שאלה לכולם

• פותח הנושא ain
  • פורסם בתאריך

ain

New member
שאלה לכולם

שלום! אני מעונינת להעלות לרשת את השאלה מה שואלים את עצמך לפני משתחתנים. אם תוכלו לתרום מנסיונכם, מה עשיתם טוב ומה הייתם עושים אחרת ובכלל אם אתם מכירים כאלו שלא בחרו במוסד הנישואים ומה תוכלו לספר על זה אנחנו כבר יותר מ- 5 שנים ביחד ונושא הנישואים עומד באויר אני מאוד רוצה לבנות עתיד איתו אבל כל ענין החתונה לא קורץ לי והמוסד הזה לא כל כך נראה לי... תודה

קודם כל תתחתני מהסיבות הנכונות!

"הסיבות הלא נכונות: כי כל החברות שלך כבר נשואות, כי ההורים לוחצים, כי ש לו סף, כי את משוכנעת שרק את תגאלי אותו ממצבו הנפשי/הרגשי/הכלכלי המחורבן,כי השעון הביולוגי שלך מתקתק בטירוף, כי אתם בהריון, כי את מתה לזוב את הבית, כי האס המיתולוגי שלך התחתן. ולמה להתחתן? כי לא רק שהיום טוב ביחד, אתם מרגישים שיהיה לכם טוב גם בעוד עשרים שנה. כי בני הזג שלכם מעניקים לכם חלל להתפתחות אשית. כי הם מקרינים אמינות, נאמנות, אחריות, אכפתיות והתחשבות. כי הקשר נותן לכם תחושה נפלאה ונדרה של ביטחון.וכמובן שאהבה."......(מתוך לאשה:מור אסאל) ואני רק הוסיף: כמובן שאהבה וחשוב ביותר שזה באמת מאהבה אך לפעמים כך שמעתי: "אהבה מתה " ואז חשוב שהבסיס השכלי יהיה נכון משמע: שהוא לא משפיל אותך שהוא לא רודה בך שהוא לא נותן לך להרגיש לא שווה , שהוא לא מתנשא. ושאת יכולה להיות איתו ולהמשיך להיות יחידה נפרדת גם עם הביחד. תמיד תשאירי לעצמך מקום לבניית אישיות משלך שלא תלויה בו או באף אחד אחר.

shiraa

New member
אין נוסחאות

אין לדעתי נוסחאות לנישואין מוצלחים משום לדעתי גם אנחנו וגם בני הזוג הופכים להיות אחרים במהלך שנות חיינו. אנחנו מתבגרים, הצרכים משתנים, השאיפות, הרצונות. כך שלעתים אתה נישא אדם אחד ומוצא את עצמך לאחר שנים אדם אחר. השאלה היא איך מתמודדים עם השינויים שחלים בך ובבן זוגך. איך משמרים את הנישואין וכו´. בהצלחה

shira../images/Emo12.gif

אני נאלץ להסכים עם ההבחנה שלך. אין נוסחאות בחיי נישואים. ואכן אני משאיר את השאלה ששאלת פתוחה...וגם אני אשמח לקבל מענה עליה(מה עושים כשהאדם שהתחתנת כבר לא אותו אחד? מה עושים כשאני כבר לא אותו דבר?) אבל בדבר אחד אעיז ואומר שאולי כדאי לאמץ מקצת מהנוסחאות הנ"ל ולהימנע מהחלטה שגויה ....... שמח לתשובה......בפורום

shiraa

New member
לדניאל

מסתבר שלמרות השינויים שחלים בכולנו יש זוגות שמצליחים לשמר את חיי הנישואים, תוך פשרות, ויתורים או פשוט ממשיכים את חיי הנישואין מסיבות שונות גם אם הם אינם מאושרים. רבות חשבתי על חיי הנישואין שלי שאודותיהם סיפרתי כאן והם ודאי לא מודל להצלחה גדולה. אולי אני האחרונה שאתן כאן עצות, וכשאני שומעת מחברותיי על רצונן לפרק את מסגרת הנישואין אני לא תמיד תומכת בגישתן ותמיד מציעה לנסות לשפר או לתקן בדרכים שונות את היחסים בין בני הזוג. קשה לי לענות. זה מאוד אינדיבידואלי ומשתנה מאדם לאדם.

