שאלה לי

שאלה לי

שלום לכן! אני עושה עכשיו סדר "פסח" בביתי - מעיפה המון המון זבל של שלושים שנה - דברים שאגרתי, צברתי, וכו'. השאלה היא - כשאני מאווררת מגירות וארונות בכל מיני גדלים (בדרך כלל מפורמייקה עד כמה שאני מבינה בזה) - האם כדאי לרסס בפליט נגד ג'וקים? השאלה גם לגבי ארון בגדים מעץ. אני מציינת שיש חתול בבית. אם כן, האם יש המלצה לפליט מסוג מסויים? בהזדמנות זו אני רוצה גם להודות לכן על הפורום המקסים הזה שנותן לי אפילו בלי שתדעו כל כך הרבה מוטיבציה ותחושה כללית טובה, שלמישהו איכפת, ומדרבן אותי לעשייה. ב"ה אני יוצאת עכשיו מדיכאון של כמה שנים, שלא נגעתי בכלל בבית - בטח לא סידור, ואף לא נקיון (רק פעם ב... לקחתי מנקה), וזאת לאחר שאמי נפטרה (גרתי יחד איתה ונשארתי לגור בבית). אתן לא מאמינות כמה ג'יפה אני זורקת. עשרות שקים עמוסים. אני מאד אשמח אם תוכלו לענות לשאלות ששאלתי, לעודד אותי, וגם אם תרצו לבקר בבלוג שלי - כתבתי לאחרונה רשומה שאני חושבת שעשויה לעניין אתכן. תודה רבה לכולן, אור

maybesure

New member
WOW!

אין מילים, קראתי את הרשומה. מצד אחד עצוב מאוד, מצד שני פתח לתקווה ואופטימיות. שמחה לקרוא שהחלטת על השינוי והעשיה. מבחינת ריסוס, אם אין חרקים ומקקים, אין צורך מיוחד לרסס. אם היה עש, כפי שכתוב ברשומה, יש לשים חומר נגד עש (יש היום סוגי נפטלין עם ריח קצת יותר עדין מהעתיקים). לגבי החתול: אם הוא עובר טיפול קבוע נגד פרעושים וטפילים אחרים, אין צורך מיוחד לרסס את הארונות! אם לא - אז קודם כל להדביר טפילים על החתול. היו מאוד פשוט יש טיפות מיוחדות שמטפטפים אחת ל 3-4 חודשים באזור הצוואר. קצת יקר אבל מצדיק, במיוחד לחתולי בית. לארונות ישנים יש נטיה לפתח ריח של ישן, לשם כך אפשר בתוך ארון ריק להדליק מקל קטורת בריח עדין. בזהירות והשגחה! אפשר לרסס גם עם ספריי שמיועד לבישום בגדים, בתהליך חוזר ונשנה מפעם לפעם עד שהריח של הישן מתפוגג. לרוב פורמיקה לא תופסת ריח כזה אלא רק עץ. אני חושבת שתקופת הסדר הביתית תעשה לך גם סדר בנשמה ובראש. זו הזדמנות נהדרת לאוורר את החיים ולהתחיל דף חדש. בהצלחה!!

אין לי מילים

קראתי את הפוסט הזה שלך ונשארתי חסרת מילים. אני לא מכירה אותך וגם לא קראתי את כל הבלוג שלך אך אני יכולהלספר לך על דודה של בעלי. היא מאז ומתמיד גרה עם ההורים שלה, היא מעולם לא התחתנה וכיום מעל גיל 60. הבית שלה נראה כאילו שלא השתנה משנות ה-70. היא ישנה במיטת נוער, למרות שישבחדר הורים מיטה זוגית. אני לא הכרתי את הסבא וסבתא של בעלי (הורים שלה) ובכל פעם שאני נמצאת בבית הזה אני מצליחה לחשוב רק על כמות הג'אנק שנאגרה שם במשך השנים (משפחה של אגרנים) ואיזה שיפוצים אפשר לעשות שם ולהפוך את הבית המיושן הזה לפנינה. שאלתי פעם את בעלי למה היא לא משפצת והתשובה יחידה שלו היא שהוא חושב שיש לה עוד איזו שהיא תקוה בלב שאם היא לא תשנה כלום הם יחזרו. זה מאוד עצוב לי , בעיקר שאני מאוד אוהבת אותה ומעריכה אותה (חוץ מזה שלפעמים היא קצת מתנשאת וגזענית מבחינה עדתית). לא כל כך הבנתי מה גרם לך להתחיל לנקות ולסדר (כנראה שאני צריכה לקרוא את כל הבלוג) אבל זה בטוח מבורך. מה שאני גיליתי במעט זמן שהפורום קיים ושאני משתתפת בו זה שכשאני יוצרת סדר בבית שלי כל המחשבות שלי מסודרות, אני רגועה יותר ונעימה יותר. תמשיכי כך. לגבי מה ששאלת - אני א יודעת אם צריך לרסס. יש לך חרקים בארונות? אני יודעת שלמדבירים מקצועיים יש חומרים שהם בטוחים גם לבע"ח, אבל אניאל יודעת אם קיים חומר 'ביתי'. אולי שווה לשאול בחנות של ציוד לבע"ח.

