שאלה לי

• פותח הנושא skjg
  • פורסם בתאריך

skjg

New member
שאלה לי

בעצם שתי שאלות. 1. האלבום ג'אז מוקדש למישהו בשם ג'ון האריס. מישהו יודע מי זה היה, ולמה הקדישו לו את האלבום? זאת אומרת, אני יודעת שהוא היה ה equipment supervisor שלהם (איך קוראים לזה בעברית- משגיח על הציוד?) כי זה כתוב בכמה אלבומים. אבל מה קרה שהקדישו לו את ג'אז? 2. למה לשיר "She Makes Me" קוראים בסוגריים "Stormtrooper In Stilettos"? תודה!

khammel

New member
תשובה אפשרית

מתוך האתר queenconcerts
John used to be a sound engineer and roadie in Smile. He was a Queen roadie (sound engineer) since the very beginning. After the US NOTW tour, much to the group's regret, he fell seriously ill but he managed to return for the European Jazz tour and Crazy tour.​
השיר I'm in Love with My Car נכתב בהשראתו. לגבי שאלה 2 -- פתוח לפרשנותך. תרגום מילולי: לוחם/ת-סער (=קומנדו במלחה"ע 1) בנעלי עקב השיר עוסק באישה "הורסת" בה הגבר מאוהב. יכול להיות חברה. יכול להיות אמא. יכול להיות משהו אחר.

skjg

New member
תודה רבה!

רגע ה-S.S זה לא ראשי תיבות של "פלוגות סער" או משהו בסגנון? (מנסה לאמץ את המוח להיזכר בשיעורי היסטוריה של י"א
)

khammel

New member
המונח נטבע עוד קודם והיה קיים בצבא הבריטי

מדובר בלוחמי חי"ר שהיוו את החוד בלחימה (בהסתערות על יעד מבוצר -- מכאן השם) והיו קיימים כבר במלחה"ע ה-1 אם לא לפני. לצערנו, אנחנו מכירים את המונח מהההקשר הגרמני-נאצי. המונח נמצא בשימוש (להבדיל אלפי הבדלות) גם בסרט מלחמת הכוכבים, שם הוא מתאר את כוחות הסער של האימפריה (החיילים בפלסטיק הלבן).

למעלה