שאלה לכולם

mali1203

New member
שאלה לכולם

שלום רב אנו זוג צעיר בני 30 עם 2 ילדים קטנים בני 3 ו 14 אנו מעונינים לחיות בקיבוץ האם יש קיבוצים שקולטים זוגות צעירים עם ילדים ללא תשלום נא רשמו לי איזה קיבוץ קולט זוגות צעירים והאם זה בחינם . תודה על התיחסות

MsUnderstood

New member
לא רוצה להישמע מגעילה...

אבל ממש לא נראה לי שקיים משהו כזה.. יש קיבוצים שקולטים משפחות צעירות,בחינם?לא ממש...

moranka

New member
חחח חינם.. הא..

אנשים מפתיעים אותי לפעמים בטיפשותם.

avitano

New member
אין צורך להתבטא כך

לא כולם יודעים איך זה הולך בכל קיבוץ אמנם הרבה אנשים מכירים את האופי הקיבוצי אבל לא את תהליך הקליטה זוהי לא טיפשות נשאלה שאלה והם קיבלו תשובה אם הם לא ישאלו, איך הם יידעו?

moranka

New member
עזוב

מרוב שאלות לפעמים נטרפים, כי נראה שאנשים חושבים שכיום הכל בקיבוץ אותו דבר כמו בשנות ה-40. בלי בכלל לעשות איזשהו בירור מה זה קיבוץ, איך הקיבוץ כיום...

MsUnderstood

New member
הם חושבים שהם מכירים את האופי הקיבוצי

הם טועים,הם בורים לא צריך לחשוב הרבה בשביל להבין שקיבוץ לא קולט כל מי שרק רוצה,אנחנו עברנו את השלב הזה,אנחנו לא ממש מתחנים שמישהו יבוא לחזק את הקיבוץ שלנו

avitano

New member
אויש נו

עכשיו חזרתי מקיבוץ בצפון לאשדוד, חזרתי להורים ואני לא רואה הרבה הבדל בין מה שחשבתי לפני שעברתי לבין מה שהיה בשטח תכלס להיפך אפילו הופתעתי לטובה... וזו לא בורות אני מכיר המון המון קיבוצניקים שאין להם מושג איך מסתדרים בעיר אם לא חיים את זה, למה שיידעו?

moranka

New member
ההבדל הוא

שקיבוצניקים בסוף לומדים איך להסתדר בעיר. אבל לעירוניים, לפחות כיום, ייקח הרבה הרבה הרבה יותר זמן להבין את המנטליות ולהסתדר בקיבוץ

avitano

New member
וזו סיבה להרים את האף ולהתנשא? :)

לא להיפך במקום לתת לקיבוצים לדעוך (וזה מה שקורה להם כרגע) צריך לדעת לקבל את החוצנים D: כשאני באתי מהעיר לקיבוץ קיבלו אותי ממש ממש ממש יפה לעומת זאת בקיבוצים אחרים הסתכלו עליי כאילו "חחח תראו ת'עירוני הזה!" ואלו קיבוצים שהפסידו עוד תושב :\

MsUnderstood

New member
החוצונים הם אלו שמשנים את הקיבוצים

כי הם לא מבינים את המנטליות של הקיבוץ. גם בעלה של אחותי שהצטרף לא מכבר לקיבוץ לא באמת שייך לפה או מבין בדיוק מה הולך פה...

moranka

New member
מה הקטע עם הסטיגמה??

להתנשא?? להרים את האף? לתת לקיבוצים לדעוך... הקיבוצים דועכים כבר משנות ה-90' וכדי לשלשל עוד כמה דולרים במטרה לשמר את הקהילה, נעשו צעדים למורת רוחם, אך בלית ברירה, כמו לבנות שכונות הרחבה לעירונים חשים שרוצים להרגיש מה זה קיבוץ, אבל מתנהגים כאילו הם חיים בעיר.

מה הקטע עם הסטיגמה??

"כי נראה שאנשים חושבים שכיום הכל בקיבוץ אותו דבר כמו בשנות ה-40. בלי בכלל לעשות איזשהו בירור מה זה קיבוץ, איך הקיבוץ כיום..." >בורחת<

avitano

New member
זו הייתה הודעה צינית

ההרחבות הקהילתיות זה אחד הדברים היותר דפוקים שיצא לי לשמוע עליהם בתכלס

../images/Emo45.gif

אתה בסדר, אתה. או לפחות הסוף של התשובה שלך. שאלות נשאלות בשביל לקבל עליהן תשובה. לא מבינה מה נסגר עם ההתקפות פה על ימין ועל שמאל. סבלנות. תעשה לי טוסט?

MoRoSH11

New member
לא היה לי כבר נעים

אבל

למעלה