תודה רבה לכן ../images/Emo24.gif

אני בת 32, סובלת מבעיות בריאות שונות. ההורים שלי נפטרו - אבא לפני 16 שנה ואמא לפני 3 שנים וקצת, בידיים שלי. גרתי איתה ועד היום בגלל דיכאון לא סידרתי ולא ניקיתי. לפני חודשיים פרצה שריפה בביתי (בבניין יותר נכון) ונדדתי בין דירות של חברים שארחו אותי. כשחזרתי הביתה אחרי השיפוץ, התעורר בי צורך עז לחיות, לחדש. קרה לי זעזוע לא קטן בעקבות השריפה, ואפשר לומר שהיא "עוררה אותי לחיים". כל יום אני עושה משהו בבית. פעם יותר ופעם פחות, אני מעזה לזרוק דברים סוף סוף, והעבר שלי חי בתוכי וזה קשה מאד וכואב, כי עברתי ילדות מאד לא קלה (האחים שלי גדולים ממני בהפרשים של כ-20 שנה) וכתבתי על כך בבלוג. כמויות הזבל שזרקתי בימים האחרונים - אני לא מגזימה - בסביבות 200-300 ק"ג, ועוד ידי נטויה. לא יאומן. אני מרגישה פתאום שהבית הזה הוא שלי, לא רק של אמי ז"ל (אבי לא גר כאן בכלל, כשהוא נפטר גרנו בבית אחר). אני מעזה להזיז דברים, לשנות דברים. פתאום יש לי חיבור לחיים. אני אוסיף שאני נמצאת גם בתכנית גמילה מאכילה כפייתית ובמשך שנתיים ירדתי קרוב ל-40 ק"ג (יש עוד, ברוך השם). כל השינויים שאני עוברת הם מצמיחים, אך הכאב הוא גדול מאד. יש לי המון ג'וקים בארונות של המטבח, וקראתי איפה שהוא שאם אני מפזרת עלי דפנה בין המדפים - המקקים בורחים. זה לא ממש הוכיח את עצמו אצלי... הבעיה היא בעיקר בארונות של המטבח. יש לי גם תולעי עץ בבוידעם - כך אמרו לי החשמלאים שעבדו אצלי אחרי השריפה. אז אם מישהי מכירה איזה מדביר ידידותי לבעלי חיים מאיזור המרכז - אני ממש אשמח להמלצות. אני שוב מודה לכן מאד ושואבת מכן הרבה כוח ותקווה מכל העיצות, הטיפים, וכו'. כל דבר שאפשר להאחז בו ושגורם לי לרצות לחיות - אני מאמצת. מאד צריכה תמיכה וחיזוק כדי להמשיך בדרך הזו של סדר, נקיון, שאצלי במיוחד זה כל כך סימלי ומרפא. אני מתקשה להאמין שאני עושה את זה - פשוט נס מאלוהים. עד השריפה לא הזיז לי בכלל באילו תנאים אני חיה. חייתי רק בשביל לשרוד ולא עניין אותי אבק, שקיות בכל מקום, חפצים שאין לי צורך בהם, ארגזי קרטון עמוסי דברים שלי ושל אמא (מיד אחרי מותה צבעתי את הבית ולכן הכנסתי הכל לארגזים וכך זה נשאר). אני יוצאת אל האור. הבית שלי יוצא אל האור. אני מקווה להמשיך ולהתאושש עם הזמן, אולי אפילו למצוא עבודה (כבר שנה וחצי שאני לא עובדת). והפורום הזה מחזק אותי בתהליך שאני עוברת עם עצמי - תהליך מזכך וחיוני. פעם ראשונה שאני עוברת דרך כאב כל כך עמוק - נתקלת בחפצים כל כך נוסטלגיים - ולא משתמשת באוכל כדי לסמם את עצמי. זה לא פשוט, אבל שווה. אני מתחילה להרגיש שאני באמת חיה. שיש בשביל מה. תודה רבה לכן
אור

