלולרי באוטובוס בגלל שיש לי פחות אפשרות לסנן את הרעש. לכן, אני שמעה עלי את הנגן עם הלולאת השראה ומתנתקת מהעולם... בנוסף, אני גרה ליד בי"ס שיש שם רעש נוראי בשעות אחה"צ והערב, כי משחקים שם
ואז אני שמה
כדי למסך את הרעש.

הכי מרגיז שאומרים לי,את בקושי שומעת

למה זה מרגיז אותך?. חברה לעבודה,שלאמא שלה הייתה ירידה ניכרת בשמיעה,דווקא הבינה אותי. ואמרה שאמא שלה תיארה לה בדיוק את עניין החריקות,והיא ממש מבינה שזה חורק לי באוזן. בברכה רות

זהבית135

New member
צלילים צורמים

היי רות, צרחות על הנהגים לא יפתרו את בעייתך. הבעיה נובעת לא רק מרגישות לצלילים מסוימים, אלא מכיוונון לא נכון או ממכשיר שמיעה לא מתאים, אשר מגביר בצורה ספציפית דווקא את הצלילים הללו, יחד עם ההגברה של הטונים המסייעים לדיבור. במקרה של אי הרכבת מכשיר - הבעיה נובעת אכן מליקוי השמיעה נטו. גם אני סבלתי בעבר ועדיין סובלת במידה מסוימת מהגברה של קולות מסוימים. פעם עשיתי צרות לכל מי שהלך בנעלי עקב או קבקבים בדירה שמעליי, כי שמעתי את הדפיקות כך שיצאתי מדעתי...
אבל זו לא היתה רק אשמתם. כנ"ל לגבי צפירת אמבולנסים וצלילים צורמים נוספים, אשר כיום הופחתו במידה ניכרת עקב השימוש במכשירי שמיעה דיגיטאליים. לכן, אם את מרכיבה מכשירים ישנים - כדאי לנסות לשקול החלפתם לחדישים יותר, ואם אינך מרכיבה מכשירים כלל - אולי בכל זאת ניתן למצוא פתרון כלשהו אצל קלינאית תקשורת.

תודה זהבית,אני לא מרכיבה מכשירי שמיעה

מאז ומתמיד לא סבלתי שנהגים צופרים. חוסר סבלנות,ונהיגה עצבנית על הכביש מעצבנים אותי. שזה קשור לסירנות,אני צריכה לבדוק מאיזה כיוון זה מגיע.כמובן שזה הצלת חיים וזה מוצדק. אני לא כל פעם יוצאת וצורחת על נהגים,רק לפעמים שזה ממש מרתיח אותי. אתן דוגמא,אני בתחנת דלק,המשאבה בתוך הרכב שלי,גברת מטופשת אחת החלה לצפור וכמובן שאחריה כל העדר. בלית ברירה יצאתי מהאוטו,ואמרתי לה,"את לא רואה שצינור הדלק בתוך הרכב שלי? ואם תצפצפי זה ילך יותר מהר? והנהגים שהיו אחרי,פשוט הפסיק לצפור. כאילו מה זה ההרגל המטופש הזה לצפור כל שנייה,אם אני עומדת בעצור,ובודקת טוב טוב. חייב להיות מישהו אחריי שיצפור. אי אפשר לחנך מדינה שלמה. ברכה רות אני מתעניינת ברכישת מכשירי שמיעה,הכי חשוב לי שזה יסנן רעשים,כי רעשי רקע,ט.וי.מיים זורמים,אנשים מדברים מבלגנים לי את השמיעה עוד יותר. הייתכן שאני עצבנית יותר,בגלל ששמיעתי ירדה בצורה ניכרת? וגם הרגישות הגבוהה לחריקות וצפירות.

