שאלה לכבוד הרב.

שאלה לכבוד הרב.

לכבוד כבוד הרב שלום רב! ברצוני לשאול אותך שאלה ולבקש עצה. בשעה טובה התארסתי עם בחיר ליבי לפני כשבועיים. אנו רוצים לקיים חופה וחתונה כדת וכדין, אך ישנה בעיה- משפחתו גרה בטורונטו שבקנדה ומשפחתי גרים בישראל. משפחתי מונה 8 נפשות ומשפחת ארוסי 7 נפשות, העלות להטיס משפחה אחת לשניה היא הון תועפות (כ-25,000 דולר לא כולל הוצאות החתונה). לי או לארוסי אין סכומים כאלו של כסף. שאלתי היא- האם ניתן להתחתן 2 פעמים? חתונה אחת בקנדה ואחת בארץ? הורי מאוד רוצים להיות נוכחים בחתונתי וגם הוריו, והמצב מאוד מתסכל, כי לצערנו לא נוכל להפגיש בין שתי המשפחות, אך אנו ביחד נוכל להגיע לשני הארצות. אשמח לשמוע על עיצה ופיתרון לבעיה. תודה רבה.

חתונה....

ניתן לקיים רק פעם אחת, אולם "מסיבת" חתונה ניתן לקיים גם פה וגם שם. מזל טוב ושיהיה בשעה טובה ומוצלחת.

קיבלתי תשובה כזו- מה דעתך?

"מזל טוב בחתונה יש את ברכת שהחינו ואת כתיבת הכתובה את ברכת הגפן ואת 7 הברכות שאומרים .לכן בחתונה השניה שאתם חפצים בה ניתן לעשות את 7 הברכות כל עוד לא עבר 7 ימים מהחתונה הראשונה ברכת שהחינו לא ניתן לעשות כי הוא כבר בירך על החתונה הראשונה אך כן ניתן לעשות ברכת שהחיינו אם הוא ילבש בגד חדש ויברך שהחינו על הבגד החדש וכולם בטח יחשבו שזה בגלל החתונה כך שיהיה להם הרגשה של חתונה ממש אך כתובה לא ושוב חתימה של שני עדים לא ניתן לעשות כי הקניין נעשה אך ניתן לומר שוב עם טבעת הרי את מקודשת לי כדת משה וישראל וכן גם ניתן לברך על הגפן ותת לכלה כך שהכל יראה ממש אמיתי רק לא כותבים כתובה מחדש ואין צורך שהעדים יחתמו אפשר להקריא באזני החתן את הכתובה שהוא כבר חתם עליה תאמינו לי האורחים בכלל לא מבינים בזה זה יתן להם הרגשה של חתונה אמיתית כי הכל עושים חוץ מקינין שכחתי וניתן גם לשבור כוס" מה אתה אומר?

איתמר770

New member
מזל טוב !

מה שהציעו לך זה חיקוי. נכון וכדאי הוא בשבוע שאחרי החתונה (תוך 7 ימים), לעשות מסיבות עם מניין אנשים- ואז לברך את ה"שבע ברכות". וזה כדאי ורצוי. כל הקטע עם טבעת וכאילו עדים וכד' זה קצת בעיה. אבל פעם הוזמנתי לחתונה, שביום החתונה ירד שלג כבד ואף אחד כמעט לא יכל להגיע לחתונה. מה עשו ? בחרו יום אחר, ואז הזמינו את כולם- וזה היה בתוך השבוע הראשון של החתונה. ואז היה מוזיקה ושמחה וריקודים. ולאף אחד לא היה עקרוני שהם לא היו בחופה. הם היו בשמחת נישואין אמיתית וזה הדבר החשוב.

למעלה