שאלה לכולם

shlomoximuss

New member
שאלה לכולם../images/Emo57.gif

אהלן אני משתמש ותיק בפיירוול של KERIO חברי האמין אבל בזמן האחרון עלתה שאלה בקירבי בענייני משאבים השאלה היא האם הפעלת KERIO ואנטי וירוס באותו הזמן אינם פוגעים במהירות ומעמיסים על המחשב? והאם כדאי.צריך להפעיל גם פיירוול ואנטיוירוס אולי האנטיוירוס מיותר? חכמים ממני ענו לי בכל מני תשובות מפוצצות אבל כרגיל ללא תכלית. לכן תהיתי אולי משהו יוכל לעזור לי כל תשובה תתקבל בברכה.

uzi2

Active member
למרבית משתמשי המחשב

עבור מרבית משתמשי המחשב, החשיבות של האנטיוירוס עולה בהרבה על החשיבות של הפיירוול. לכן אם כבר יש בעיית משאבי מחשב אז עדיף לוותר על הפיירוול אבל לא על האנטיוירוס. במקרה של Kerio, הוא קל מאוד על משאבי המחשב, ולכן אין סיבה להסיר אותו עקב עומס יתר על משאבי המחשב. אם יש לך בעייה של עומס על משאבי המחשב, אפשר לשקול החלפת האנטיוירוס באחד אחר שקל יותר על משאבי המחשב. למשל האנטיוירוס הנפוץ ביותר: Norton, הוא אנטיוירוס טוב מאוד, אבל גוזל יחסית משאבי מחשב. באם הוא יותר מדי מעמיס את המחשב שלך (וזה תלוי כמובן בפרטי המחשב), אפשר לשקול החלפתו במשהו כמו EZ-Antivirus, שגם הוא אנטיוירוס מצויין. ממשק המשתמש שלו קצת פחות נוח מזה של הנורטון, אבל הוא יחסית קל על משאבי המחשב. לא אמורה להיות התנגשות בין פיירוול ואנטיוירוס, אבל לא מומלץ להריץ ברקע יותר מאנטיוירוס אחד או יותר מפיירוול אחד. יתכן שגם הגדרה שונה של האנטיוירוס תשפר את ביצועי המחשב מבלי לפגוע באופן משמעותי באבטחת המחשב, אבל כדי לקבל פרטים נוספים תצטרך להגיד לי על איזה אנטיוירוס מדובר.

shlomoximuss

New member
לuzi2../images/Emo73.gif

קודם תודה על התשובה אני משתמש ותיק של הNORTON הידוע כמובן שומר על עידכון שותף ועד היום אין לי תלונות התשובה שלך ברורה וקולעת אבל תרשה לי לחפור יותר לעומק : במה נפגמת אבטחת המחשב שלי במקרה של אי הפעלת האנטי וירוס בזמן הגלישה כאשר הפייר-וול מופעל? האם יש דרך להגדיר את הפייר וול באנטי וירוס על מנת שיעבדו בתיאום או שזה קורה אוטומתית. תודה מראש שלומי

uzi2

Active member
כי פיירוול לא מונע מהמחשב שלך

פיירוול לא מונע מהמחשב שלך להדבק בוירוסים או בסוסים טרויאנים, לכל היותר, הוא לפעמים יסגיר את קיומם עקב הפעילות שלהם. לפיירוול אין יכולת למנוע הדבקות בוירוסים (למרות שאני חייב לסייג את דברי, משום שכמה פיירוולים הכניסו בנוסף לתכונות פיירוול גם כמה תכונות מצומצמות לחסימת וירוסים, אבל גם כך יעילותן נמוכה מיעילות האנטיוירוס). אנטיוירוס מונע (או לפחות במרבית המקרים מונע) הדבקות בוירוסים ו/או בסוסים טרויאנים. למעשה, במחשבים ביתיים ממוצעים יש 2 דרכים לחדור אליך למחשב: א) file and print sharing ב) עכברוש (תת-קטגוריה של סוסים טרויאנים). זהו. File and Print sharing ניתן לחסום ע"י ביטול התמיכה, ובמילא אצל רובנו אין תמיכה. כנגד עכברושים גם הפיירוול מציע הגנה (לאחר הדבקות) וגם האנטיוירוס מציע הגנה (מניעת הדבקות). אנטיוירוס בנוסף לכך חוסם במידה רבה של הצלחה, גם וירוסים וגם סוגים אחרים של סוסים טרויאנים. וירוסים, הם כיום סכנה גדולה למדי למשתמש המחשב.