היי

אז ככה: קודם כל תבררי איך הוא מתייחס להורים שלו. אם הוא קר אליהם או חם ואוהב. כי ככה בדיוק הוא יתייחס אלייך. דבר שני - את אומרת שאת 5 שנים איתו - אז תעשי לעצמך רשימה מה המגרעות ומה היתרונות שבו ואח"כ תיראי אם את יכולה להתמודד איתם בדרך שלך. אם את רוצה לעשות משהו בחייך, תבררי ביחד איתו (עוד לפני החתונה) אם הוא מוכן לתת לך את החופש שבוודאי תזדקקי לו ובכל תחום. מוכנה לתת עצות נוספות אם תשלחי לי מסר.

נישואין זה לא מוסד- זו בחירה

ובימינו בחלק גדול מהמקרים הבחירה הזו מתרחשת מדי בוקר מחדש. אם האיש שלצידך הוא אותו אדם שאיתו את רוצה לבלות את יתרת חייך. אישית, אני לא חושבת שעניין הטבעת והרבי או בלי רבי או הטקס או השבועות ההדדיות,יש להן איזושהי משמעות אם האהבה אוזלת. או אם החיכוכים הזוגיים גדולים כל כך שהאהבה הגדולה מאבדת מגדולתה. השאלה היא- האם האיש הזה הוא האדם שאיתו את רוצה לחיות מעתה ועד עולם(בערך) איתו את רוצה לגדל ילדים? האישיות שלו, הולמת את שלך? האם תצליחו להתפתח זה ליד זו? וכן- רצוי שגם תהיה אהבה ותשוקה אבל אלו לבד ,לא מספיקים לנשואים לדעתי. עזרתי? מניחה שלא. אבל אלו החלטות כל כך אישיות שקשה לענות עליהן.

השאלה

בעיני השאלה בהא הידיעה לפני שאת מתחתנת זה מה את מרגישה איתו.איזה רגשות. זו בעיני השאלה הכי חשובה. זה אומר הכל. שאלה נוספת עניין הדעות, ככל שהדעות שונות יותר אז אפילו אם השונה מושך, בכל אופן קשה יותר להסתדר ויש ויכוחים.זה יוצר קשיים, לכן עדיף שיש מכנה משותף דעות וגישות דומות. מכאן והלאה הרבה תלוי באופי של כל אחד מה כל אחד מביא איתו, מוסד הנישואין אינו מושלם בכלל, כולם כאן נמצאים פחות או יותר בסירה הזאת שעולה ויורדת, ושואלים את עצמם עד היכן לרדת ועד אפוה לעלות, אין ביטוח נישואין והעתיד לא מובטח כפי שאין ביטוח כשעוברים את הכביש, זה לא מוסד מושלם כי יצר לב האדם אינו מונוגמי מטבעו, וכולם פה מספרים כפי שאת יכולה לקרוא ש"מים גנובים ימתקו" אז אולי זה הפרדוקס של חיינו, וכבר דובר על בעיות מסוימות שעצם המוסד הזה יוצר למשל השיגרה חודרת והאהבה מתקררת, אבל מודעות עוזרת ויכולה לעזור...וגם נכונות להשקיע ולעבוד, לא שמעתי עדיין על מוסד אלטרנטיבי, אבל אולי יום אחד יקום מוסד שכזה, שמעתי פעם על דבר שנקרא נישואין פתוחים - שמעת על זה? וגם זה לא נשמע לי בעצם מושלם יותר, המצב האופטימלי, שנדע גם להיות קרובים וגם לתת חופש אחד לשני. טלי

adam33

New member
פעם שאלו את הילל

הגד לנו את כל התורה על רגל אחת ואז הוא חשב וחשב ואמר " מאן דשניא לך לא תעביד לחברך" זאת אומרת אם הוא חושב כל הזמן עלייך ועל הסביבה ומשתדל לא להיות פרזיט ולא להאדיר את עצמו ומצד שני דואג ועושה שהרי לא ירצה שתעשי לבד אזייי הוא האדם.

אדם33-ליתר דיוק

סליחה על התיקון אבל אם מצטטים מישהו אז שיהיה מדויק: "מאן דשניא עליך לחבריך אל תעביד" בכל מיקרה הרעיון עבר!

למעלה