אל תזלזל בחומרא הזאת
אנשים לא סתם מחמירים לאכול בד"צ, אני לא יודע מה היה המצב אז בכשרות הרבנות ואת האמת אני לא יודע גם מה היום המצב חוץ ממה שאני שומע מאנשים וממשגיחי כשרות ולפי מה שהם אומרים רוב הרבנויות זה ספק כשר. והנה משהו שקיבלתי היום באימייל: 1. שוקולד "ספלנדיד" עלית עם קליפות תפוז (אריזת 150 ג'): על המוצר כתוב "בחזקת חלבי" (ולא "חלבי"), אך עיון ברכיבים מגלה שהם כוללים אבקת חלב, מה שלהבנתי הופך את המוצר לחלבי לחלוטין. שיחת טלפון למרכז שירות הלקוחות של עלית - *********** לפני כחודש, ועוד שיחה מהיום, לא השאירו אותי עם הרגשה של התייחסות רצינית. אולי פרסום ולחץ צרכני כן יעשו משהו. 2. אבקת שוקולית: האבקה משווקת בשתי אריזות - קופסת פח עגולה, ואריזת פלסטיק אובאלית. האריזות נראות זהות לחלוטין - אותו הציור, אותו הכיתוב, אותה תכולה ואפילו אותו מחיר. אבל מה? באותיות הקטנטנות בצד כתוב שהשוקולית באריזה העגולה היא פרווה, ובאריזה האובאלית היא חלבית (חלב ישראל). ידעתם? אני לא ! גיליתי את זה רק היום, וממש במקרה. תארו לעצמכם מישהו שקונה בד"כ את המוצר הפרווה, והחליט משום מה לעבור לאריזה השנייה, הוא עלול להיות בטוח שזה אותו דבר ולא לשים לב בכלל, ולהיכשל (למשל להשתמש באבקה להכנת עוגה, ולחשוב שהעוגה פרווה). התקשרתי לחברת עלית, לטלפון שבסעיף הקודם, ושם הסבירו לי כי האבקה בקופסה האובאלית מיוצרת בפס ייצור חלבי, ולכן תמיד היה כתוב עליה "חלבי" (זו תשובה ממרכז שירות הלקוחות, ולא מגוף הקשור לכשרות בעלית, כך שיש להתייחס אליה בעירבון מוגבל). הערתי להם, שזה מטעה מאוד ולדעתי צריך לציין זאת בצורה בולטת (למשל הדפסת סרט אלכסוני על הציור, ובו כתוב "חלבי", או דבר דומה), וקיבלתי תשובה שזה "עיצוב המוצר מחדש" וכרוך בעלויות וכו'..... 2א - בהקשר לשוקולית, על הקופסה הקודמת (האובאלית) שנגמרה לי דווקא היה כתוב "כשר פרווה". בעלית אמרו לי שזה לא ייתכן ("ג'ירף'? אין חיה כזו"...). אחרי שהתעקשתי שאני מחזיק את הקופסה הריקה ביד וקורא ממנה, אמרו לי שאולי זה היה פס ייצור אחר/מיוחד. לי לא ברור - איך משנים פס ייצור מפרווה לחלבי, ורק משנים את ציון הכשרות באותיות הקטנות מבלי לעשות שום שינוי בולט בעיצוב המוצר שיבחין בין פרווה לחלבי.