שאלה לכולכם...

קפריזה

New member
שאלה לכולכם...

תענו בקצרה לשאלה הגדולה... מי היו המתופפים השונים של יס לוארך הזמן ומה הבדלי האיכויות בניהם, לדעתכם? תודה תודה!

קפריזה

New member
ותוסיפו...

התחלתי בדיסק הראשון שלהם וממממש אהבתי.. מה המומלץ השני?

psychodoodle

New member
ביל ברופורד ואלאן וייט

מה ההבדלים בניהם ? אני חושב לברופורד יש רקע יותר ג'אזי שכזה . הנה כאן תמצא שלוש סקירות\המלצות עם מה להמשיך .

psychodoodle

New member
אני מעדיף את ברופורד

בצד הטכני\מוזיקלי אני לא מבין ,אז לא יכול לקבוע מי יותר טוב .בתחילת שנות השבעים ברופורד נחשב למס' 2 בקרב המתופפים באנגליה (אחרי קארל פאלמר) .הוא משתתף באלבומים הראשונים (כולל Close to the Edge וההופעה Yessongs באופן חלקי ) שאני מעדיף יותר מכל הקטלוג שלהם .

giloni

New member
לדעתי

אלאן וייט הוא עקב אכילס בלהקה. ההבדל בין המלודיות של הלהקה באלבומים כמו Yes Album ו Close to the edge לבין אלה שב Relayer למשל, מאד בולט. אני יודע שזה נשמע אבסורדי, שהרי Yes ידועה במלודיות שלה גם בתקופה הזו אבל נראה לי שהתיפוך המוגבל של אלאן וויט משפיע על הצליל של הלהקה יותר מכל נגן אחר בה. אני לא טוען שהוא מתופף רע, אבל הוא מתופף רוק סטדנרטי למדי. ברופורד, לעומתו, הוא פשוט מוסיקאי מחונן ובכל מקום שהוא היה בו, בין אם בלהקה הזו ובין אם בקינג קרימזון, הנוכחות המוסיקאלית שלו מאד בולטת. יקי

וינסנטי

New member
דעתי..

ביל ברופורד הוא אחד המתופפים הגדולים שאי פעם שמעתי, אם לא הכי גדול. היכולות הטכניות שלו וגם המוזיקליות מכניסות אותי להלם כל פעם מחדש. אין מה לעשות- הוא מדהים. אלאן וויט הוא בעיקר מתופף מהיר, אין לו צדדים מדהימים. מבחינה טכנית הוא גדול [תשמע את "סאונד צ'אסר" מ"רילייר"], אבל מבחינה מוזיקלית הוא נופל מברופורד. בקיצור, וויט הוא מתופף שכל להקת רוק חולמת עליו, אבל ברופורד הוא נגן-על שכמעט אין כמוהו. בקשר לאלבום, אני התחלתי עם "פרג'ייל", שהוא אחלה אלבום, אבל אם אתה רוצה משהו שבאמת ידהים אותך- "קלוז טו דה אדג'"- אחד מיצירות המופת של עולם הרוק לדעתי.

כל מכה בסנר נוספת מיותרת

ברופורד בנוק אאוט, בנקודות ובכל סולם התייחסות

למעלה