אני מעתיק שאלה ותגובה
כתשובה לשאלה מספר 2 .: • מי אנחנו?ו ^^flower^^ ו√ בפסיכולוגיה יש הרבה מאוד תאוריות האומרות שמהרגע שאנחנו נולדים עד בערך גיל 7, אם אנחנו נחשפים לחום, אהבה, השכלה (ספרים, שפה טובה ועוד), אתגרים וכ´ו. זה ישפיע על חיינו ובעצם על מי שניהיה - נבין טוב מתמטיקה, נהיה בעלי ביטחון, בולטים ומובילים בחברה, בעלי דעה עצמית וחזקה וכ´ו... ופתאום חשבתי על זה - אנחנו, נחשפנו לכל מיני דברים בילדות המוקדמת שלנו, נולדנו לסביבה מסוימת, בעצם אנחנו לא עצמאיים, כשהיינו קטנים תיכנתו אותו, בצורה מסוימת, וככה גדלנו. אין לנו אישיות ואופי משלנו אלא מה שההורים שלנו עיצבו לנו. אנשים חכמים יותר, אנשים חכמים פחות, אנשים "חזקים", אנשים "חלשים" הכל תלוי בהורים שלנו ובאיך שהם גידלו אותנו, אנחנו יצירה של ההורים שלנו ושל החברה שלנו ובעצם הרצון העצמאי שלנו, האופי, החכמה, אין לנו כמעט שליטה על זה, זה מושטת אצלנו מאז שאנחנו קטנים והסיכויים לשינוי קטנים, העתיד מוכתב לנו מהילדות המוקדמת שלנו. המחשבה הזאת די הפחידה אותי, כי האמנתי באדם, בעצמו, באישיות של כל האדם, בפנימיות שלו, באלוהים שנמצא בכל אחד... עכשיו הכל התהפך לי...... אשמח לשמוע דעות........ הוספת תגובה שליחת הודעה באי מייל הדפסת הודעה סגירה 22:45 22/10/01 • לפרח הנפתח לעולם הנפלא של הנפש רוח מדבר ו√ אכן ישנם הרבה תאוריות וזה לא משנה מי צודקת או מי נכונה. השאלה שעליך לשאול היא, באיזו אני יכולה להשתמש בשביל להסביר את צורת ההתנהגות שלי עכשיו ובשביל לעשות משהו בנידון ולשנות בקלות - במידה שאני רוצה לשנות? אני משתמש בכל מה שכתבת כי זה שימושי ביותר בכדי להסביר כיצד תהליכים קורים- התנהגויות מובנות/ תגובות מובנות. אך עם זה בהחלט יש המון מקום להאמין באדם, בעצמו, באישיות שלו, בפנימיותו ובטח ובטח באלוהותו. ברגע שאדם הופך להיות מודע להתנהגויותיו השונות - המובנות והמותנות מגיל צעיר ביותר.. הוא עושה את הצעד הראשון בכיוון של שינוי. השינוי יכול להיות קל בהחלט, הוא קשה כל עוד לא יודעים איך עושים את זה... כמו שנראה לנו קשה להטיס מטוס, אך לטייס זה לא נראה קשה בכלל!!! יש המון דרכים ושיטות ליצירת שינוי.. חלקן קצרות יותר חלקן ארוכות יותר חלקן מאוד מאוד ספציפיות לנקודה מסוימת וחלקן יותר הוליסטיות ונרחבות. כאשר אני עובד עם מטופלים, אחד הדברים שאנו עושים זה להחליף התנהגויות מותנות בהתנהגויות מותנות אחרות אשר יהיו הרבה יותר טובות שימושיות ומקדמות.. הגישה הינה הוליסטית ודואגת לאקולוגיה גופנית/נפשית/רוחנית וסביבתית! כך שאת יכולה לחייך. כי את יכולה לשנות. וה"את" שיכול לשנות את ה"את" שמתנהג באופן מותנה לפי מה שלימדו אותו מגיל צעיר..הוא הוא הניצוץ האלוהי שבך, הוא הצופה מהצד.. הוא הכל יכול הוא בעצם את! שבוע נפלא רוח אז כן.. אני לא חושב, אני מודע לעצמי. ובהחלט המודעות העצמית תורמת לנפש... רוח