טליW

New member
אור - אני מורידה בפנייך את הכובע../images/Emo70.gif

חזקי ואמצי! יש בך הרבה דברים מדהימים, והמהפך שאת עוברת מדהים בעיניי

maybesure

New member
מזיקים וטפילים

לג'וקים לא יעזור שום עלים, רק הדברה מבוקרת מקצועית. אחרי הדברה כזו - וכדי למנוע חזרתם ניתן להשתמש בחומרים להדברה ביתית שקונים בחנויות חמרי בנין, יש אבקה שנקראת ג'וקיל, מוסיפים לה מים ושופכים מהפיה לאורך הפנלים, בפתחי ניקוז המים של הכיורים/אמבטיות, ובביוב בחוץ. אגב, מדביר מקצועי אמור לרסס גם את הביוב בחוץ. לא בטוחה שהחומר הזה עדיין קיים, אבל בטוח שאם לא אז יש לו תחליפים. הוא עמיד בפני שטיפת רצפות אחרי שמתייבש. מחזיק מניעת ג'וקים למשך כחצי שנה. בניגוד לכל סוגי התרסיסים - הוא לא מרעיל בני אדם בנשימה כי אינו מתנדף ואין לו ריח או צבע כלל. תולעי עץ - רק עישון מבוקר הורג אותן. זה תהליך מסובך, אין אמצעים ביתיים לכך, זה מיכשור מיוחד של אנשים שמתמחים בכך. יש מדבירים שעובדים בשיטות "ירוקות" אבל לא בטוח שהן יעילות כמו רעל ממש. חתולים בד"כ זהירים מאוד ברעלים, הם חשדניים ולא טעמים אם הרעל לא מוסווה בתוך מזון. בכל מקרה, אחרי הדברה מקצועית צריך לצאת מהבית ליממה או יותר. אני חושבת שאת עושה צעדים ענקיים למען עצמך, משתחררת מכבלי עבר, עושה בחירות נכונות. מחזקת את ידיך מייבי

תודה רבה על העיצות!

נשמע לי מסובך לאללה כל השיטות האלה... ולצאת מהבית ליממה או יותר עם החתול זה בלתי אפשרי... אני אמשיך להתלבט עוד בנושא הזה, כנראה...

אל כל כך מדוייק -תשובה גם לאלומתאור

אחרי הדברה לא צריך לצאת ליממה מהבית אלא רק לשעתיים מינימום! חומר ההדברה של מדביר מקצועי הוא יעיל לשנה (זו האחריות שהם נותנים) אך לרוב מחזיק שנתיים. לנמלים זה רק שישה חודשים. לגבי תולעי עץ - להורים שלי יש בעיה דומה, יש להם המון ריהוט עתיק והמון ספרים עתיקים. כשעלינו לארץ, בגלל החום כל התולעים "התעוררו" ונכנסו לפעילות מוגברת. יש מדברים מיוחדים לזה, מדובר על לסגור חדר אחד באופן הרמטי לחלוטין ובו כל הריהוט והספרים שבהם מטפלים ומפזרים עשן מיוחד שהורג הכל. זה מאוד יעיל. יש לי מדביר מעולה ואני שולחת לך מסר (לאלומת אור כמובן).

maybesure

New member
תודה על ההארה

שמחה לשמוע שכבר לא צריך לצאת לגלות
העולם מתקדם.. למרות שמעולם לא נזקקתי להדברה, כי תמיד גרתי בבתים חדשים, ומה ששמעתי היה משמועה. תודה לך.

