שאלה לכולם!

שאלה לכולם!

שלום לכולם... מה זה בשבילכם מקום לא בטוח??? ומהו הרווח וההפסד שלהיות כול הזמן במקום הבטוח???

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ברוכה הבאה לפורום

יעזור לנו לענות לך על השאלה אם תאמרי טיפה יותר מדוע את שואלת ומה מעסיק אותך?

אישי

אני שואלת את השאלות הללו מסיבות אישיות. ולמה את מתכוונת שאת שואלת אותי מה מעסיק אותי???

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איזורים

כתבת מאוד בקיצור. למילים יכולות להיות הרבה כוונות ומאוד עוזר להבין מה הרקע של השאלה כדי להבין אותה נכון. בדרך כלל אנחנו מדברים על יציאה מאזור הנוחות. איזור הנוחות הוא המקום שנוח לנו בו אבל הוא לא מאתגר אותנו ואנחנו לא צומחים בו. לכן יש יתרונות רבים לצאת ממנו. את שואלת על יציאה מהאזור הבטוח - זו שאלה אחרת. אולי הכיוון הוא דוקא להרחיב את אזור הבטחון שלנו - להגדיל את המקום בו אנו מרגישים בטוחים לפעול, כך שיכלול עוד ועוד דברים. יתכן וגם כדאי לפעמים לפעול מתוך אזורים בהם אנו לא מרגישים בטחון מלא - שם יכולים להתגלות הרבה דברים חדשים. ובנימה אחרת רציתי לשאול - מדוע את משתמשת ב??? - בכתיבה במחשב הדבר מתפרש כמן צעקה, דבר שלא נעים לקרוא, ומקשה עלי להתייחס ברוגע לשאלה.

CIsaac

New member
כל מקום שהוא.

ואז, כשכל מקום אינו בטוח השיקול אם להישאר באותו מקום לוקח בחשבון דברים אחרים. השאלה כשלעצמה מעניינת. האם טוב לנו יותר במקום בטוח? תראי את כל אלה שנוסעים למקומות הכי "לא בטוחים", שמסכנים את חייהם להיות שם ולחוות את ה - Rush כפי שהם מכנים את תחושת ההצפה באדרנלין. הרווח וההפסד אינם פונקציה של להיות כל הזמן במקום בטוח. הם פונקציה של להיות במקום בטוח. ועל יציאה מאיזורי הנוחות יש הרבה בספרות, הרבה. שבוע טוב איציק

bridges

New member
השאלה שלך היא בדיוק זה...

קראתי את המענה שלך לענבל ויש לי שאלה: האם השאלה הכללית שלך והמענה שלך לענבל היא בחירה להיות במקום בטוח או במקום לא בטוח? מה המחיר שאת משלמת על להיות במקום הזה? מה הרווחים שלך מלהיות באותו מקום? רונן

ל-bridges

השאלה ששאלתי היא באה ממקום בטוח. לפי דעתי אני לא משלמת מחיר כלשהו להיות במקום הזה ששאלתי את השאלה הזאת. רווחים כרגע אני לא רואה שלהיות במקום הזה . ואני שאלתי את השאלות הללו כי רציתי לשמוע חוות דעת של אנשים אחרים מכיון שהשאלות הללו קשות לי למתן תשובה מספקת ומלאה ו/או ארוכה מספיק למאמנת האישית שלי ולכן קשה לי לענות עליהם כי באיזה שהוא מקום זה לוקח ממני המון כוחות להיכנס בתוך עצמי ולנבור ולמצוא את התשובות לשאלות הללו למרות שזה חלק מהתהליך אבל מצאתי את עצמי מספר פעמיים בורחת ממתן התשובות הללו ע"י בריחה ,במקום לשבת ולכתוב אותם במחברת כי באיזה שהוא מקום אני מוצאת את עצמי חושבת על כך ואז יש לי דאון וקשה לי לבטא אותם את התשובות לשאלות עד שזה מגיע למקום של עצב כמעט בכי . עד כדי כך שבא לי לבטל את הפגישה.

bridges

New member
זו בדיוק הייתה כוונתי

שאלת את שאלתך ממקום מאוד בטוח: שאלה תיאורתית ומאוד כללית. אבל האימון הוא לא תיאוריה הוא מעשה (ולכן ענבל שאלה אותך לגבי מה באופן ספציפי מעסיק אותך). אם תסתכלי פשוט על שאלותייך ועל תשובותייך תוכלי לראות יפה מאוד מהו המקום הבטוח שלך וגם מהו המקום הלא בטוח שלך. נ.ב. למרות שאת אומרת שאת לא משלמת מחיר כלשהו את מתארת מחירים מאוד קשים: בריחה, עצב וחוסר מוטיבציה. רונן

ל-bridges

צר לי לומר לך שאתה טועה באימרתך שיש לי חוסר מוטיביציה מכיון שיש לי המון אנרגיה ומוטיבציה (ואני גם משרישה את זה לחבר'ה שעובדים ביחד איתי). ושתידע לך אני מגיעה לאימונים עם המון אנרגיה חיובית-ואני דווקא מחכה בקוצר רוח לפגישה כי אני תמיד חושבת איך לקדם את עצמי. אבל לצערי הרב אף אחד לא ענה לי על שתי השאלות הכלליות ששאלתי.(אז נא לענות על-כך בבקשה!!!)

bridges

New member
צר לי...

אבל אני מרגיש שכל מה שאני כותב לא ממש נקרא. יכול מאוד להיות שאת מרגישה אותו הדבר ולכן השיחה הוירטואלית הזאת לא מתקדמת לשום מקום. בהצלחה בחיפוש התשובות. רונן

miricoach

New member
מקום בטוח

הי כוח פנימי, בשבילי מקום לא בטוח הוא מקום שבו ההרגשה היא שאין לי אפשרות לצפות את העתיד. הרווח בשבילי הוא בתחושת הביטחון שבאשליה שאני יכולה לצפות את העתיד ולתכנן. ההפסד הוא באי היכולת לפרוץ קדימה משום שזה מחייב ליקחת סיכונים והתמודדות עם אי וודאות. חשוב לי להגיד ששאלתך מאוד כללית ומתייחסת למה זה מקום בטוח ב ש ב י ל י. מקווה שתשובתי מספקת...
מירי

למעלה