jerom44

New member
בנוגע למשאבי המחשב,,,../images/Emo62.gif

בבדיקה האחרונה של מעבדות PC MAGAZINE התברר שהנורטון(2002) דווקא לא כבד על המחשב כמו שנוטים לחשוב. הנורטון "גזל" בממוצע 3% ממשאבי המחשב, לעומת תוכנות אחרות שהגיעו לניצול של 3%-12%. בבדיקה של זיהוי וירוסים ואתרעות שוא גם כן זכה הנורטון בציון הגבוה ביותר. אני (לא "מומחה" גדול) משתמש בו כבר חודשיים, מעדכן וסורק את המחשב על בסיס יומי, וכמשתמש ביתי אני לא ממש מרגיש אותו.

uzi2

Active member
אוקיי

אני סקרן, לגבי ההשוואות הללו. לגבי כבדות, האמת היא שלא מדדתי או בדקתי, אבל זו היתה פחות או יותר התמונה שקיבלתי מתוך דיונים בפורומים מקצועיים. הוא לא נחשב למאוד כבד - למשל הוא פחות כבד ממקאפי, אבל הוא לא קל. גם כך ההשוואה צריכה להתייחס למנועי הסריקה השונים, כי מקאפי מאוד השתפרו במנוע סריקה האחרון. מבחינת זיהוי וירוסים גם לפי הידוע לי, הוא נחשב למצויין כך שאין לי חילוקי דעות בעניין הזה. דוקא הנסיון שלי עם PC-Magazine הוא שהניתוחים שלהם לוקים בחוסר מקצועיות. יש השוואות יותר מפורטות ומקצועיות במקומות כמו אוניברסיטת האמבורג, או Virus Bulletin, אבל גם כאן צריך קצת ידע והבנה כדי לדעת לפרש את התוצאות נכון. למרות זאת אשמח לקבל לינק. מדידות משאבי המחשב, אינן מדד שלם לכבדות על המחשב. מדד מוצלח יותר הוא בדיקה של כמה זמן לוקח להריץ למשל בדיקה עתירת פתיחות של קבצים executable כאשר האנטיוירוס עובד וכאשר הוא מנוטרל. סתם כהערה כדי להמחיש לך למה משאבי המערכת הן לא מדד שלם: פעם חשבת על מדוע התוכנות שרצות לא מנצלות 100 אחוז ממשאבי המערכת לפחות באחת מהקטגוריות (שתהווה את צוואר הבקבוק), כדי לרוץ יותר מהר?

uzi2

Active member
ועוד נקודה להשכלה כללית

לגבי מד משאבי המערכת, מול כמה תוכנה מכבידה על המערכת: אנטיוירוס (כמו גם פיירוול) הן תוכנות שרצות ברקע (או יותר נכון רכיבים שלהן) כ- system extensions. כלומר, הן לא רצות ממש במקביל לתוכנות אחרות, אלא הרצה של תוכנות אחרות צריכה לפעמים לעבור דרכן. לדוגמא (בניסוח טיפה נאיבי): כאשר אנטיוירוס רץ ברקע ובודק on-access scanning, זה אומר שכל פעם שתוכנה מנסה לפתוח קובץ בר הרצה, האנטיוירוס דבר ראשון חוסם את הקריאה לקובץ, אח"כ בודק את הקובץ אם יש בו וירוסים ואם אין בו וירוסים, אז האנטיוירוס משחרר את החסימה ונותן לקובץ להפתח. תוכנות שמשתמשות בהרבה DLLים יואטו ע"י האנטיוירוס כי משך הזמן שלוקח להן לפתוח DLLים יהיה ארוך יותר (כי חלק מהזמן הן יחכו עד שהאנטיוירוס ישחרר את הקובץ ויודיע שהוא נקי). במקרה כזה, דוקא אנטיוירוס שמשתמש ביותר משאבי מחשב, עשוי להאיט פחות את התוכנות הללו, כי הוא משתמש במשאבי המחשב על מנת להאיץ את תהליך הבדיקה, וע"י כך להאיץ את השחרור של הקבצים ופחות להאיט את התוכנות הללו. לדוגמא, אנטיוירוסים הרבה פעמים משתמשים בזכרון כדי לשמור בדיקות שהן עשו לגבי קבצים מסויימים ואז במידה ואותו קובץ נפתח הרבה פעמים ע"י תוכנה כלשהי, האנטיוירוס יבדוק אותו רק פעם אחת, ואח"כ רק יבדוק שלא השתנה. זו דוגמא לכך שאנטיוירוס יכול להעמיס פחות את ביצועי המחשב ע"י שימוש במשאבים. מצד שני, שלא יובן שאני חושב שנורטון אנטיוירוס מאוד כבדה על המחשב, ושאי-לכך אני לא ממליץ על השימוש בה. ממה שהבנתי, היא יותר כבדה ממספר תוכנות אחרות (לדוגמא EZ-Antivirus, NOD32 או F-Prot for Windows), אבל להרבה אנשים אין בעיה של כבדות יתר שלה.

jerom44

New member
../images/Emo62.gif ../images/Emo51.gif

שוב פעם אני נהנה להרחיב את ידיעותי (המצומצמות) בנושא.

למעלה