בבתים חדשים אין ג'וקים ונמלים?../images/Emo12.gif

הבית הקודם בו גרנו היה בבניין חדש וברגע שריססו את חדר המדרגות כל הג'וקים עלו אלינו לדירה! ג'וקים זה לא קשור לחדש/ישן, אבל לעיתים יש השפעה של איזור מגורים (כשגרתי כמה שנים בירושלים מעולם לא ראיתי שם ג'וק).

maybesure

New member
אני גרה מעט צפונה מהמרכז

ולא.. אין ג'וקים. אני גרה בבית קרקע. נמלים מדי פעם יש ויש לזה כמה וכמה פטנטים. עד עכשיו לא הצליחו להתנחל לנו. אנחנו גם מגדלים חתולים בחוץ הם ציידים מדופלמים ואם בכלל יש איזה חרקים בחוץ בהשג יד של החתולים , הם מרסקים אותם. אין לנו חדר מדרגות.. מדי פעם יש עכבישים/דגי כסף, אבל את אלו קל לסלק גם בלי ריסוס.

שוקולתה

New member
אתם מדברים על גוקים .תתנחמו

אצלנו במרכז יש בשכונה מלא מלא עכברים עולים אפילו לקומה שלישית .מה תגידו . מגיעים מהעירייה מרססים. שום דבר .זה איזור כזה . ההורים שלי 30 שנה גרים בית קרקע בדרום בחיים לא ראיתי עכבר אחד. בקיץ הינו פותחים תריסים חלונות .נימצאים בתוך המיטבח מיסתובבים 2-3 . כבר ניהיה לי פחד וגועל מעכברים .אז תתנחמו

maybesure

New member
להביא חתול דחוף!

עכברים מטפסים גם קירות, יש להם יכולת לשטח את גופם לעובי של נייר כמעט כל שגן מתחת לדלת הם עוברים. חתול קצת רעב עושה עבודה נהדרת. לנו יש כעת 9 חתולים בגינה, בעבר ראיתי עכברים בשכונה. אלינו הם לא מגיעים בחיים. מדי פעם חתול מצליח ללכוד עכבר אצל השכנים ומביא אותו לדשא שלנו. אם העכבר חי אני מנסה להכניס לקופסה ולשחרר בשדה ריק או חורשה. יש אצלנו הרבה שטחים ריקים כאלו. אבל לא פעם החתולים הורגים את העכברים ומדללים את האוכלוסיה שלהם בשכונה. גם מלכודות בתחום הבית יכולות לעזור. מלכודות דבק הן נהדרות, והעכברים מעדיפים נקניק יבש או חתיכת במבה על פני גבינה. יש כמובן גם רעל לשימוש ביתי, פחות מומלץ משום שכיום משתמשים ב"רעל חכם" עם השהיה. העכבר אוכל ממנו אבל מת רק לאחר כמה ימים כך שהוא עלול למות בתוך מחילה או מאחורי ארונות ואז מתחיל להסריח ואין דרך להוציא אוותו משם. הסיבה לשימוש ברעל הזה, שנראה כמו מלבן ארוך ורוד שחותכים ממנו חתיכות לפיזור, היא שמצאו שברעל עם פעולה מיידית העכברים רואים את תהליך ההרעלה במקום ולומדים לא לאכול מהרעל. ברעל עם ההשהיה הם אפילו לא יודעים שחבר שלהם הורעל. הרעל מהסוג הזה גורם לאנמיה קשה ושטפי דם פנימיים, הוא פועל על מערכת הדם ולא על מערכת העצבים כמו הרעלים מן העבר. אין עויתות והתכווצויות. אם מחליטים בכ"ז להשתמש ברעל עכברים בתוך בית יש להזהיר ילדים מפניו, להראות להם ולפזר רק במקומות שאין להם גישה! מעבר לגועל (לא יודעת.. אותי הם לא מגעילים כבעלי חיים), הבעיה איתם היא שהם נשאים של מחלות ולכן אנשים נרתעים מהם כ"כ, לכן גם חשוב להדביר אותם. הכי מומלץ - מדביר מקצועי. עבדתי במקום ששרץ חולדות, בנין ישן של משרדים. היינו שומעים אותן רצות מעל התקרה האקוסטית. אם היה נשאר מזון על השיש, בלילה הן היו מכרסמות בו. פעם מישהי הצלייחה לסגור את דלת המטבחון כשחולדה בפנים, החולדה כירסמה את המשקוף וברחה. בסוף הביאו מדביר מקצועי, והאוכלוסיה שלהם הדלדלה. כמובן שזה לא היה פתרון כולל, וצריך לחזור יותר מפעם אחת אם זו באמת מכה.