מכשירי שמיעה הם לא מכשירי פלא להכל

וגם אלו הדיגיטליים שאמורים לסנן רעשים, לא יבינו פתאום שאסור להם להעביר בכלל רעשים כאלו או אחרים. הם אולי יתנו דגש פחות לרעשים מסוימים, ואז הם יעצבנו פחות, אבל לא ייעלמו לגמרי. אם היה כך, היה לנו יותר קל - היינו רק שומעים את מי שאנו רוצים בלי להתייחס לשום צליל בלתי רצוי בסביבה. חלק מהעניין זה גם למידה באופן אישי לא להתייחס לרעשים המרגיזים, בין אם בעזרת מכשירים ובין אם לא. בכל מקרה, אני מעודדת אותך בתהליך הזה - כי אין ערוך לכל עזרה שאפשר לקבל מבחינת השמיעה. נכון שזו השקעה לא קטנה ולא קלה, אבל אני מאמינה שאחרי הסתגלות, הערך המוסף שתרוויחי יהיה שווה את זה: הסיכוי לתקשורת נוחה יותר, שבעקבותיו הסיכוי למציאת עבודה, שבעקבותיו שיפור כלכלי....מעגל כזה. אשר לעצבנות מן הירידה הנוספת בשמיעה - אני אמנם נולדתי עם ירידה חמורה עד עמוקה בשמיעה, כך שאני לא יודעת מהי שמיעה רגילה ונורמלית. עם זאת, לפני ארבע שנים השתלתי שתל שבלול ראשון ולפני עשרה חודשים שתל שבלול שני. (עזר שמיעה אלקטרוני המושתל בניתוח לאלו שירדה שמיעתם עד אי תועלת עוד ממכשירי שמיעה.) השמיעה שלי השתפרה מאוד, בכמה רמות, גם אם לא הפכה לנורמלית ו - אני היום הרבה פחות עצבנית מאשר בעבר! כך שכנראה אני יכולה לענות לך דווקא מן הצד ההפוך של הסקאלה, שאולי יש קשר בין שמיעה ירודה לעצבנות עולה. חושבת שאנשים במצב דומה לשלך, אולי ידעו לענות לך תשובה אף טובה יותר משלי. בהצלחה! ליריתקוש

צלף

New member
נסי לקנות אטמים לסינון רעשים - שמעבירים רק

קולות דיבור - בריקושט יש אטמים כאלו ב- 20 ש"ח והם יסדרו לך סינון פרימטיבי של קולות רקע (הם נועדו לכאלו שנוסעים במטוסים
ורוצים לישון). וזכותך לעשות OFF לרעשים מהסביבה ולנוח מהם על ידי אטמים. כמובן זה לא מבטל את הצורך לברר ולבדוק - היש מכשיר שמיעה שיכול לסייע לך ? - לסייע לך ולא לי... צפירות מעצבנות אותי מעט - להפך כאשר נהג עובר עברת תנועה - או מסכן אחרים בנהיגה שלו - אני יכול להרשות לעצמי לצפור לו בכיף כי לי זה לא מפריע - אבל כול אחד והשמיעה שלו...(וגם בעקבות המה שכתבת שלך אזהר עם זה כי - אחרים מה הם אשמים ?) אם שומעים צפירה - אני פשוט בודק במראות לאחור אם קרה משהו - כי מה שלפנים אני סומך על עצמי שאם היה משהו בעייתי הייתי כבר מבחין בזה - ואם לא מזהה כלום ממשיך כרגיל - זה בטח לא שייך אלי... לגבי חוסר סבלנות - תראי - את תנהגי במהירות החוקית או נמוכה בהתאם לתנאי הדרך - ואחרים זאת הבעיה שלהם - שיעקפו אותי ודי, אם בלילה אני נוהג לאט ומשהו מאיר חזק מאחור כדי שאמהר - אנימאיט את המהירות - כי יותר כי קשה לי יותר לנהוג, וממתין בסבלנות שהוא יתעשת ויעקוף אותי...

למעלה