שוקולתה

New member
יש לנו עכשיו הרבה הרבה חתולים בסביב

אפילו השכנים שלנו היתחילו לזרוק אוכל כל הזמן שיהיה לחתולים. וזה מכה עכברים . היתחלתי להיגעל מהם .כי היה לי מקרה בלילה קמתי. שמעתי רעש.והדלתות ארונות מטבח אצלי לא ניסגרות, הם ישנות .לכן העכברים עשו לי חגיגה והכל זרקתי. ובעלי הזה כמה פעמים אמרתי לא שיתקן. שום דבר.אז בלילה כל פעם סגרתי עם סלוטייפ.את הארונות מיטבח הישנות. עכשיו ביום אני כל יום כשאנכנו לא בבית. משתדלת לסגור חלונות. ויש לי רשת במיטבח לא יפה.אבל בגלל זה אין לי חלון במיטבח זכוכית.כי אצלי אי אפשר גם רשת וגם זכוכית.לכן החלטתי לווטר לכן קר לנו במיטבח. העיקר שלא יהיה עכברים .פעם אחד לא הינו בבית כמה ימים תריסים היו פתוחים ו רשת.היה עכבר ניתקע היה רעב מחוץ לתריס, אכל לי דרך רשת ברזל סחב את הוילון מיטבח ואחרי כמה ימים מת שם בחלון. לא היה לא מה לאכול. אין עשינו ועשינו. זה כניראה איזור כזה. כל השכונה ככה . סליחה סליחה .מי שרוצה לראות עכברים בנמל מיפו .שבוע שעבר ראיתי מלא מלא. איפו שדגים דגים.הבת שלי היתה מרוצה וגם אני זה היה נורא כמות כזאת עצומה .לא היה מי שיפריע להם .

אוצה

New member
אלומת אור, קבלי ../images/Emo24.gif

קודם כל נשמע שאת עוברת תקופת ריפוי בחייך. את תגלי שהשתחררות מכל החפצים שאגרת תעזור לך להשתחרר משדים פנימיים שלך. אני מאחלת לך הצלחה בתהליכים שאת עוברת כעת. לגבי הדברה ירוקה- מצרפת לך קישור למה שמצאתי באינטרנט וגם תברי באתר של "באופן טבעי" יש שם המלצות למדבירים.

יובל 1234

New member
הדברה

לשני המזיקים טיפול שונה תיקנים בארונות המטבח יש לרסס את הארונות או לחילופין טיפול ע"י פתיונות טחפול זה הוא לא מידי כמו ריסוס לגבי תולעי עץ יש לוודא בדיוק מה המזיק ע"י בעל מקצוע הטיפול היחיד שיכול לפתור את הבעיה הוא טיפול בגז שלא בטוח שאפשר לישם. אם לא אני ממליץ ריסוס הגג פעם בשנה. את כל הטיפולים יש לבצע ע"י מדביר מוסמך בעל רשיון הדברה בתוקף. אם תרצי שלחי לי מסר עם ציון האיזור שבו את גרה ואני אשלח לך רשימה של מדבירים טובים ומולצים באיזור.

תודה רבה

אני לא גרה בדירת גג, ולכן אין אפשרות לרסס בגג. אני גרה בדירה רגילה בבניין מגורים. אשמח לקבל מסר אישי עם שמות של מדבירים (שעובדים בבטיחות לבעלי חיים). אני גרה באיזור המרכז (גוש דן). תודה רבה לך! אור

YULI9

New member
אלומת אור היקרה../images/Emo24.gif

בין השורות העצובות אני רואה הרבה כח ותקווה (לא סתם בחרת בשם). כל הכבוד שאת אוזרת כוחות ומסדרת את ביתך. את תראי שאחרי שתזרקי או תמסרי את כל מה שמיותר ותסדרי את השאר הרבה אנרגיות חדשות וטובות יכנסו לביתך ולחייך. חפצים ישנים, לכלוך וצפיפות אוגרים אנרגיות שליליות ולא נותנים לחיוביות לחדור, זה ידוע. אז ברוכה הבאה, השאירי את העבר מאחורייך ותמשיכי הלאה. דרך אגב אולי תזמיני חברה כדי שתעזור לך למיין (למרות שאני מבינה שזה תהליך מאוד אישי) כשאני ממינת חומר נוסטלגי הרבה יותר קל לי להפרד ממנו כשאני עושה את זה עם מישהו קרוב וחולקת איתו את הסיפורים.

למעלה